27 / 04 / 2024

Antalyalı müteahhitler molozlar için alan istiyor!

Antalyalı müteahhitler molozlar için alan istiyor!

Antalya'da kentin tamamında sorun haline gelen inşaat molozları için müteahhitler alan istedi. Belediyeler ise bu amaçla kullanılacak alan olmadığını belirtti.



Antalya'nın turizm niteliği olan ilçeleri başta olmak üzere neredeyse kentin tamamında yaşanan "moloz sorunu' Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği ile ilçe belediyeler arasında bürokratik krize neden oldu. Antalyalı müteahhitler, inşaat molozlarının yasal olarak dökülebileceği alanların oluşturulmasını isterken, belediyeler ise bu amaçla kullanılacak bir alan bulunamadığından şikayet ediyor. 


NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK' 

Kundu turizm yolu başta olmak üzere şehir içi ve şehir dışındaki boş arazilerde moloz yığınlarının yükseldiğini söyleyen Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, "Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Belediyelere resmi yazı ile başvuru yaptık. Ancak kimse bizi dikkate almadı. Hem moloz dökmeyin diyorlar, hem de molozu yasal olarak dökecek yer göstermiyorlar" dedi. 


'TABELA ÇÖZÜM OLMAZ' 

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandıktan sonra sorunun daha da büyüyeceğini kaydeden 

Karataş, "5 yıldızlı otelin karşısında moloz dağlarını görünce inanın utanıyorum. Belediyeye şikâyet ediyor'' dedi.


SORUNUN ALTINDA KALIRIZ' 

Belediyelerin yasal moloz dokum yerleri oluşturarak para kazanabileceğini vurgulayan Karataş, şöyle dedi: "Molozun ayrıştırılması yapılarak gere dönüştürülebilir. Hatta bundan pata bile kazanabilirler. Ancak önce sorunu kabul edip tarafları dinlemeliler. 'Bu bizim işimiz değil'. "Arazimiz yok' demekle olmaz. Tüm belediyelere çağrı yapıyorum. Bu sorunu dikkate alın. Aksi halde bu sorunun altında kalırız." 




Hürriyet Akdeniz


Geri Dön