27 / 04 / 2024

Antalya'ya 3. havalimanı müjdesi!

Antalya'ya 3. havalimanı müjdesi!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Antalya'ya üçüncü bir havalimanı, Batı Antalya Havalimanını yapmak için çalışmalara başladık. Yetmiyor, mevcutlar yetmediği için üçüncüsü gerekli." dedi. 



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Antalya'ya üçüncü bir havalimanı, Batı Antalya Havalimanını yapmak için çalışmalara başladık. Yetmiyor, mevcutlar yetmediği için üçüncüsü gerekli. Havalimanını inşallah 2022 yılına kadar tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz." diye açıklama yaptı. 

Erdoğan, Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Antalya Aday Tanıtım Toplantısı'nda partililere açıklamalar yaptı. Milliyet'te yer alan habere göre Antalya'nın yeşili, kıyıları, kumsalı, tarım arazileri gibi insanının da eşsiz olduğunu belirten Erdoğan, bunun için Antalya'yı sadece turizmin değil gönüllerin de başkenti olarak gördüklerini söyledi.

Antalya'ya ikinci bir havalimanı olarak Gazipaşa Havalimanı'nı kazandırdıklarını dile getiren Erdoğan, "Antalya'ya üçüncü bir havalimanı, Batı Antalya Havalimanını yapmak için çalışmalara başladık. Yetmiyor, mevcutlar yetmediği için üçüncüsü gerekli. Havalimanını inşallah 2022 yılına kadar tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz." dedi.

Antalya'nın 2003 yılında 10 milyon 371 bin olan Antalya Havalimanı yolcu trafiğinin 31 milyon 566 bine ulaştığını da dile getiren Erdoğan, aynı şekilde yılda 1,5 milyon yolcu kapasitesine sahip Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nın da 1 milyon 215 bin yolcu trafiğini yakaladığını ifade etti. 
 


Geri Dön