25 / 04 / 2024

Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, altyapı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Raylı sistem hedeflerinden bahseden Türel, Antalya'ya metro müjdesi verdi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, altyapı çalışmaları hakında bilgi verdi. Türel, "Siyasi rant peşinde değilim, Biz gözümüzü budaktan esirgemedik. Çünkü biz olunca yapıldığı için ne yaparsak kardır diye düşündük. Önemli olan Antalya'nın kazanması ise biz kaybetsek de olur dedik. ve o yaptığımız hizmetlerin hiçbir tanesinden seçimi kaybettiğimin ertesi günü dahi pişmanlık duymadım" açıklamalarında bulundu.

Antalya'ya 25 kilometrelik raylı sistem yapılacak

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Türel, raylı sitemler ile ilgili konuştu. 3. Etap inşaatının başladığını söyşeyen Türel, "Genel Kurul öncesi bizim hep Antalya ile ilgili muradımız acaba MKYK'da bir Antalyalı arkadaşımız olacak mı noktasındaydı. İnanın bunu arkadaşlarla değerlendiriyorken çok rahattım ve hep şunu söyledim; Hiç merak etmeyin, Sayın Cumhurbaşkanımız Antalya'yı ihmal etmez, Antalya'yı atlamaz. ve mutlaka Antalya'nın hakkını MKYK'da verir. Tabi teşbihte hata olmaz. Biz Allah'tan bir göz istemiştik, iki göz verdi. Şükürler olsun. Sayın milletvekillerimizin de bizim her sıkıntımıza çare olma noktasındaki gayretleri bizim en büyük şansımız. O yüzden bu hizmetlerin gerçek mimarları burada sizlersiniz. Eğer biz olmayı başarmasaydık bu hizmetleri hala bekliyor olacaktık. 2009-14 arasında Antalya'da hizmet adına bir yaprak kıpırdamadı. 11 katlı köprülü kavşak yaptık. Bir tane ekleyemediler. 11 kavşağa 35 kavşak ekledik. 11 kilometre raylı sisteme 2. Etabı dünya rekoru 5,5 ayda tamamlayarak 18 kilometre ekledik. Şimdi bir 25 kilometre daha geliyor 3. Etap inşaatı başladı, hızla devam ediyor. ve 55 kilometreye yakın raylı sistemimizle nüfusa göre belki de Türkiye'de en yüksek raylı sistem hattına sahip illerden birisi durumuna geliyoruz. Ama bizden önce bir metre yapılmadı. O yüzden biz olabildiğimizde bu hizmetleri gerçekleşebiliyoruz. Biz bu hizmetleri hep birlikte yapıyoruz. Biz bu hizmetleri sizlerin destekleri ile yapıyoruz diyoruz. Sizler gayret etmeseydiniz, desteklemeseydiniz, vekillerimiz, bakanımız, cumhurbaşkanımız gerçekten Antalya'ya farklı bir mesai harcamasaydı, yani biz olmayı başaramasaydık; bu hizmetleri Antalya nasıl ki geçmişte bekledi hala bekliyor olacaktı" dedi.

Antalya'ya metro gelecek

2019'dan sonraki ilk hedeflerinin metro olduğunu söyleyen Başkan Türel, "Büyük Liman'dan Lara'ya şöyle bir yay çizerek Varsak'a metro. Antalya'ya metro gelecek. Ama bu hizmetler biz olmayı başardığımızda, biz olunca geliyor. Bunu çok iyi hatırlamamız, bunu çok iyi hatırlatmamız lazım. O yüzden bizim Antalya'nın kazanması için başarısız olma lüksümüz yok. Bizim tek derdimiz Antalya'nın kazanması. Ben her yerde söyledim. Bunun zaman zaman faturasını ödemek gerekiyorsa seve seve de öderim.Bana çok arkadaşım geldi, Başkan bu kadar çok altyapı yapma dedi. Belediye başkanı için cazip değildir dedi. Üstü kapanınca unutulur, bunların sana siyasi getirisi olmaz, yapılıyorken vatandaşı yorar toz toprak kazıyorsun kırıyorsun döküyorsun dikkatli yap dediler. Biz gözümüzü budaktan esirgemedik. Çünkü biz olunca yapıldığı için ne yaparsak kardır diye düşündük. Önemli olan Antalya'nın kazanması ise biz kaybetsek de olur dedik. ve o yaptığımız hizmetlerin hiçbir tanesinden seçimi kaybettiğimin ertesi günü dahi pişmanlık duymadım. Çünkü biz makam mevki için siyaset yapmıyoruz. Antalya için yapıyoruz. Antalya kazansın diye uğraşıyoruz. O yüzden biz kazandığımızda Antalya kazanıyor. Antalyalı kazanıyor. Çocuklarımız için, torunlarımız için çalışacağız. Antalya'ya kazandırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Geri Dön