29 / 03 / 2024

Antalya'ya üçüncü havalimanı yapılacak!

Antalya'ya üçüncü havalimanı yapılacak!

Antalya 'da batı ilçelerinin ortasında üçüncü bir havalimanı yapılması gündeme geldi. 3 'üncü Havalimanının Demre 'ye yapılması üzerinde duruluyor.



Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de dillendirdiği konu üzerinde çalışmalara başlanırken, havalimanının Demre'ye yapılması üzerinde duruluyor. 



ANTALYA'nın batı ilçeleri Denire, Finike, Akkaş ve Kumluca bölgesinde başta turizm sektörü olmak üzere sıkça konuşulan havalimanı için somut adım adıldı. Batı Antalya'ya yapılması planlanan havalimanı için Demre Belediyesinde toplantı yapıldı. Toplantıya, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Belediye Başkam Süleyman Topçu, Kaş Belediye Başkam Halil Kocaer, Finike Belediye Başkam Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Ulaştırma Bölge Müdürü İlker Çelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkam Hüsamettin Elmas, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bölge Müdürlüğü uzmanları katıldı. 



'4 İLÇENİN ORTASINA YAPILSIN' 

4 ilçenin ortasında yer alan Demre yakınlannda yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Toplantıya katılan bakanlık idmanlarının Demre'ye bağlı Gürses Mahallesi ve çevresinde detaylı inceleme yapacağı belirtilirken, uygun bir yer bulunarak bakanlığa rapor sunulacağı kaydedildi. 


Hürriyet Akdeniz


Geri Dön