26 / 04 / 2024

Antepia, Sinpaş Yapı ve Paralel Yapı ortaklığında yeni bir proje!

Antepia, Sinpaş Yapı ve Paralel Yapı ortaklığında yeni bir proje!

Paralel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, Gaziantep’de gerçekleştirilen "Antepia" konut projesine ilişkin, "Gaziantep’in gelenekleri ve tarihi dokusundan uzaklaşmadan lüks ilk ve en büyük temalı konut proj



Paralel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, Gaziantep’de gerçekleştirilen "Antepıa" konut projesine ilişkin, "Gaziantep’in gelenekleri ve tarihi dokusundan uzaklaşmadan lüks, seçkin ve keyifli yaşam vizyonuyla tasarlanan Antepia, bölgenin ilk ve en büyük temalı konut projesi" dedi.

Gaziantepli Nakıboğlu Ailesi’nin şirketlerinden Paralel Yapı ve Sinpaş Yapı ortaklığında gerçekleştirilen, 1,2 milyar dolarlık değeriyle GAP’tan sonra bölgenin en büyük yatırımı olan "Antepia" konut projesinin tanıtımı yapıldı.Paralel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, tanıtımda yaptığı konuşmada, Gaziantep’in geçmişi milattan önce 4.000’lere kadar dayanan dünyanın en eski yerleşim yeri olduğunu, tarihi İpek Yolu üzerinde kurulduğunu hatırlattı.Antepia projesinin, 6 bin yıllık geçmişi ile dünya tarihine adını yazdırmış Gaziantep’e büyük değer katacağını ifade eden Nakıboğlu, şöyle devam etti:
"Köklü tarihsel ve toplumsal mirasın ışığında, ülke çapındaki ihracat payını, tarımsal faaliyetleri, hızla büyüyen organize sanayi bölgeleri ve turizm faaliyetleriyle doğunun ve güneydoğunun en gelişmiş merkezlerinden birisi olan Gaziantep, Antepia Projesi farklı bir misyona kavuşacak. Gaziantep’in gelenekleri ve tarihi dokusundan uzaklaşmadan lüks, seçkin ve keyifli yaşam vizyonuyla tasarlanan Antepia bölgenin ilk ve en büyük temalı konut projesi."

Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik de kış mevsimi olmasına rağmen havaların güzel gittiğini ifade ederek, "Bu bahar havası sadece meteorolojik olarak değil ülkemde ve dünyamda bugünlerde bir bahar havası var. Ekonomide bir bahar havası var, siyasette bir bahar havası var. Havalar bu kadar güzel olunca ortaya güzel eserler çıkıyor. Bu eserlerden birisi de Antepia Projesi" diye konuştu.Gaziantep’in binlerce yıllık bir kültür merkezi olduğuna işaret eden Çelik, bu nedenle projeyi tasarlamanın kolay olmadığını söyledi.Sinpaş Yapı’nın İstanbul, Bursa, Ankara, Marmaris’in yanı sıra yurtdışında Ukrayna’da çalıştığını, binlerce konut yaptığını anlatan Avni Çelik, şunları kaydetti:
"Şimdi Cezayir’de çalışıyoruz. İran’dan çok ciddi teklifler aldık. Benzeri teklifleri dünyanın birçok yerinde alıyoruz. Bunu kurumsal kimliğimizi anlatmak dışında, ülkem nereden nereye geldi diye bakıyorum. Cezayir ile yaptığımız projenin bedeli 190 milyon dolar. Benim ülkem sadece beyninde yarattığı değerleri satarak, bu ülkeye 190 milyon dolar bir katma değer getirecek. Ülkemin geldiği bu nokta ülkem adına çok önemli bir değer."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da konuşmasında, Zirve Üniversitesi’nin yanında kurulacak Antepia’nın çok güzel bir proje olduğunu söyledi.Gaziantep’te çok güzel şeyler olduğunu, ihracatın ve üretimin arttığını, sanayinin büyüdüğünü, belediye başkanlarının güzel hizmetler yaptığını anlatan Mazıcıoğlu, "Gaziantep’i sadece lahmacun kebap şehri olmaktan çıkarıp tarihi doku ile andıran bir şehir yapıyorlar. Gaziantepli her şeyin en iyisine layık. Dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep"’ dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin de zamanın ruhunu yakalamanın ve dünyanın değişimine entegre olmanın önemini ifade ederek, "Benim memleketim dünyadan daha hızlı değişiyor, daha hızlı güzelleşiyor. Buradaki en büyük fark da benim insanımın müteşebbis ruhu, ufku ve vizyonudur. Bu farkı sağlayan Nakıboğlu Ailesine ve Sinpaş Ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Gaziantep’in bundan sonra çok daha hızlı gelişecektir. İz bırakmak, fark yaratmak budur" şeklinde konuştu.

-AJDA PEKKAN VE KENAN DOĞULU’DAN KONSER-

Sunuculuğunu Burcu Esmersoy’un yaptığı programın sonunda Ajda Pekkan, Kenan Doğulu ve kardeşi Ozan Doğulu mini bir konser verdi. Hayranlarının büyük ilgisiyle karşılaşan Pekkan ve Doğulu, beğenilen şarkılarıyla davetlilere güzel dakikalar yaşattılar.Programa, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nakıboğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Sinpaş Genel Müdürü Ahmet Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.
AA0342 472 05 05
0342 444 19 74
www.antepia.com.tr
HEM GOLF HEM YELKENLİ

Basında yer alan diğer haberler:

'Su'yu batıdan doğuya taşıyor

Hayat verdiği projelerde 'su teması'nı ana fikir olarak kullanan Sinpaş Yapı, İstanbul, Bursa,  Ankara  ve Muğla'dan sonra şimdi de bu temayı Gaziantep'e taşıdı. Su iddiasını bu şehirlerdeki projelerle kıyaslandığında bir adım daha ileriye taşıyarak biyolojik gölet kurmak noktasına kadar götüren şirketin, projesinin adı ise Antepia olarak belirlendi.

Devasa bir alanda gerçekleştirilecek olan proje, biyolojik göletin yanı sıra kente getireceği pek çok ilkle de önem taşıyor. Bunlar arasında golf sahası ve yelken kulübü ilk dikkati çekenler arasında. Sinpaş Yapı ve Nakıboğlu ailesinden Taner Nakıboğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Paralel Yapı tarafından hayata geçirilecek Antepia projesi, bölgenin en büyük ve ilk temalı konut projesi olarak nitelendiriliyor.5 bin kişiye istihdamSinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, kendi şirketleri ve Paralel Yapı tarafından hayata geçirilecek Antepia'yı bölgenin en büyük ve ilk temalı konut projesi olarak nitelendirdi. 560 bin metrekare alana kurulacak Antepia'nın şehrin yanı sıra bölge için de yepyeni bir hayatın kapılarını açacağını ifade etti. Projeyi, bölgenin GAP’tan sonraki en büyük yatırımı olarak da değerlendiren Çelik, şöyle devam etti:
“Burası bölgenin ilk ve en büyük konseptli konut projesi olma özelliğini de taşıyor. Projenin yatırım değeri ise 1.2 milyar dolar. Bölgeye ve bölge insanına büyük bir katma değer katacak proje yaklaşık 5000 kişiye istihdam olanağı sağlayacak.”

Bu yatırım için Gaziantep'i seçmelerindeki nedenlere değinen Çelik, kriz döneminde bile üretimde hız kesmeyen şehrin, Suriyeyi'de içine alan bölgenin ekonomik başkenti durumuna eriştiğini ifade ederek, "Şehirde en çok tercih edilen yatırım aracı ise gayrimenkul. Gaziantep’te, ayrıca lüks konut için büyük bir potansiyel ve talep de bulunuyor. Biz Sinpaş ve Paralel olarak uzun süreli araştırmalar ve çalışmalar doğrultusunda bölgedeki talebi fark ettik ve bu talebe yanıt verdik" dedi.
Proje oksijen üretecekAntepia'nın özellikleri hakkında da bilgi veren Ahmet Çelik, toplamda 1 milyon metrekarelik alana kurulan projede 560 bin metrekarelik bölümün peyzaj, göl kenarı boyunca uzanan fıstık ve meyve ağaçlarında oluşan koru, mesire yeri, parklar, golf sahası ve konut bahçelerinden oluştuğunu ifade etti.

Projenin en iddialı noktalarından biri olan biyolojik gölete dikkat çeken Çelik, "İçinde barındırdığı suyu temizleyen ve aynı zamanda oksijen üreten bitkileri, balıkları, iskeleler, taşlar, çakıllar, kayalar, çevresinde su ile uyumlu olan ağaçlar, kurbağalar ve ördekler ile doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. Suyun hayat enerjisini projeye yansıtan biyolojik göletler, toplam 75 bin metrekare büyüklüğünde. İlk etapta yer alan 32 bin metrekarelik gölette yine aynı en büyük ekolojik gölet unvanına sahip" diye konuştu. FİYAT 1.8 MİLYON TL'YE ULAŞIYOR1.2 milyar dolarlık yatırım değerine sahip olan projede 3 bin 470 konut yer alacak. Fiyatlardaki en düşük seviye 156 bin 700 TL. En yüksek fiyat ise 1 milyon 812 bin 900 TL olarak belirlenmiş durumda. Paralel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, konutların yüzde 45'inin tanıtıma çıkmadan satıldığını belirtti. Satışta konutların Gazianteplilerin yaşam tarzlarına uygun olarak tasarlanması önemli bir etken olarak gösteriliyor. Nakıboğlu'nun verdiği bilgilere göre fiyatlar, daireler ve projenin tamamlanma planı şöyle:

- Dairelerin büyüklükleri 117 ile 544 metrekare arasında değişiyor.

- Daireler 2+1,  3+1, 3.5+1, 4+1, 4.5+1, 5+1, 5.5+1 sıra ev, ikiz villa, müstakil villa ve 7+2 yalı tipi müstakil evler olarak tasarlandı.
- Toplam konut sayısı 3 bin 470.
- Beş ayrı etapta satışa çıkacak projenin ilk etabında 470 konut yer alıyor. İlk etap sahipleriyle Mart 2013'te buluşacak.
- Metrekare fiyatları 1.350 TL ile 3 bin 500 TL arasında.
- Daire fiyatları ise 156 bin TL ile 1 milyon 800 bin TL arasında değişiyor.
- Satışlar banka kredili veya şirket bünyesindeki özel ödeme koşullarıyla vadeli olarak gerçekleştiriliyor. Projede özellikle vade farksız 66 ay vadeli ödeme planı tercih ediliyor.

Sinpaş GYO'nun yurdun güneydoğusundaki bu yeni projesi, sosyal yaşam alanlarıyla da dikkat çekiyor. Açıklamalara göre, firma, projeleriyle İstanbul'da yarattığı yaşam tarzını buraya da taşımış durumda. Antepia'daki başlıca özellikler şöyle:

 - 1 milyon metrekarelik alana kurulan projede 560 bin metrekarelik bölüm peyzaj, göl kenarı boyunca uzanan fıstık ve meyve ağaçlarında oluşan koru, mesire yeri, parklar, golf sahası ve konut bahçelere ayrıldı.
- Projenin en iddialı yanlarından biri toplam 75 bin metrekarelik biyolojik gölet.
- Yürüyüş-koşu parkurları, yüzme havuzları, fitness salonu, alışveriş üniteleri, golf sahası, tenis kortları ve amfi tiyatronun yanı sıra su temasının yaşatılacağı yelken kulübü ve deniz feneri konseptiyle tasarlanan Fener Cafe diğer önemli özellikler. Yelken kulübü, biyolojik gölette düzenlenecek yelken gezilerinin uzantılarından biri. Bu arada hem yelken kulübü hem de golf, bölge için ilk olarak nitelendiriliyor.


Antepia'da peşinat da taksite bağlandı

Paralel Yapı ve Sinpaş Yapı ortaklığında Gaziantep'te gerçekleşen Antepia'da finansman kolaylığı sağlandı. Yüzde 20 tutarındaki peşinatın da firmaya borçlanılarak 4 taksite bölündüğü projede konutlann yüzde 45'i şimdiden satıldı En erken tükenen konutlar ise 1,8 milyon dolarlık yalılar oldu

Güneydoğuda 1,2 milyar dolarlık değeri ile GAP'tan sonraki en büyük yatırım özelliğini kazanan Antepia konut projesi, sağladığı finansman kolaylıkları ile akalan kendisine çekiyor. Paralel Yapı ve Sinpaş Yapı ortaklığında Gaziantep 'te gerçekleşen 3 bin 470 konutluk projede yüzde 20 tutanndaki peşinat da takside bağlanıyor. Peşinatın yüzde 5'i sözleşmede ödenirken, kalan kısım müşterinin tercihine göre 1 yada 2 yıl içinde taksidere bölünerek senet karşılığında firmaya ödenebiliyor. Konut bedelinin yüzde 801i kısmına ise Denizbank ve Bank Asya'dan 66 ay vadeli kredi alınabiliyor. Böylece konutunu 2 yılda teslim alan tüketici, içinde otururken kira öder gibi taksitlerini ödeyerek 3,5 yıl sonra evinin borcunu bitiriyor.

Yalılar tükendi

Antepia'da büyüklükleri 117 ile 544 metrekare arasında değişen konutların bedelleri 156 bin lira ile bir milyon 800 bin lira arasında değişiyor. 1,8 milyon liralık fiyatıyla en pahak konutlar olan yalılar 'ise tükendi. Aralık ayında inşaatına başlanan proje 560 dönüm alana kurulacak. Aaraşnrmave uygulama hastanesiyle 1 milyon metrekare alana yayılan Antepia projesi ilkleriyle de dikkat çekiyor.

Dev gölet

Dünyanın en büyük biyolojik göletinin yer aldığı projede, bölgede bir ilk özelliği taşıyan golf sahası ve yelken kulübünün yaranda tenis kordan, otel, agora meydanı, anfi tiyatro, deniz feneri konseptiyle tasarlanan fener kafe Gazianteplilere yeni bir yaşam tarzı sunacak. Proje bünyesinde rezidans kulesini de banndınyor. 22 katlı yüksekliğiyle şehrin en yükse binalarından olmaya aday kulede ailelerin yaşam tarzına uygun büyüklükte daireler bulunacak. Konutlann ilk etabı Mart 2013'de teslim edilecek.
Bugün/Selma ŞENOL


Geri Dön