25 / 04 / 2024

Antepia'da 156 bin 700 TL'ye!

Antepia'da 156 bin 700 TL'ye!

Gaziantep"te 560 bin metrekarelik alana kurulacak Antepia, GAP"tan sonra bölgenin en büyük yatırımı olmanın yanı sıra bölgenin ilk ve en büyük konseptli konut projesi özelliğini taşıyor




Paralel Yapı ve Sinpaş Yapı tarafından, 1.2 milyar dolar yatırım değerine sahip 'Antepia' konut projesine başlandı.
               
Gaziantep"te 560 bin metrekarelik alana kurulacak Antepia, GAP"tan sonra bölgenin en büyük yatırımı olmanın yanı sıra bölgenin ilk ve en büyük konseptli konut projesi özelliğini taşıyor.
               
Aralık 2010"da inşaatına başlanan Antepia Proje"sinde toplam 3 bin 470 konut yer alıyor. Projenin, 156 bin 700 lira ile 1 milyon 812 bin 900 lira arasında değişen fiyatlarla satışa çıkan ilk etabının yüzde 45"i tanıtıma çıkmadan satıldı.
               
Zirve Üniversitesi ve Güneydoğu bölgesine hitap edecek araştırma ve uygulama hastanesi ile 1 milyon metrekare alana yayılan Antepia Projesi ilkleriyle de dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük biyolojik göletinin yer aldığı projede, bölgede bir ilk özelliği taşıyan golf sahası ve yelken kulübünün yanında tenis kortları, otel, Agora Meydanı, amfi tiyatro ve Fener Cafe, yeni bir yaşam tarzı sunacak.                

Yüzde 82"si yeşil alandan oluşan ve bölgede yeni bir çekim merkezi oluşturacak proje, yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacak.
               
Paralel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, düzenlenen tanıtım toplantısında, suyunun güzelliğinden ve bolluğundan dolayı eski adı 'Ayıntap (suyun gözü)' olan Gaziantep"in bu özelliğinin Antepia Projesi"nin ana konseptini oluşturduğunu söyledi.
               
-'LÜKS KONUTA CİDDİ TALEP'-
               
Gaziantep"in ihracatı, tarımsal faaliyleteri, hızlı büyüyen organize sanayi bölgesi ve turizm geliriyle doğunun en gelişmiş merkezlerinden birisi olduğunu vurgulayan Nakıboğlu, bu gelişmelere paralel olarak artan nüfus ve eğitim faaliyetlerinin bölgedeki konut ihtiyacını üst seviyelere taşıdığına dikkati çekti.
               
Nakıboğlu, 'Bugün ciddi oranda görülen orta ölçekli ve lüks konut
 talebi, ayrıca bölgede en çok tercih edilen yatırım aracının gayrimenkul olması,
 Antepia Projesi"nin ortaya çıkışında en büyük etkenlerdir' dedi.

Sol baştan
 
Paralel Yapı / Hayri Özhelvacı
Paralel Yapı / Taner Nkıboğlu
Sinpaş Yapı / Ahmet çelik
Sinpaş Yapı / Mahmut çelik
Sinpaş YAPI / Tolga Bıyıklıoğlu
               
-'BÖLGE CAZİBE NOKTASI HALİNE GELECEK'-
               
Nakıboğlu, Sinpaş Yapı"nın gayrimenkul sektöründeki deneyimlerini burada kendilerine aktaracaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
               
'Proje bölgenin en büyük ve ilk temalı konut projesi olacak. İstanbul, Bursa ve Ankara"dan başka hiçbir yerde böyle tematik konut projesi yok. Gaziantep"in geleneksel mimarisinden günümüze kadar uzanan Antep evleri, hanlar, hamamlar ve çarşılardan izler taşıyan, aynı zamanda bölgede ilk olma özelliği taşıyan yelken kulübü, golf alanı, tenis kortları ile modern ve lüks bir yaşam sunan Antepia Projemizde gelenekselliğimiz ile modern sosyal donatıları bir araya getirmeyi amaçladık.
               
İlkleri barındıran sosyal donatılarıyla benzersiz özellikler taşıyan "Antepia Projemiz", geleceği şekillendirecek yarının yöneticilerini yetiştirmeyi hedeflediğimiz Zirve Üniversitemiz ve Güneydoğu bölgesine hatta Ortadoğu"ya hitap edecek araştırma ve uygulama hastanemiz ile oluşturduğumuz güçlü birliktelik bölgeye büyük bir katma değer sağlayacak.
               
GAP"tan sonra en büyük yatırım olarak nitelendirilen projemizin toplam yatırım değeri 1,2 milyar dolar. Bu, üniversite ve hastane dahil tüm yatırımları içeriyor. Bölge bu üçlü yapıyla yeni bir cazibe noktası haline gelecek. Bu tür yatırımlarla hem sosyo-kültürel hem de maddi açıdan bölgenin zenginleşmesi, terör ve diğer her türlü sorunun çözümüne katkı sağlayacak. Bu nedenle Güneydoğu"ya yatırım yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.'


               
-'İLK ETAP KONUTLAR MART 2013"DE TESLİM EDİLECEK'-
               
Sinpaş Yaşı Genel Müdürü Ahmet çelik de konuşmasında, Gaziantep"in Güneydoğu bölgesinin en büyük ekonomik merkezlerinden birisi olduğunu, özellikle Suriye ile vizelerin kaldırılmasından sonra bölgenin ekonomik yönden en hızlı gelişen şehir olduğunu, sanayi üretimini kriz döneminde bile hız kesmediğini vurguladı.
               
çelik, 'Suriye"yi de içine alan bölgede Gaziantep adeta bölgenin ekonomik başkenti durumundadır. Bölgenin ekonomik kalkınması, halkın yatırımlarını olumlu yönde etkiliyor. Bölgede en çok tercih edilen yatırım aracı ise gayrimenkul. Ayrıca lüks konut için büyük potansiyel ve talep bulunuyor. Yoğun talebe cevap vermek için Gaziantep"i seçtik' dedi.
               
Gaziantep"in köklü ailelerinden olan Nakıboğlu Ailesi"nin, sektörün genç ve dinamik lokomotifi olan yöneticileriyle uyum içinde işbirliği yaptıklarını belirten çelik, Antepia Projesi"nin tasarım, yönetim, koordinasyon, satış-pazarlamasını Sinpaş Yapı"nın, yapımını ise Paralel Yapı"nın üstlendiğini anlattı.
               
Antepia Projesi"nin, Zirve Üniversitesi"nin Kızılhisar kampüsünün yanında yer aldığını belirten çelik, proje genelinde 2 1"den başlayıp 7 1"e kadar uzanan sıra ev, ikiz villa, müstakil villa ve yalı bulunduğunu, konutların büyüklüğünün büyüklüğü 117-544 metrekare arasında değiştiğini kaydetti.
               
çelik, '5 etapta satışa çıkarılacak projenin ilk etabının ön satışları Gaziantep ve çevre illerden büyü ilgi gördü. 470 konutun yer aldığı ilk etapta bugüne kadar yüzde 45"inin satışı gerçekleştirildi. Her etabın teslim süresi yaklaşık 2 yıl sürecek, ilk etap sahiplerine Mart 2013"de teslim edilecek' dedi.
               
-'SURİYELİLER"DEN İLGİ VAR'-
               
Soruları yanıtlayan Taner Nakıboğlu, hastanenin önümüzdeki 5 yıl içinde planlandığını bildirdi.
               
Sinpaş Yapı Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu da konut satışlarının banka kredili veya şirket bünyesindeki özel ödeme koşuları olduğunu, 66 aya kadar vade yaptıklarını ve peşin ödemelerde yüzde 12 indirim yaptıklarını bildirdi.
               
Suriyeliler"den talep olup olmadığına ilişkin soru üzerine Bıyıklıoğlu, 'çok fazla talep yok ama genel olarak ilgi var' dedi.
A.A

Basında yer alan diğer haberler:

Güneydoğu"nun Yeni çekim Merkezi; Antepia¦

Dünyanın En Büyük Biyolojik Göleti Gaziantep"te¦

Güneydoğu Anadolu Bölgesi"nin ilk ve en büyük konseptli konut projesi; Antepia¦

3 bin 470 konutluk dev Antepia Projesinin, ilk etabının yüzde 45"i tanıtıma çıkmadan satıldı¦

İmza attığı projelerle sektörde kendine önemli bir yer edinen Sinpaş Yapı, İstanbul"daki konut projelerinden sonra Gaziantep"i değiştirecek ve yenileyecek bir projeye imza atıyor.  Sinpaş Yapı ve Nakıboğlu ailesinden Taner Nakıboğlu"nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Paralel Yapı tarafından hayata geçirilecek Antepia projesi, bölgenin en büyük ve ilk temalı konut projesi olacak¦  

Aralık 2010"da inşaatına başlanan proje, 1,2 milyar Dolar"lık yatırım değeriyle, toplam 560 bin metrekare alana kurulacak. 3 bin 470 konutun yer aldığı projenin, 156 bin 700 TL ile 1.812.900 TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkan ilk etabının yüzde 45"i tanıtıma çıkmadan satıldı.  

Zirve Üniversitesi ve Güneydoğu Bölgesi"ne hitap edecek araştırma ve uygulama hastanesi ile 1 milyon metrekare alana yayılan Antepia projesi ilkleriyle de dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük biyolojik göletinin yer aldığı projede, bölgede bir ilk özelliği taşıyan golf sahası ve yelken kulübünün yanında, tenis kortları, otel, Agora Meydanı, amfi tiyatro ve deniz feneri konsepti ile tasarlanan Fener Cafe Gazianteplilere yeni bir yaşam tazı sunacak.

Sinpaş Yapı ve Paralel Yapı tarafından hayata geçirilecek Antepia projesi, bölgenin en büyük ve ilk temalı konut projesi olacak. Bu işbirliği kapsamında tasarım, yönetim koordinasyonu ve satış-pazarlama faaliyetleri Sinpaş Yapı tarafından gerçekleştirilirken, projenin yapımını ise Paralel Yapı üstlendi.  

Suyunun güzelliğinden ve bolluğundan dolayı eski adı Ayıntap yani œSuyun Gözü olan Gaziantep"in bu özelliği Antepia projesinin ana konseptini oluşturmaktadır. Biyolojik gölet ve peyzaj manzarasına sahip evleriyle proje, Gaziantep"in gelenekleri ve tarihi dokusundan uzaklaşmadan lüks, seçkin ve keyifli bir yaşam sunacak.

GAP"tan sonraki en büyük yatırım

Gaziantep"te 560 bin metrekare alana kurulacak proje, yepyeni bir hayatın kapılarını açmayı hedefliyor. Gazianteplilere seçkin bir yaşam sunacak Antepia projesi, bölgenin GAP"tan sonraki en büyük yatırımı olmanın yanı sıra bölgenin ilk ve en büyük konseptli konut projesi olma özelliğini de taşıyor. Projenin yatırım değeri ise 1,2 milyar Dolar. Bölgeye ve bölge insanına büyük bir katma değer katacak proje yaklaşık 5000 kişiye istihdam olanağı sağlayacak.

İlk etabın yüzde 45"i satıldı

2+1"den başlayıp, 7+2 yalıya kadar uzanan farklı tipteki konutların yer aldığı Antepia projesinin ilk etabı, 96 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Ortalama 1.350 lira ile 3.500 lira arasında değişen metre kare fiyatları ile satışa çıkan ilk etapta 470 konut yer alıyor. 156.000 TL ile 1.800.000 TL arasında farklı fiyatlar ile satışa çıkan ilk etap Gazianteplilerden ve çevre illerden büyük ilgi gördü. Tanıtıma çıkmadan ilk etabın bugüne kadar yüzde 45"inin satışını gerçekleştirdik. 5 ayrı etapta satışa çıkacak projenin, her etabının teslim süresi yaklaşık 2 yıl olacak. İlk etabın sahiplerine Mart 2013"de teslim edilmesi planlanıyor.

Antepia Projesinde konut satışları, banka kredili veya şirket bünyesindeki özel ödeme koşulları ile vadeli olarak gerçekleştiriliyor. Projede özellikle vade farksız 66 ay vadeli ödeme planı tercih ediliyor.

Bölge insanının yaşam tarzına uygun konutlar¦

560 bin metre karelik alanda inşa edilecek Antepia projesinde farklı büyüklüklerde toplam 3 bin 470 konut yer alıyor. Metre kare büyüklükleri ve oda sayıları ile dikkat çeken konutlar, Gazianteplilerin yaşam tarzlarına uygun olarak tasarlandı. Proje genelinde yer alan 2+1 / 3+1 /3,5+1 /4+1 /4,5+1 / 5+1 /5,5+1 sıra ev, ikiz villa, müstakil villa ve 7+2 yalı tipi müstakil evler, geniş ve ferah ortamlarda yaşamayı tercih eden bölge insanına hitap ediyor. Bu farklı seçeneklerdeki konutların metrekare büyüklükleri ise 117 ile 544 metrekare arasında değişmektedir.

İLKLERİN BULUşžTUĞU PROJE; ANTEPIA¦

Gazianteplilere yeni bir yaşam tarzı sunan Sinpaş Yapı ve Paralel Yapı"nın bu büyük projesi, Gaziantep"te ilk özelliği taşıyan sosyal donatılarıyla proje sakinlerine eşsiz aktivite olanakları sunacak.  

Türkiye"nin yeşil alanı en fazla projesi¦ 1 milyon metrekarelik alan üzerine kurulan Antepia projesinin, yüzde 82"si yeşil alandan oluşuyor.  560 bin metrekarelik alana yayılan peyzaj, göl kenarı boyunca uzanan fıstık ve meyve ağaçlarında oluşan koru, mesire yeri, parklar, golf sahası ve konut bahçelerinden oluşuyor.  

Dünyanın en büyük biyolojik göleti bu projede..., içinde barındırdığı suyu temizleyen ve aynı zamanda oksijen üreten bitkileri, balıkları, iskeleler, taşlar, çakıllar, kayalar, çevresinde su ile uyumlu olan ağaçlar, kurbağalar ve ördekler ile doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. suyun hayat enerjisini projeye yansıtan biyolojik göletler, toplam 75 bin metrekare büyüklüğünde. İlk etapta yer alan 32 bin metrekarelik gölette yine aynı en büyük ekolojik gölet unvanına sahip.  

Bu özelliğinin yanında gölet, sandal sefası, dinlenme alanları, yürüyüş ve koşu parkurları ile suyun dinginliğini ve sakinliğin yaşama imkanı da veriyor.  

Biyolojik gölet ayrıca Gaziantep"teki evlerin manzara anlayışını da değiştiriyor. Antepia sakinleri artık evlerinden göl manzarası seyredecek, gölde yelkenliler görecek. Deniz kenarında yaşıyormuş hissine sahip olacak.

Deniz olmayan Gaziantep"te yelken ve golf kulübü hayat bulacak¦ Projenin nerdeyse tamamını kaplayan biyolojik gölet kapsamında hayata geçirilecek yelken kulübü, Gazianteplilere yelken sporunda deneyim elde etme şansını verecek. Bölgede yelken gibi golf de bir ilk olacak.  

Gazianteplilere ilkleri yaşatacak bu sosyal donatıların yanında, keyifli zaman geçirilebilecek, alışveriş yapılabilecek, içerisinde dünya markaları ve yöresel tatları bir arada bulunduracak olan Agora Meydanı ile göletlerin etrafındaki geniş yeşil alanlar, deniz feneri konsepti ile tasarlanan Fener Cafe Antepia"nın önemli sosyal donatıları arasında olup, açık “ kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, cafe-restaurantlar ve alışveriş üniteleri ve site sakinlerine büyük kolaylık sağlayacak çocuk kreşi de bulunmaktadır.  

Neden Gaziantep

Güneydoğu"nun en büyük ekonomik merkezlerinden biri olan Gaziantep,  özellikle Suriye ile vizelerin kaldırılmasından sonra bölgenin ekonomik yönden en hızlı gelişme gösteren şehri olmayı başardı. Sanayi üretiminin kriz döneminde bile hız kesmeden devam ettiği nadir şehirlerden olan Gaziantep, bugün Suriye"yi de içine alan bölgenin adeta ekonomik başkenti durumuna erişti. Bölgenin ekonomik yönden kalkınmış olması, halkın birikim ve yatırım oranlarını da olumlu yönden etkiliyor. En çok tercih edilen yatırım aracının ise gayrimenkul olduğu Gaziantep"te, ayrıca lüks konut için büyük bir potansiyel ve talep de bulunuyor.


Sinpaş Yapı ve Paralel Yapı tarafından yürütülen uzun süreli araştırmalar ve çalışmalar doğrultusunda bölgedeki yoğun talep fark edilerek, bu talebe yanıt vermek için Gaziantep ili seçildi. Bölgenin gelişmeye açık yapısı ve özellikle bölgede bulunan Zirve Üniversitesi sayesinde önümüzdeki yıllar içinde Antepia"nın büyük bir değer artışı elde edeceğine kesin gözüyle bakıyor.

Proje Künyesi

Proje ismi: Antepia  

Firma:  Sinpaş Yapı ve Paralel Gayrimenkul  

Konum: Gaziantep İli şžahinbey İlçesi /  

Zirve Üniversitesi Kızılhisar Kampüsü yanı

Arazi: Toplam 1 milyon m2

Konut: 3 bin 470

Daire büyüklüğü: 117 m2 “ 544 m2

Teslim tarihi: Mart 2013  

Fiyat: 156.000 TL ile 1.800.000 TL

 

0342 472 05 05
0342 444 19 74
www.antepia.com.tr

 


 


Geri Dön