19 / 04 / 2024

Anzer balının 2022 yılındaki satış fiyatı belli oldu! İşte 2 Temmuz anzer balı güncel fiyat listesi

Anzer balının 2022 yılındaki satış fiyatı belli oldu! İşte 2 Temmuz anzer balı güncel fiyat listesi

Türkiye'nin en geniş endemik bitkilerinin yer aldığı Anzer yaylasında üretilen balın bu seneki satış fiyatı belli oldu. Rize'de üretilip coğrafi tescil işareti verilen Anzer Balı geçen sene bin 200 liraya satılıyordu. İşte 2 Temmuz Anzer balı güncel fiyat listesi...



ANZER BALI NEDEN BU KADAR DEĞERLİ?

Bu sene kilogram fiyatı 2 bin liradan satılacak olan Anzer balı neden bu kadar değerli sorusunun cevabı ise balın diğer bal türlerine göre daha düşük rutubet ve glikoz oranına sahip olmasında yatıyor. Anzer Balının bu nedenle tat ve koku kalitesi de oldukça yüksek. Kilogram fiyatı gram altının fiyatını geçen Anzer balı, kalite özellikleri ile sınırlı miktarda üretilmesi nedeniyle her isteyen bakdan istediği kadar satın alamıyor.

Anzer balının içerisinde bulunan fenolik bileşenler oldukça metabolizma için güçlü antioksidan özelliği taşıyor. Bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol sahibi oluyor. İyi bir antioksidan olan Anzer balı aynı zamanda kanın temizlenmesini sağladığı için bağışıklık sistemini güçlendirmesi dolayısıyla birçok insanları hastalıktan korunmasını sağlıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön