26 / 04 / 2024

AOÇ’de spor alanı tartışması!

AOÇ’de spor alanı tartışması!

Büyükşehir Meclisi, AOÇ arazisi içinde Gençlik Spor Bakanlığı’na tahsis edilen 131 dönümlük alandaki spor tesislerinin yapımını Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmesini kararlaştırdı.



Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arasında yapılan anlaşmayla 49 yıllığına Ankara’daki spor kulüplerinin kullanımına tahsis edilen 131 bin metrekarelik alandaki esislerinin yapımını Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Müdürlük ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalanmasına ilişkin Başkanlık Yazısı önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti ve CHP arasında tartışmaya neden oldu. Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, şöyle konuştu:


‘ARAZİ KALMADI’ ELEŞTİRİSİ

“Spor kulüpleriyle ilgili bir itirazımız yok. Büyükşehir Belediyesi olarak yapmamız gereken neyse her türlü katkıyı desteği verelim. Ancak artık Atatürk Orman Çiftliği arazisi diye bir şey kalmadı. Böyle bir tahsise biz CHP olarak ‘hayır’ diyoruz.”

Oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ise Yılmazkaya’ya şu yanıtı verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi belediyeyi yetkisinde bulundurduğu dönemde bu hassasiyet gösterilmiyor ve traktör fabrikasına arsa tahsis ediliyor. Bırakın spor kulübüne tahsis edilen halı sahayı, traktör fabrikası var ve özel mülkiyete tahsis ediliyor. Ordu evlerine tahsis ediliyor. Bu hassasiyeti niye CHP orada göstermiyor.”


TAHSİS DEĞİL ÜST YAPI

Arazinin Büyükşehir tarafından tahsis edilmediğini AOÇ ile Bakanlık arasında protokol olduğuna dikkat çeken AK Partili Meclis üyesi Mehmet Emin Ayaz ise, “Bizim yetki istediğimiz madde buranın üst yapımıyla ilgili” dedi. CHP grubunun ret oyu kullandığı karar oy çokluğuyla alındı. Buna göre AOÇ arazisi içinde Gençlerbirliği ile Ankaragücü’nün kullandığı bölgenin dışında kalan 131 bin metrekarelik alandaki spor tesisleri Büyükşehir tarafından yapılacak. Tesisler bittikten sonra 3 ay içinde genel müdürlük, tesisleri spor kulüplerine tahsis edecek.


BELTAŞ’A BEYPAZARI’NDA OTOPARK

Ankara’nın çeşitli yerlerindeki açık ve kapalı otopark alanlarını işletmeye başlayan Büyükşehir’e bağlı BELTAŞ’a Beypazarı’ndaki üç caddede daha otopark işletme hakkı verildi. Beypazarı Belediyesi’nin talebi üzerine oy birliğiyle alınan kararla ilçedeki İrfan Gümüşel, Milli Egemenlik ve Kaygan Güven caddelerindeki 181 araçlık yol kenarı açık otoparklarını artık BELTAŞ işletecek. Meclis, Çankaya Şirindere Vadisi Kentsel Dönüşüm alanına ilişkin proje uygulama esaslarını ise oy çokluğuyla kabul etti. Karara CHP ve MHP grupları ret oyu kullandı. Öte yandan Meclis’te oy birliğiyle alınan diğer kararlar şöyle:

- Bosna Hersek Büyükelçiliği’ne ait Paris Caddesi’ndeki binanın tamiratını Büyükşehir yapacak.

- Çankaya’da Öğretmenler Caddesi ile 1464. Cadde arasındaki park içinde bulunan halı saha ve idari binalar 25 yıllığına bedelsiz olarak Osmanlı Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’ne tahsis edildi.

- Mamak’ta yeni yapılacak terminalin 2 otopark alanı ve çevre düzenlemesi özel bir şirket tarafından yapılarak kamuya tahsis edilecek.


Hürriyet


Geri Dön