23 / 04 / 2024

AOÇ’deki yapılara tescil başvurusu!

AOÇ’deki yapılara tescil başvurusu!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’nde yer alan yapıların korunması için kolları sıvadı. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, tescil başvurusunda bulundukları yapıları açıkladı.



Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yer alan yapılar için tescil başvurusu yaptı. 

Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Atatürk Orman Çiftliği alanında bulunan ancak tescilli olmayan, yapılar arasında; Süt Fabrikası Kompleksi, Gazi Yetiştirme Yurdu ve idari binası, reviri, lojmanı, Mayalandırma Sanatları Müdürlüğü, PTT ve lojman binası, AOÇ lokantaları, AOÇ seraları, Hayvanat Bahçesi giriş kapısı ve tabelası bulunuyor. Ayrıca şu anda yıkılmış olan Tekel Fabrikası hangarları için de başvuru yapacağız. Atatürk Orman Çiftliği’nde memur ve işçi lojmanları ile lokantası için tescil başvurusuna rağmen lokanta kısmı yıkılmıştı yalnız yıkılan kısmın tescili de başvurumuzla yapıldı” diye konuştu.


AOÇ arazisindeki tescilli yapılar ise şöyle:

“AOÇ Köprüsü, Gazi Paşa Tren İstasyonu, AOÇ Banliyösü Devlet Demiryolları (TCDD) Lojmanları, Hamam, Bira Fabrikası, 10. Yıl İlkokulu, Atatürk Evi, Marmara Köşkü, Fişek Fabrikası, Sığırcık Tesisleri, Söğütözü Atatürk Evi AOÇ Memur ve İşçi Lojmanları ve Lokantası (yıkıldı) bulunuyor.



Hürriyet Ankara




Geri Dön