28 / 03 / 2024

AOSB'de 180 işletmeye arsa tahsisi yapılacak!

AOSB'de 180 işletmeye arsa tahsisi yapılacak!

Türkiye'de kurulu 292 organize sanayi bölgesi arasında, fiziki büyüklük bakımından 1590 hektarla 6'ncı şuada yer alan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor.



Türkiye'de kurulu 292 organize sanayi bölgesi arasında, fiziki büyüklük bakımından 1590 hektarla 6'ncı şuada yer alan  Adana  Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor 407 işletmenin faaliyetini sürdürdüğü AOSB'de, 10 tesis inşaat, 20 tesis de proje aşamasında, AOSB'nin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından onay bekleyen 624 hektarlık genişleme alanında ise 180 işletmeye arsa tahsisi yapılması öngörülüyor. 


624 HEKTAR YENİ ALAN 


Adana'daki İşsizlik sorununu çözmeye odaklanan AOSB, aynca bölgede yapılan üretim ve ihracatı da artırmayı planlıyor. Mevcut 1590 hektar alanda yüzde 100 doluluğa ulaşan AOSB yeni yatırımlar için aldığı yoğun talebi karşılayabilmek İçin 624 hektarlık yeni bir alanı yatırımcılara açıyor. Genişleme alanı için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na müracaat eden AOSB, Bakanlıktan onay bekliyor. Proje aşamasında olan ve inşaatı halen devam eden 30 işletmenin yanı sıra, onay bekleyen genişleme sahasında farklı sektörlerde 180 yerin İşletmeye arsa tahsisi yapılması planlanıyor. Yeni alanda, teknoloji yoğun, stratejik, katma değeri yüksek ve hızlı bir şekilde tamamlanacak yatırımlara öncelik verilmesi hedefleniyor. 


EMEK YOĞUN İŞLETMELERE ÖNCELİK AOSB 


Başkanı Bekir Sütçü, Adana'nın Türkiye'nin en önemli lokasyonlarından biri olduğunu belirterek şunları kaydetti: "AOSB Türkiye'nin Ortadoğu ve Afrika ülkelerine açılan kapısı Adana ayrıca Suriye ve Irak'taki kriz bittikten soma bu ülkeleri besleyecek ilk şehir. Bunun yanı sıra yüzünü Avrupa ülkelerine dönmüş ve ihracatının büyük bir bölümünü Avrupa'ya yapıyor. Bizi bölgedeki diğer OSB'lerden ayıran en büyük özelliğimiz Amerika ve Avrupa üzerine yoğunlaşmış olan ihracatımız. Ayrıca. AOSB bünyesinde 5 kıtadan sanayici barındırıyor." 




Hürriyet Çukurova-GAP


Geri Dön