24 / 04 / 2024

Apartman'ın ortak giderine katılmaktan kaçınılamaz!

Apartman'ın ortak giderine katılmaktan kaçınılamaz!

Posta gazetesinden Tamer Heper sorulan soruları yanıtladı



Tanıkla destekleyin

Ben esnafım. Paraya sıkıştım kredi ihtiyacım oldu. Biri bana kendisinin bankada çalıştığını, kredi bulabileceğini söyledi. Bankadan yakını olduğunu söylediği biri adına kredi çekti. Benim annemin evini teminat olsun diye bu yakınının adına devrettirdi. Benden de ayrıca ufak bir miktar nakit aldı ve kayboldu. Ben kredileri ödedim ama evi geri alamıyorum, bu kişiyi savcılığa verebilir miyim? Bana çektiği mesajlar var. S.D.

Şimdi sonuca bakalım. Siz parayı aldınız, borcu ödediniz yani son durumda borç, harç yok ama eldeki ev gitti. Yani biri sizi kandırdı ve elinizden evi aldı. Elbette size karşı suç işlendi. Bu durumda elinizde ne belge varsa hepsini kullanarak savcılığa suç duyurusunda bulunun. Olayda annenizin evi gittiğine göre demekki olayın gelişmesi konusunda bilgi sahibi olan başkaları da var. Bunları da tanık olarak gösterin. Doğrusu elinizde bu belgeler olmasa, muhtemeldir ki sizin evi kendilerine bedeli mukabili sattığınızı iddia edecekler ve işiniz zora girecek. Ancak yazışmalar ve tanıklar varken bunları tanıkla destekleyin ve savcılığa başvurmaktan çekinmeyin.

Yönetici seçin

Apartmanımız 20 daireli. Kuzey cephesi su alıyor. İzolasyon lazım. Bu cepheye bakanlar masrafa katılıyor, ancak üç daire katılmıyor. Bunların katılması için ne yapmalıyız. S.S.

Apartmanınızda yönetici yok, bir kere yönetici seçmeniz lazım. Ancak bu onarımı yapmanız için şart olan bir husus değil, bu genel bir ihtiyaç. Şimdi ise mademki 17 daire yapımdan yana, iki yol var. Birincisi bu daire sahipleri kat maliklerini toplantıya çağırsın ve toplantıda bu konuda karar alın ve avans toplayın. Bu durumda katılmıyorum demek mümkün değil. Ödeme yapmayandan icra yolu ile bu para alınır. İkinci yol bu onarımı siz 17 kişi yapın ve bu defa ortak gidere katılma payı olarak bu üç daire sahibinden arsa payları oranında bu parayı talep edin. Ödemezlerse yine yapacağınız iş icra dairesine başvurmaktır. Zira otak gidere katılmaktan kaçınılamaz. Ancak sekiz daire ve üzeri binalarda yönetici mecburidir bunu da en kısa zamanda toplanarak halledin. Yoksa bundan sonra da problemler yaşarsınız.
Tamer Heper / Posta


Geri Dön