19 / 04 / 2024

Apartmanlarda işveren kat malikleridir!

Apartmanlarda işveren kat malikleridir!

Posta Gazetesi'nden Tamer Heper, vatandaşların sorularını yanıtlıyor



İkinci el bir daire aldım. Dairede bir kaloriferci varmış. Kaloriferler iptal olmuş ama bu şahıs binada oturmaya devam etmiş. Derken ben daireyi aldıktan kısa bir süre sonra vefat etti. Varisleri kıdem tazminatı talep edecek. Benim durumum ne olur? H.K.

Apartmanlarda işveren kat malikleridir. Bir işyerinde işveren değişebilir. Çalışanlara karşı hem eski işveren hem yeni işveren birlikte sorumludur. Ancak eski işverenle yeni işveren çalıştırdıkları süre kadar ödeme yaparlar.
Bu demektir ki kapıcıya bir tazminat ödenecek ise siz de arsa payınıza düşen miktarla sorumlu olacaksınız. Ancak sizin daire için ödediğiniz paranın eski malikin kullandığı döneme yansıyan bölümünü eski malikten talep edebileceksiniz.

Yıktırılabilir

Apartmanımızın bodrum katına bir oda yaptılar. Kağıt-okey falan oynuyorlar. Bir de televizyon koydular ama biz rahatsız oluyoruz. Ne yapabiliriz? A.K.

"Apartmanımızın bodrum katına oda koydular" diyorsunuz. Bu bana sığınağı çağrıştırdı. Apartmanların bodrum katında umumiyetle sığınak olur. Sığınık ortak yerlerdendir. Ancak amacına uygun olarak kullanılır. Amacı dışında kullanılamaz. Çoğu yerde kullanılıyor ancak bu size emsal olmaz. Zira itiraz olmazsa kullanılır ama mademki siz rahatsız oluyorsunuz bunun giderilmesi için önce talepte bulunun. Yönetim bunu gidermezse müdahalenin meni talebi ile dava açacaksınız. Bu halde kullanımın önlenmesi ile kalmaz proje dışı yapılan oda dahi yıktırılabilir.
Posta/Tamer Heper


Geri Dön