26 / 04 / 2024

Araba almayı düşünenler bu habere dikkat

Araba almayı düşünenler bu habere dikkat

İkinci el araç ve sıfır araç piyasasında yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hareketlilik başladı. Bayramın yaklaşmasıyla tatile gidecek vatandaşlar otomobillere yöneldi.



İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Hayrettin Ertemel Milliyet'e yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Son altı aydan bu yana satışlarımız zaten hızlı bir şekilde devam ediyor. Araç tedariğinde yaşanan sorunların devam etmesi 2. el otoya eğilimi yüksek düzeye taşıdı. Kurban bayramı öncesi ve yaz sezonunun girmesiyle birlikte daha da ivme kazandı. Ancak yine de fiyatlardaki dengesiz yükselişler şu anda alım yönündeki müşterilerimizin kafasını karıştırıyor.

Fiyatların bu şekilde hızlı yükselmesinin piyasayı olumsuz yönde etkilediğini düşünüyoruz. Bu olumsuz sürecin sıfır araç tedarikinde yaşanan porblemler çözülmeden stabil hale geleceğini sanmıyoruz. Önümüzdeki süreçte de görünen o ki hem çip krizi hem Rusy-Ukrayna savaşının sürmesi hem de tedarikte yaşanan sıkıntılar altı ay veya 1 sene daha sürecek gibi gözükmekte.

Bu süreç içerisinde 2. el otomobile olan talebin artacağını ve fiyatlarında buna bağlı olarak yükseleceğini bizlere işaret ediyor.

Aracını satmak isteyenlere tavsiyeler

Eğer bir araba alacaklarsa ilk olarak alacakları arabayı tespit edip daha sonra araçlarını satmalarını öneriyoruz. Çünkü aracını satıp daha sonra bir süreç içerisinde araç almaya kalkarlarsa bu yükselen fiyatlardan alım anlamında olumsuz yönde etkilenirler. İhtiyaçları varsa da şu anda 2. el otomobil piyasasında rakamlar oldukça yüksek, satmalarını tavsiye ediyoruz.

Araba almayı düşünenler bu habere dikkat

En uygun sıfır araç
 


Geri Dön