25 / 04 / 2024

Arabalarda ÖTV indirimi piyasaları nasıl etkiledi?

Arabalarda ÖTV indirimi piyasaları nasıl etkiledi?

Binek otoların Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında yapılan değişiklikler ile otomotiv piyasasında hareketlilik bekleniyor.



Bir süredir otomotiv sektörünün ana gündem maddesinde olan ÖTV matrah güncellemesinin ayrıntıları Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile netleşti. Yeni kararnameye göre, otomobillerde Özel Tüketim Vergisi oranı için esas alınan matrah eşiği 64 bin ila 140 bin lira arasında artırıldı.

İstanbul'da galericilik yapan Fatih Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, matrah artırımının piyasayı olumlu etkileyeceğini düşündüklerini ifade ederek, özellikle alım gücü düşük insanların bu indirimden yararlanıp otomobil sahibi olacağını, bu düzenleme ile otomotiv piyasasının yukarı yönlü etkileneceğini söyledi.

Arabalarda ÖTV indirimi piyasaları nasıl etkiledi?

Galerici Halit Doğan da 1.600 cc altındaki araçlara indirim geleceğine işaret etti.

Renault Megane fiyatları ÖTV matrah güncellemesinden ne kadar etkilendi? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön