26 / 04 / 2024

Araban İlçe Stadyumu onarım bekliyor!

Araban İlçe Stadyumu onarım bekliyor!

Gaziantep Araban'daki stadyum, bakımsızlık nedeniyle kötü görüntüye neden olurken, oynanan maçlar hem taraftarlar hem de futbolcular için adeta işkenceye dönüşüyor. Stat, bakım ve onarım bekliyor.



Gaziantep’in Araban ilçesindeki stadyum, tahrip edilen ve bakımsızlık nedeniyle kötü görüntüye neden olurken, oynana maçlar hem taraftarlar hem de futbolcular için adeta işkenceye dönüşüyor. Harabeye dönen 


Süper Amatör Ligi müsabakalarının oynandığı ilçenin ilk ve tek stadyumu, tahrip edilen ve bakımsız görüntüsüyle takımların ve futbolcuların korkulu rüyası oluyor. Saha çevresindeki telleri parçalanan stada giriş ve çıkış kapıları bulunmaması nedeniyle futbolcuların antrenman bile yapmak istemediği stadyum, kış aylarında ise açıkta bulunan ve koltukları parçalanmış tribünleri ile taraftarlara maç keyfini işkenceye dönüştürüyor. Stadın bakım ve onarımdan geçirilmesini isteyen sporseverler, yetkililerden stada sahip çıkılmasını istedi. 


Maçlarını ilçe statında oynayan Araban Belediyespor taraftarları, "İlçenin ilk ve tek spor tesisi olan bu stadın etrafından ihata duvarı yok. Stadı çevreleyen tel örgüler parçalanmış. Tribün koltukları kırılıp parçalanmış. Giriş çıkış kapıları yok. Bu nedenle oyuncular, taraftarlar, stada gitmek istemiyor. Maç esnasında isteyen çok rahat bir şekilde taş, toprak gibi yabancı maddeleri rahatlıkla içeriye sokabiliyor. 7 yıldan beri Süper Amatör Ligi’nde olan Araban Belediyespor Kulübü futbolcuları antrenman çalışmalarını Gaziantep’teki değişik stadyumlarda yapıyor. Ayrıca ilçe merkezi ile ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki tüm okulların spor müsabakaları burada yapılıyor. İlçenin tek stadyumuna spor yapmak ya da maç futbol maçı izlemek için gittiğimiz her gün adeta işkenceye dönüşüyor. Stadın çirkin görüntüsü de bizleri ayrıca üzüyor" diye tepki gösterdi.


Devlet yetkililerine ve hayırseverlere seslenen taraftarlar, stadın gereken onarım ve bakımının yapılmaması durumunda ilçe gençlerinin spordan soğuyabileceğini de söyledi.


Hürriyet Yerel




Geri Dön