26 / 04 / 2024

Araç alacaklar dikkat! ÖTV indirimi mi geliyor?

Araç alacaklar dikkat! ÖTV indirimi mi geliyor?

İkinci el otomobil satışlarına ilişkin 6 ay 6 bin kilometre sınırının getirilmesinin ardından piyasada ÖTV indirimi beklentisi oluştu. Peki ÖTV indirimi gelir mi?



Yılbaşından bu tarafa otomotiv piyasasında yaşanan değişiklik, araç fiyatlarında da etkisini gösteriyor. Gelinen aşamda, piyasada satılan neredeyse bütün sıfır otomobiller yüzde 80'lik ÖTV dilimine dahil oldu. Düşük ÖTV'de yalnızca 2 model kaldı! Peki ÖTV indirimi gelecek mi? Hangi modeller ÖTV indiriminden faydalanıyor? İşte cevabı...

DÜŞÜK ÖTV’DE SADECE İKİ MODEL KALDI! BU MODELLER HANGİLERİ?

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı:

“Fiat Egea 1.4 benzinli baz model manuel şanzıman ile Hyundai i10 yüzde 70'lik dilimde.

FİYATINA GÖRE ARAÇLAR HANGİ ÖTV DİLİMLERİNE GİRİYOR?

Araç alacaklar dikkat! ÖTV indirimi mi geliyor?

353 bin TL ile 400 bin TL arası araçlar yüzde 70 ki sadece iki model bu baremde, 401 TL ve üstü araçlar yüzde 80'lik dilimde.

YÜZDE 45-50-60 DİLİMİNDE ARAÇ BULMAK İMKANSIZ DENİLİYOR. BU DOĞRU MU?

Maalesef doğru . En düşük araçlar yüzde 70'lik baremden başlıyor.

ÖTV İNDİRİMİ GELİR Mİ? PİYASANIN BEKLENTİSİ NEDİR?

Geçtiğimiz zaman süresince çeşitli sebeplerden ötürü vatandaşlarımızda böyle bir beklenti ortamı oluşmuştu. Ancak geldiğimiz noktada, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar da göz önüne alındığında biz ÖTV indirimi olmayacağı kanaatindeyiz


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön