24 / 04 / 2024

Araç almayı düşünenler dikkat! Piyasa bir kez daha alt üst oldu!

Araç almayı düşünenler dikkat! Piyasa bir kez daha alt üst oldu!

Sektör yetkilileri, '6+6' olarak anılan söz konusu uygulamanın fırsatçılığı engelleyeceğini belirtirken, bu sayede '2. el araç fiyatlarının da değişeceğini ifade etti.



Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un geçtiğimiz hafta 2. el araç satışına yönelik bir kısıtlama getirileceğini duyurması, otomobil sektörünün gündemine bomba gibi düştü. Bakan Mehmet Muş, sıfır kilometre araçların satın alındıktan sonra hiç kullanılmadan daha yüksek fiyattan satılarak yaratılan fırsatçılığına engel olmak için, ikinci el otomobillere ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6000 kilometreyi geçmeden satılamama kısıtlaması getirecekleri duyurmuştu. Sektör yetkilileri, '6+6' olarak anılan söz konusu uygulamanın fırsatçılığı engelleyeceğini belirtirken, bu sayede '2. el araç fiyatlarının da değişeceğini ifade etti.

‘PİYASADA ŞU AN RAHATLAMA VAR’

Araç almayı düşünenler dikkat! Piyasa bir kez daha alt üst oldu!

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel yaptığı açıklamada şu cümeleleri kullandı: 

“Piyasada şöyle bir etki görülmeye başlandı. Araç tedariki anlamında hem bayilerde hem ikinci el otomobillerde şu anda bir rahatlama var. Burada tabi ki önemli etkenlerden birisi de faizlerin yüksek olmasından dolayı al sat diye tabir ettiğimiz kişilerin de sektörümüzden bir miktar elini çekmesi de bunda etkili oldu.

"FİYATLAR DENGELENECEK"


Geri Dön