25 / 04 / 2024

Araç sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! O liste tek tek açıklandı! Bu habere göz atmadan sakın işlem yapmayın!

Araç sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! O liste tek tek açıklandı! Bu habere göz atmadan sakın işlem yapmayın!

Araç sahibi olan yüzbinlerce insanı yakından ilgilendiren MTV 1’inci taksit ödemesi konusunda ocak ayı sonuna yaklaştıkça araştırmalar da hızlanmaya başladı. Bilindiği gibi Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri sene içerisinde iki taksit şeklinde ödeniyor. İşte detaylar...



2023 MTV 1’İNCİ TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN? 

MTV 1’inci taksidin son ödeme tarihi 31 Ocak 2023 olarak kesinleşti. Yapılacak ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı gib.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet ile giriş yapılarak halledilebilecek.

HANGİ BANKA NE KADAR TAKSİT YAPIYOR? 

Yapı Kredi World Card ile ödeme yapılması durumunda 3 taksit, gib.gov.tr üzerinden World Pay QR ile ödeme yapılması halinde 4 taksitte işlemler gerçekleştirilecek.

Garanti Bonus Card ile ÖDEME yapılması durumunda 3 taksit, gib.gov.tr üzerinden GarantiPay ile ödeme yapılması halinde ücretsiz 4 taksit imkanı sunulacak.

1 Ocak - 5 Şubat 2023 tarihleri arasında MTV ödemesi İş Bankası Maximum Kart'la 300 TL ve üzeri ödemeler yapılması halinde 4 taksit uygulanacak.

Araç sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! O liste tek tek açıklandı! Bu habere göz atmadan sakın işlem yapmayın!

Ziraat Bankası kartlarıyla ödemelerde 1 Ocak-8 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılan ödemelerde 4 taksit olanağından yararlanılacak.

Halkbank Paraf Kart ile 1 Ocak-31 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılacak MTV ödemeleri 3 taksit imkânıyla ödenebilecek.

Vakıfbank Worldcard ile 1-31 Ocak 2023 tarihleri arasında MTV ödemeleri faizsiz 3 taksit ödeme imkânından yararlanılacak.

Denizbank İşletme Kart'la yapılacak MTV ödemeleri 3 taksit ödeme imkânından yararlanılacak.

MTV NEDİR?

​MTV, bir takvim yılı içerisinde belirli periyotlarla ödenmesi zorunlu olan, koşulları Karayolları Trafik Yasası tarafından belirlenmiş ve trafik şubelerinde kaydı bulunan motorlu araçlardan alınan bir vergi türüdür. MTV’yi her araç sahibi senede iki defa olmak üzere önceden belirlenmiş dönemlerde ödemekle yükümlüdür. MTV yalnızca kara taşıtlarına mahsus bir vergi türü değil, aynı zamanda, uçak, helikopter benzeri hava taşıtları ve motorlu deniz taşıtları için de bu vergi ödenir. 

Vakıfbank’tan yeri göğü inletecek 3 ay ertelemeli kredi kampanyası! Duyanlar Vakıfbank şubelerinde kuyruk oluşturuyor!

Bu maaşı alanların sevinçten ağzı kulaklarına varacak! Bu maaşa da zam geldi! En az 4 bin 895 TL olacak!

Ziraat Bankası bombayı patlattı! Alışveriş yapanları sevince boğacak destek! Haberi duyanlar alışveriş yapmaya koşuyor!

 

MTV, araçların sicil kayıtlarının yapıldığı andan itibaren başlar. Araç sahibi o araca ilişkin trafik sicil kaydı silinene kadar MTV’yi öder.


Geri Dön