26 / 04 / 2024

Araklı'da yeni yatırımlar yapılacak!

Araklı'da yeni yatırımlar yapılacak!

Araklı Belediyesi Başkanı Recep Çebi, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan ve Araklı AK Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık'la yapmış olduğu Ankara ziyaretini değerlendirdi.



Araklı Belediyesi Başkanı Recep Çebi, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan ve AK Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık'la Ankara'ya yapmış oldukları ziyareti değerlendirdi. 


Ankara ziyaretinde Ulaştırma ve Haberleşme, Turizm Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, DSİ, KCK,  TOKİ  ve Orman Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ettiklerini belirten Recep Çebi birçok projenin Araklı'ya kazandırılması noktasında destek aldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Muhammet Balta ve AK Parti hukuk işlerinden sorumlu MYK üyesi Şeref Malkoç ile Ulaştırma, Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim, Tarım Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü, KCK Genel Müdürlüğü, TOKİ, ORMAN Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ettik. Bakanlıklarda yapmış olduğumuz temaslarda Araklı'da hayata geçireceğimiz devasa projelerde önemli mesafeler kat ettik. Balta ve Malkoç ziyaretlerimizde bilakis bizlere eşlik etti. Gitmiş olduğumuz bakanlıklarda projelerimizi hayata geçirme konusunda büyük yol kat ettik" 


ADALET SARAYI YAPILACAK 


Araklı'da Yolgören Mahallesi'nde Adalet Sarayı'nın inşa edilmesi için Adalet Bakanlığı'yla mutabakata varıldığını belirten Çebi şunları aktardı: "AraklıDağbaşı arasında yapımı süren duble yolun bir anca bitirilmesi konusunda Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gittik. Salmantaş Tüneli'nde bir tüp bitti. 

Zannediyorum geçici açılış bir ay içerisinde yapılacak. Aradaki 55 km'lik yolun biran önce bitirilmesi için gayret gösteriyoruz. Adalet Bakanlığı Müsteşarıyla görüşüp Adalet Sarayı'nı inşallah Yolgören Mahallesi'nde hayata geçireceğiz. Zaten programa da konuşmuş bir projedir."


TOKİ'NİN YAPACAĞI PROJELER 


Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi TOKİ'nin yapacağı projeler ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: "TOKİ tarafından yapılacak olan 60 dönümlük sanayi sitesinin arazisini aldık. Onun çalışmaları TOKİ'de başladı. Bu proje içinde 250 dükkanın yer alacağı devasa yatırımdır. İkinci etap sanayi sitesini yaptırıyoruz. İkinci etap TOKİ konut sitesinin her şeyi bitti ve çalışmalar başlıyor. 

Burada 287 konut yapılacak. Projede ihale aşamasına gelindi. Kalecik Camiinin inşaatı yarım kalmıştı, bunun tamamlanması için TOKİ'yle çalışma başlattık. Kentsel dönüşümde ilk etapta 60 dönümlük arazi üzerinden başladık. 

Vatandaşın ilk olarak kentsel dönüşümü görüp beğenmesi lazım. Burayı vatandaşa gösterip yeni projeler konusunda destek isteyeceğiz. Daha sonra diğer uygulamalar her tarafta devam edecek." 


DENİZLE HALKIMIZI BULUŞTURACAĞIZ 


Çebi, sahil dolgu projesine başlandığını belirterek, "Sahil dolgu projesini başlattık. İnşallah burayı tamamlayıp halkımızı denizle buluşturacağız. Buraya sosyal tesis kurma çalışmalarımız başladı. Yolgören Mahallesi'ne büyük bir park inşa ettik. Yakında açılışını yapacağız. Son derece kaliteli ve daşlar tarafından çok takdir edile" u:~ park." dedi. 


ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YAPILACAK 


MEB'den destek alarak Anaç1"1" İmam Hatip Lisesi'nin hayata ger:",°"~ğini kaydeden Çebi, sözlerini şöy'~ dürdü: "Arazisi hazır, ihalesi yap*1 çalışmalar devam ediyor. İnşallah rakında temel atma merasimi olac?1' türk İlköğretim Okulu'nu yıktık t yeni bir ortaokul yapacağız. Araku'dece yıkılan bu okulumuzun öğreiçin bir okulda ikili eğitim yapılıya*" Bunun dışmda Araklı'da ikili eğitm yapan okul yok. Yolgören Mahallesi öğrenci nüfusunun fazla olması dolayısıyla buraya da bir ilkokulun yapı1ması konusunda MEB'le anlaştık. Bakrımıza esnaf ve sanatkarlarımıza teşviklerin devam ettirilmesi kon"0"™1 ilettik; bunda da büyük destek alr1*1' " 


ARAKLI'DAN MUTLAKA BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKACAK


Genel seçimler geliyor inşallau h'dan mutlaka bir milletvekilini ç*1— mayı düşünüyoruz diyen Çebi, "P" yönde parti ve teşkilat olarak çok™"*"" gayretlerimiz var. DSİ ile görüşmemizde hem Karadere ıslah çalışırının yukarı köylere, Dağbaşı'na k? J~ taşınması konusunu ilettik. Hem DSİ'den iki tane köprü talebimiz ~1J" Yeşilyurt'a geçen köprümüzü yer11 talebigünler karşı taraftaki mahalleyi birbirine bağlamak için bir yaya köprüsü yapılması konusunu ilettik ve bunun da sözünü aldık." şeklinde konuştu. 


TRABZON'UN İLK MOBESE'SİNİN TEMELİ ATILDI 


Trabzon'da ilk defa Araklı'da iki trilyonluk MOBESE projesinin temelinin atıldığını belirten Çebi şu ifadelere yer verdi: 'Trabzon'da hiçbir ilçede şu anda MOBESE yok. 

Sadece Araklı'da başlattık. Huzur ve güvenliğin sağlanmasına yardıma olmak için. 

İki ay içerisin de de bunun açılışını yapacağız. Araklı'yı büyütüyoruz ve geliştiriyoruz. Sanayide, turizmde, göçün engellenmesinde ve nüfusun çoğalmasında ileri adımlar atıyoruz. Her ay mutat  Ankara  ziyaretlerimiz olacaktır." Kenan ÇEBİ TRABZON'UN Akçaabat ilçesi Akören Mahallesi'nin yaşadığı su sorunu Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülüyor. Mahalleye iki ayrı noktadan, toplamda 8 bin 500 metre ana hat döşenerek su getiriliyor. 

Ayrıca mahalle içinde de 4 bin 500 metre ara hat döşenerek sağlıklı içme suyu evlere kadar ulaştırılıyor. 


MUHTAR USTAOĞLU: DERDİMİZİ ANLATTIK DERMAN BULDUK 


Akören'de yıllardan beri ciddi şekilde su problemi yaşandığını ifade eden muhtar Yaşar Ustaoğlu, su sıkıntısının son iki yılda çok ciddi boyutlara ulaştığım ifade ederken, "Vatandaşlarımız kuyu su ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyordu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na gittik, derdimizi anlattık derman bulduk. Sayın Başkanımız olayı öğrenir öğrenmez hemen çalışmaları başlattı. Kendisine minnettarız" dedi. 

Akören Mahallesi'nin üst kesimlerine Akpınar Mahallesi'nden, alt kesimlerine de Demirci mevkiinden su getirilmekte olduğunu kaydeden Ustaoğlu şunları kaydetti: "Büyükşehir Belediyemiz şuanda mahallemize iki hattan su getiriyor. Birinci hat Demirci-Akören bağlantı. 7 bin 500 metre ana hat döşeyerek su alıyoruz. İkinci hat ise Akpınar bağlantısı. Burada yapılan yeni depodan mahallemize sağlıklı içme suyu ulaştıracağız. Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi'nin gerçekleştirmekte olduğu çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 10 gün sonra tüm çalışmalar biter. 

8 bin 500 metre ana hat döşeniyor. Ara hatlarla birlikte 13 bin metre su hattı döşüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, TİSKİ yetkililerine ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Akören artık susuz günler geçirmeyecek" Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkam Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzon'un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla Akören gibi yerleşim yerlerinin sorunlarına neşter vurulduğunu kaydederken, yapılanma süreci ile birlikte büyük bir yatınm sürecinin de içine giren TİSKİ'nin 5 yıllık dönem sonunda Trabzon il genelindeki su ve alt yapı problemlerini önemli ölçüde çözüme kavuşturacağını ifade etti. 


Geri Dön