28 / 03 / 2024

Aralık ayında Meclis'e gelecek EYT'de kritik nokta

Aralık ayında Meclis'e gelecek EYT'de kritik nokta

EYT formülü ne zaman netleşecek? EYT ne zaman yürürlüğe girecek? EYT'li kaç kişi var? Kimler, hangi şartlarda emekli olabilecek soruları uzun süredir gündemi meşgul ederken, vergi ve SGK Uzmanı Cem Kılıç kritik bir noktaya dikkat çekti.



Emeklilikte yaşa takılanlar sorununun, 9 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren 4447 sayılı Kanunla ortaya çıktığını belirten Kılıç, bu tarihten önce SSK’lılar üç farklı koşulla emekli olabildiklerini belirtti. Kadın sigortalıların 20 yıl, erkek sigortalıların 25 yıl sigortalılık süresi ve 5000 gün prim ödeme şartlarıyla, 15 yıl sigortalılık süresini dolduran, 3600 gün prim ödeme şartını sağlayan kadınlar 50, erkekler ise 55 yaşını doldurma şartlarıyla, 5000 gün prim ödeme gün sayısını tamamlayan kadın sigortalıların 50, erkek sigortalılar ise 55 yaşını doldurma şartlarıyla emekli olabildiklerini hatırlattı.

Genel  maaş bağlatma pratiğinin 20 yıl sigortalılık ve 13 yıl 10 ay 20 gün prim ödemek koşulu ile yaş beklemeden emekli olunabildğine işaret eden Küçük, 4447 sayılı Kanunla birinci alternatife kademeli olarak yaş da eklenince emeklilikte yaşa takılma durumunun ortaya çıktığını ifade etti.

Mevcut emeklilik koşulları ne?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön