19 / 04 / 2024

Araplar New Scotland Yard binasını satın aldı!

Araplar New Scotland Yard binasını satın aldı!

Londra’nın merkezindeki New Scotland Yard binası, 370 milyon sterlin karşılığında (580 milyon dolar) Birleşik Arap Emirlikleri’nden Abu Dhabi Financial Group adlı yatırım şirketinin oldu.



Londra’nın merkezindeki New Scotland Yard binası, 370 milyon sterlin karşılığında (580 milyon dolar) Birleşik Arap Emirlikleri’nden Abu Dhabi Financial Group adlı yatırım şirketinin oldu. Düzenlenen ihalede 10 talibi geride bırakan Arap yatırımcılar, başlangıç fiyatının 120 milyon sterlin üzerine çıktı. Satıştan elde edilen parayla polis memurlarının tablet bilgisayar, akıllı telefon ve vücut kameralarıyla donatılması sağlanacak. Ayrıca bir polis müzesi de kurulacak.


Levhasını da taşıyacak

Abu Dhabi Financial Group binayı yıkarak lüks konutlar ve ofisler kurmayı planlıyor. Londra polisi 1967 yılından beri bu binayı merkez olarak kullanıyordu. Yeni polis merkezinin yaklaşık 800 metre ötede Thames nehri kıyısında daha küçük bir binaya taşınacağı, eski binanın New Scotland Yard yazılı ünlü döner levhasının da buraya götürüleceği belirtiliyor. Yeni merkez karakolu Londra polisine yılda 6 milyon sterlin tasarruf sağlayacak.

Boris Johnson, inşaatın tamamlanmasıyla Londra’nın yeni bir esere daha kavuşacağını belirterek, yabancı yatırımcıların Londra’dan bir miktar daha toprak almasının hiçbir önemi bulunmadığını söyledi. Johnson tersini düşünenlerin ekonomik açıdan cahil olduklarını da iddia etti.


Milliyet


Geri Dön