19 / 04 / 2024

Arap turistler Bursa ve Yalova'ya akın ediyor!

Arap turistler Bursa ve Yalova'ya akın ediyor!

Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından bu yıl "ana destinasyon" ilan edilen Bursa'nın yanı sıra Yalova'nın Termal ilçesine Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor. Yalova ve Bursa'da otellerde yüzde 80'lere varan doluluk oranlarına ulaşıldı.



Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından bu yıl "ana destinasyon" ilan edilen Bursa'nın yanı sıra Yalova'nın Termal ilçesine Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor. Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkeleri (Basra Körfezi) ve diğer Arap ülkelerinden turistlerin ilgisi dolayısıyla otellerde Ramazan Bayramı tatilinden itibaren yüzde 80'lere varan doluluk oranlarına ulaşıldı.


Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren,yaptığı açıklamada, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminin, bölgeye gelen Arap turist sayısında da büyük kan kaybına yol açtığını ancak son yıllarda gösterilen önemli çabalarla bu sürecin tersine döndürülmeye başlandığını söyledi.


Arap turist hareketliliği bakımından değerlendirildiğinde özellikle Bursa ve Termal'in eski günlere dönmeye başladığını dile getiren Beceren, bu ziyaretçilerin İstanbul'u merkez alarak Yalova ve Bursa aksını takip ettiğini, bölgenin tarihi yapısı, yeşili, doğası, Uludağ ve eteklerindeki tesislerin serin havasının onları cezbettiğini anlattı.


Beceren, Bursa Valiliği öncülüğünde başlatılan tanıtım atağının önemine dikkati çekerek, bunun sonucunda Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından bu yıl Bursa'nın ana destinasyon ilan edildiğini ve bu olumlu gelişmenin meyvelerini toplamayı sürdürdüklerini kaydetti.


Arap turistlerin, Bursa'da Uludağ'ın yanı sıra özellikle yeşilin ve tarihin bir arada bulunduğu İnkaya'daki 600 yıllık tarihi çınar, 700 yıllık Osmanlı sivil mimarisinin bozulmadan yaşatıldığı Cumalıkızık köyü, Mustafakemalpaşa ilçesindeki Suuçtu Şelalesi gibi mekanları gezdiği bilgisini veren Beceren, kent merkezinde ise Ulucami, Yeşil Camii ve Türbesi, Emirsultan Camii ile İpek Yolu'nun son durağı konumundaki Kozahan ve Hanlar bölgesini ziyaret ettiklerini belirtti.


Araplar, ramazan ayından sonra yurt dışına tatile çıktı


Beceren, ramazan ayını genellikle ülkelerinde geçiren Arap turistlerin, bayram tatilinin başlamasıyla yoğun olarak bölgeye geldiğini ifade etti.


Yoğunluktan memnun olduklarını bildiren Beceren, şöyle konuştu:


"Bursa merkez ve çevresinde şu anda ciddi bir Arap turist yoğunluğu var. Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkeleri (Basra Körfezi) ve diğer Arap ülkelerinden gelen turistler, Bursa ve Yalova Termal'deki tesisleri hareketlendirdi. Otellerde Ramazan Bayramı tatilinden itibaren doluluk oranları yüzde 80'lere ulaştı. Bu yoğunluğun eylül ayı sonuna kadar sürmesi yönünde beklenti var. En azından şu an için rezervasyonlar o yönde."


Bursa'da mevcut otel ve konaklama tesislerinin yanı sıra son yıllarda Hilton, Crowne Plaza ve Sheraton gibi uluslararası otel zincirlerinin yatırımlar yaptığını hatırlatan Beceren, bu gelişmenin de yatak sayısı ve nitelik bakımından sürece olumlu yansıdığını sözlerine ekledi.


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön