25 / 04 / 2024

Araplar Türkiye'ye gayrimenkul yatırımına geliyor!

Araplar Türkiye'ye gayrimenkul yatırımına geliyor!

Arap ülkelerinden 170’in üzerinde yatırımcı Uluslararası Yatırım Zirvesi kapsamında gayrimenkul, teknoloji ve enerji alanındaki yatırım fırsatlarını incelemek üzere Türkiye’ye geldi..



Arap ülkelerinden 170’in üzerinde yatırımcı Uluslararası Yatırım Zirvesi kapsamında gayrimenkul, teknoloji ve enerji alanındaki yatırım fırsatlarını incelemek üzere Türkiye’ye geldi. Bu kapsamda Suudi Albassam Group, Sumou Holding, Alsenidi ve Almisfer Türkiye’ye gayrimenkul yatırımı yapacağını açıkladı.


Reuters’a açıklamada bulunan yatırımcılardan Albassam Group, Sumou Holding ile Türkiye’de gayrimenkul yatırımına yönelik 2 milyar liralık fon kuracağını belirtti. Alsenidi ve Almisfer de yine gayrimenkul alanında 100’er milyon dolar başlangıç tutarlı yatırım planladıklarını söyledi. Albassam CEO’su Ziad Albassam, “Türkiye’de gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak için Sumou Holding ile Suudi arabistan’da yeni bir fon kuruyoruz. Kiptaş,  TOKİ  ve emlak konut gibi kamu şirketleriyle çalışmayı planlıyoruz” dedi.


Sanayi bölgesi projesi

Çin’de de yatırımları bulunan Suudi inşaat şirketi Alsenidi’nin CEO’su Humoud Alsenidi ise, ekonomik büyümenin güçlü şekilde süreceğini öngördükleri Türkiye’yi hedef ülke olarak belirlediklerini söyledi. Alsenidi, “İçinde küçük çaplı fabrikaların faaliyet göstereceği bir sanayi bölgesi yatırımı planlıyoruz. İstanbul’da kuracağımız sanayi bölgesine yönelik arazi satın almak için görüşmeler yürütüyoruz. İlk etapta 100 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Arazinin satın alınmasının ardından sekiz ay içinde yatırımı gerçekleştirmiş olacağız” dedi.


Suudi Arabistan merkezli Memar’ın CEO’su Yasser Abdulaziz Almisfer de, Türkiye’de özellikle konut alanında yatırım yapmak istediklerini belirterek, “3-6 ay içinde ilk yatırımımızı yapmayı planlıyoruz. Başlangıçtaki yatırım tutarımız yaklaşık 100 milyon dolar seviyesinde olabilir” dedi.


‘Katarlı Valentino’ Boyner’e ortak oldu


Beymen, Boyner Mağazacılık, Altınyıldız ve Ay Marka şirketlerini çatısı altında toplayan Boyner Tekstil ve Perakende’ye Katarlılar ortak oldu.

İtalyan Moda markası Valentino’nun da sahibi olan Katarlı fon ‘Mayhoola for Investments’, Boyner Tekstil ve Perakende’den sermaye artışı yoluyla yüzde 30.7 pay aldı. Mayhoola söz konusu hisse için 885 milyon lira ödeyecek.


Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem boyner, grubun 3 yıl önce belirlediği uzun vadeli stratejisini uyguladığını belirterek, şunları söyledi:

“Mayhoola ortaklığı ile özkaynak yapımızı güçlü büyüme hedeflerimizi destekleyecek hale getirdik.

Ortaklığımızın gelecek stratejilerimize büyük katkı sunacağına inanıyorum.”


3 milyar TL ciro


Katarlı Mayhoola 2012’de İtalyan Valentino’yu alarak ismini duyurmuştu. Fonun İtalyan erkek giyim markası Pal Zileri ve İngiliz çantacı Anya Hindmarch’ta da yatırımı bulunuyor. Ortaklıkla Mayhoola’nın Boyner Perakende yatırımının, Valentino’dan sonraki en büyük moda ve perakende yatırımı olduğu belirtildi. Boyner Perakende’nin 2014 cirosu 3.16 milyar liraydı.


Milliyet


Geri Dön