19 / 04 / 2024

Arazi maliyetleri inşaat sektörünü zorluyor!

Arazi maliyetleri inşaat sektörünü zorluyor!

DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz, arazi maliyetlerinin inşaat sektörünü zorlamaya başladığını söyledi. Yılmaz, ''Yeni kurulacak kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın değişeceğini belirterek, inşaat sektörünün içinden bir bakan istiyoruz'' dedi.



DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz, arazi maliyetlerinin inşaat sektörünü zorlamaya başladığını  söyledi. Yılmaz, yeni kurulacak kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın değişeceğini belirterek, inşaat sektörünün içinden bir bakan istiyoruz. Bu konudaki talebimizi de gerekli yerlere bildirdik. Şu an en büyük sıkıntımız arazi. Eğer bizi bilen bir bakan olursa bu konuda yardımcı olur. Bize arazi geliştirsinler ki biz de  TOKİ  gibi uygun fiyatla toplu konutlar yapabilelim" şeklinde konuştu. Kurdaki artış nedeniyle son bir yüda maliyetlerin arttığına dikkat çeken Ziya Yılmaz, "Sektörde bastırılmış bir fiyat vardı. Seçim sonrasında konut fiyatlan artacaktır" dedi. 


YÜZDE 47'SİNİ SATTI 

DAP Yapı'nın İstanbul Maltepe'de hayata geçireceği Adam Kule adlı projenin tanıtım toplanüsmda konuşan Yılmaz, seçimler nedeniyle bu yıl proje lansmanı yapmadıklarına ifade ederek, 2016 yılında farklı lokasyonlarda birçok projeye start vereceklerini duyurdu. Yılmaz, "Pendik'te 3 bin konutluk bir projemiz var. Yine Kartal'da 2016'nın 3. çeyreğinde 2 kuleden oluşan bir projemiz olacak. Validebağ projemizin yanı sıra yine 2 tane de kentsel dönüşüm projemiz olacak" diye konuştu. İstanbul Dragos'ta yükselecek, mimari formunu ve konseptini "insandan alan "Adam Kule" projesi hakkında da bilgi veren Yılmaz, "254 rezidans daire ve 88 adet evofisten oluşan projede metrekare fiyatlan 5 bin 500 liradan başlıyor. Projenin yüzde 47'sini sattık" şeklinde konuştu.. 


İsmail Şahin/Sözcü


Geri Dön