25 / 04 / 2024

Arçelik-LG Klima güneş paneli üretmeyi düşünüyor

Arçelik-LG Klima güneş paneli üretmeyi düşünüyor

Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, 2014 yılında bir milyar dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi...



Hakan Bulgurlu, şirketin kuruluşunun 10. yılında klima sektöründeki gelişimi ve hedeflerini paylaşmak üzere düzenlediği basın toplantısında, Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin; LG Electronics Inc'nin yüzde 50, Arçelik A.Ş'nin yüzde 45 ve Koç Holding'in yüzde 5 ortaklığıyla 1999'da kurulduğunu anımsattı.

Dünya klima pazarında 14,2 milyar dolarla Çin'in en büyük oyuncu olduğunu belirten Bulgurlu, ev tipi klima pazarında Yunanistan'da penetrasyon oranının yüzde 40, İspanya'da yüzde 32, İtalya'da yüzde 25, Türkiye'de ise yüzde 9 olduğunu, buradaki pazarda büyük bir fırsat, potansiyel bulunduğunu söyledi.

Inverter klimaların artan önemine de işaret eden Bulgurlu, inverter klimada yüzde 30 olan pazar paylarını önümüzdeki yıl yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bulgurlu, Türkiye pazarının bu yıl 730 bin adet olarak tahmin edildiğini, bu durumda klima pazarının 2008'e göre yaklaşık yüzde 27 küçüleceğini ifade ederek, Arçelik-LG olarak bir miktar küçülme beklediklerini ancak Pazar paylarının arttığını belirtti.

2000'de 5 bin adet olan üretimin bu yıl bir milyon 350 bin adede çıktığını ve 60 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Bulgurlu, 5 milyonuncu klimalarının Temmuz ayı başında üretim hattından çıktığını, güçlü servis teşkilatı sayesinde günde 10 bin klimanın montajını yapabilir hale geldiklerini, "dünyanın hiçbir yerinde bu güce sahip başka bir şirket bulunmadığını" söyledi.

2008'de yüzde 47,8 olan pazar paylarının bu yıl yüzde 55 civarında olmasını öngördüklerini dile getiren Bulgurlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İhracat 2008'de 817 bin adetti. İhracatımız iç pazarın önüne geçmiş durumda. Pazarlara göre ürün üretiyoruz. 11 çevre pazarında Arçelik-LG, pazar lideri konumunda. Ana stratejilerimiz; yurt içi ev tipi klima pazarında lider konumumuzu sürdürmek, ihracat pazarlarında büyüyerek 2014 yılında toplam satışlar içerisindeki payını yüzde 75 seviyesine ulaştırmak, ticari tip klima pazarında ana oyunculardan biri olarak pazar lideri olmak, rekabetçi üretim ve teknoloji üssü olmaktır."

Bulgurlu, ticari iklimlendirme sektörünün dünya genelinde hızlı bir büyüme kaydettiğini, özellikle VRF ve Multi segmentinin kriz sonrasında hızlı gelişiminin beklendiğini, yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili ürünler pazarının hızla geliştiğini kaydetti.

"TİCARİ TİP KLİMADA 2 YIL İÇİNDE YÜZDE 50 PAZAR PAYI HEDEFLİYORUZ"

Hakan Bulgurlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de, ticari tip klimaya yeni başladıklarını, bu alanda ana oyunculardan biri haline gelmek istediklerini, 2 yıl içinde yüzde 50 pazar payı hedeflediklerini bildirdi.

2008'de 548 milyon dolar ciro elde ettiklerini, 2014'de bir milyar dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Bulgurlu, "Vizyonumuz; çevre dostu ve enerji verimliliği sağlayan klimalar üreterek sektörün Türkiye'deki geleceğine katkıda bulunmak" dedi.

Bulgurlu, bir milyon 350 bin adetlik üretimlerinin yüzde 65-70'inin ihracat olacağını belirterek, Batı Avrupa, BDT ülkeleri ve Doğu Avrupa'nın bu yıl küçüldüğünü, Orta Doğu ve Afrika'nın payının ise arttığını, Mısır'da klima satışı yaptıklarını, Libya, Tunus, Irak, Suriye, Cezayir ve Nijerya'da pazar lideri olduklarını söyledi.

Ürettikleri çevre dostu ve enerji verimliliği sağlayan ürünlerle hem iç pazarda hem de dış pazarda "fark yarattıklarını" ifade eden Bulgurlu, en önemli ihracat pazarlarını Afrika, Orta Doğu ülkeleri ve Avrupa olarak sıraladı.

Enerji tasarrufunun, bir numaralı öncelikleri olduğunu vurgulayan Bulgurlu, pazarın büyüklüğüne ilişkin olarak da, 2007'de 1 milyon 200 bin olan rakamın 2008'de 1 milyon adet olduğunu, pazarın 2007'ye ulaşmasının 2011-2012'yi bulacağını kaydetti.

Ar-Ge'yi süratle büyüttüklerini ifade eden Bulgurlu, güneş enerjisi destekli klimaları önümüzdeki yıl piyasaya sunacaklarını bildirdi.

OTOSAN'DAN 3 AYLIĞINA ELEMAN ALINDI

Bulgurlu, bu yıl Otosan'da çalışan 400-410 kişinin 3 aylığına Arçelik-LG'ye aldıklarını belirterek, "Dışarıdan eleman almak yerine böyle bir şey yaptık. Fikir bizden çıktı. Otosan'da otomotiv montajı yapan çalışanlar burada klima montajı yaptı. Maaşlarını da biz verdik. Geçen hafta döndüler" şeklinde konuştu.

Yeni çıkardıkları ürünlerin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Bulgurlu, Koç Holding içinde 8. büyük şirket olduklarını söyledi.

Bir soru üzerine, pazarda ithal ürünlerin payının yüzde 25-35 arasında olduğunu bildiren Bulgurlu, uzun yıllar Koç Holding'in Uzak Doğu'daki işlerinin başında olduğunu da anlattı.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Arçelik-LG Klima güneş paneli üretmeyi düşünüyor

Klima pazarında 2014 yılında 1 milyar dolar ciro hedefleyen Arçelik-LG'nin Genel Müdürü Bulgurlu güneş paneli yatırımı düşündüklerini dile getirdi

Arçelik-LG Klima Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, güneş enerjisi ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek güneş paneli üretimine girebileceklerini, bu konuyu düşündüklerini söyledi. Bulgurlu geçen yıl 548 milyon dolar ciro elde ettiklerini belirterek 2014 yılında 1 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. Şirketin kuruluşunun 10'uncu yılı vesilesiyle basın mensupları ile birararaya gelen Bulgurlu, dünyada klima pazarının 65 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğunu, Arçelik LG olarak 10 yılda bu pazardan yüzde 1'e yakın pay aldıklarını ve bunun hiç de az olmadığını dile getrirdi. Koç şirketleri içinde de 8'inci sırada olduklarını ifade eden Bulgurlu, Arçelik-LG Klima Sanayi'nin LG Electronics'in yüzde 50, Arçelik'in yüzde 45 ve Koç Holding'in yüzde 5 ortaklığıyla 1999'da kurulduğunu anımsattı.

PAZAR % 27 DARALACAK
Dünya klima pazarında 14,2 milyar dolarla Çin'in en büyük oyuncu olduğunu belirten Bulgurlu, ev tipi klima pazarında Yunanistan'da penetrasyon oranının yüzde 40, İspanya'da yüzde 32, İtalya'da yüzde 25, Türkiye'de ise yüzde 9 olduğunu, buradaki pazarda büyük bir fırsat, potansiyel bulunduğunu söyledi. Inverter klimaların artan önemine de işaret eden Bulgurlu, inverter klimada yüzde 30 olan pazar paylarını önümüzdeki yıl yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Bulgurlu, Türkiye pazarının bu yıl 730 bin adet olarak tahmin edildiğini, bu durumda klima pazarının 2008'e göre yaklaşık yüzde 27 küçüleceğini ifade ederek, ancak Arçelik-LG'nin pazar payının arttığını belirtti.
Sabah

Arçelik-LG 1 milyar dolarlık hedef koydu

1999 yılında kurulan ve aradan geçen 10 yılda sektörün en büyük üreticisi haline gelen Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş, büyüme stratejisi doğrultusunda 2014 yılı ciro hedefini 1 milyar dolar olarak belirledi.

50 milyon dolarlık bir yatırımla 1999 yılında kurulan, 2009 yılında yıllık cirosu 500 milyon doları aşarak yılda 1 milyon 350 bin adetlik klima üretimi ve 60 ülkeye ihracatla Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasına girdiklerini belirten Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “1 Temmuz'da 5 milyon'uncu ürünümüz üretim hatlarından çıktı” dedi. İlk ihracatı 2001 yılında Bulgaristan'a gerçekleştirdiklerini, bugün ise 60 ülkeye birden ihracat yapan bir noktaya geldiklerini hatırlatan Hakan Bulgurlu, “10 yılda Türkiye çok inişli çıkışlı b  nlere geldik. İhracat pazarlarını çok yakından takip ediyor ve yeni pazar arayışlarını sürdürüyoruz. 2014 yılında toplam üretimimizin yüzde 75'ini ihraç edecek noktaya gelmeyi hedefliyoruz” dedi.
Hürriyet

Arçelik-LG Klima'nın bu yılki ciro hedefi 500 milyon dolar

Yüzde 48 pazar payına sahip olan Arçelik-LG Klima, bu yıl pazar payını yüzde 55'e çıkarmayı planlıyor.

 2008'i 548 milyon dolar ciroyla kapatan firma, bu yıl 500 milyon doların üzerinde ciro hedefliyor.
Pazar paylarındaki artışa rağmen, kriz ve kur etkisiyle yüzde 5'lik bir daralma yaşayabileceklerini söyleyen Arçelik-LG Klima Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, 2014 yılı ciro hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu söyledi.
Geçen yıl 1 milyon klima satılan Türkiye pazarının bu yıl yüzde 27 daralarak satışların 730 bine gerilediğine dikkat çeken Bulgurlu, klimada ÖTV oranının beyaz eşyanın aksine yüzde 6.7 olarak eski haline getirilmesinin olumsuz etkileri olduğunu ve ÖTV'nin kaldırılmasının pozitif etki yaratabileceğini söyledi.
Yaz sıcaklarının etkisiyle canlanan klima satışlarında montajın önem kazandığını belirten  Bulgurlu, günde 10 bin adet klima montajı yapabildiklerine değindi. Bulgurlu, “Sıcaklar bastırdıkça klima alınıyor. Bu nedenle 24 saat içinde montaj yapabilmek önem kazanıyor” dedi.

Yüzde 44 tasarruf
Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu'nun oğlu olan Hakan Bulgurlu, klimada birinci önceliklerinin çevreye zarar vermeyen ve enerji tasarruflu ürünler olduğunu belirterek, “İnverter tipi klimalar A sınıfı klimalara oranla yüzde 44 tasarruf sağlıyor. ABD klima pazarının yüzde 60'ı inverter tip. Türkiye'de bu oran henüz yüzde 20'lerde. Bu segmentte yüzde 30 olan payımızı 50'ye çıkaracağız” diye konuştu.
Üretimin yüzde 60'ını ihraç ettiklerini söyleyen Bulgurlu şöyle dedi:
“Geçen yıl 817 bin adet ihracat, 550 bin adet iç satış gerçekleştirdik. 2014'te üretimin yüzde 75'ini ihraç etmek istiyoruz. Ticari klima üretimine başladık. 400 milyon dolarlık ticari klima pazarından 2 yıl içinde yüzde 50 pay almayı hedefliyoruz.”

Güneş enerjisi destekli klima

Enerji verimliliği konusunda sürekli yeni ürünler geliştirdiklerini anlatan Hakan Bulgurlu, önümüzdeki yıl Gebze'de kurulacak Ar-Ge merkezi için başvuru yaptıklarını ifade etti. Bu yıl dünyanın en sessiz klimasını ürettiklerini belirten Bulgurlu, “2010'da güneş enerjisi destekli klimaları satışa sunacağız. Ayrıca sigara dumanını içine çeken plazma filtreler üreteceğiz. Bu klima, sigara dumanını çekip, temiz hava veriyor” dedi.
Milliyet

5 milyonuncu klimasını üreten Arçelik-LG, 2014'e hazırlanıyor

2008 yılını 548 milyon dolar ciroyla kapattıklarını belirten Arçelik-LG Klima Genel Müdürü Bulgurlu, '2014 yılında 1 milyar dolar ciro hedefliyoruz' dedi

10 yıl önce 50 milyon dolarlık yatırımla kurulan Arçelik-LG Klima, 2014 yılında 1 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor. 2008 yılında yüzde 48 olan pazar paylarının 2009'da yüzde 55'e çıkacağını öngördüklerini belirten Arçelik-LG Klima Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “2008'i 548 milyon dolar ciroyla kapattık. Bu yıl kriz nedeniyle yüzde 5 küçülme bekliyoruz ama 2014 hedefimiz 1 milyar dolar ciro” dedi.

Pazar yüzde 27 daraldı
5 milyonuncu klimalarını ürettiklerini anlatan Bulgurlu, 60 ülkeye ihracat yaptıklarını ve toplam satışların yüzde 60'ını ihracatın oluşturduğunu söyledi. Bulgurlu, 2014'te ihracat oranını yüzde 75'e çıkartmayı hedeflediklerini de vurguladı. Pazarın bu yıl kriz nedeniyle yüzde 27 daralarak, 730 bin adede gerilediğini kaydeden Bulgurlu, 2012'de tekrar 1.2 milyon adet seviyelerine çıkmayı beklediklerini aktardı. 2008'de ihracatı iki kat artırdıklarını belirten Bulgurlu, 11 çevre ülkede de pazar lideri olduklarını ifade etti. 60 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Bulgurlu, en önemli ihracat pazarlarını da, Afrika, Orta- doğu ve Avrupa olarak sıraladı.
Türkiye'nin en büyük üreticisi olduklarını vurgulayan Bulgurlu, “Türkiye'de insanlar daha çok, gece çok sıcaktan uyuyamayınca sabah klima almaya karar veriyorlar” diye konuştu. Bulgurlu, klima fiyatlarının 300 TL'den başlayıp, 3 bin 500 TL'ye kadar çıktığını da belirtti.

Enerji tasarrufu yüzde 44
Yeni ürünlerde enerji tasarrufunun bir numaralı öncelikleri olduğunun altını çizen Bulgurlu, şöyle devam etti: “Inverter, yani enerji tasarrufunu en üst seviyeye taşıyan klimalara ağırlık verdik. Bu klimalar, A sınıfa göre yüzde 44 daha az enerji üretiyor. ABD'de pazarın yüzde 60'ını inverter klimalar oluşturuyor. Türkiye'de de kullanım oranının bu yıl yüzde 20'ye çıkacağını öngörüyoruz.
Bu yıl ticari klima üretimine de başladık. Burada 400 milyon dolarlık bir pazar var. Önümüzdeki yıl ticari klima pazarından da yüzde 50 pay almayı hedefliyoruz. Bir de sigara dumanını içine çeken plazma filtreler üretmeye başlıyoruz. Bu klima, ortamdaki sigara dumanını tamamen çekerek, temiz hava veriyor. Bu ürün de çok ilgi çekecek. Ayrıca çoklu sistem klimaların satışı da gitgide artıyor.”

2010'da Ar-Ge merkezi kuracak
Hakan Bulgurlu, önümüzdeki yıl Gebze'deki fabrikalarında bulunan Ar-Ge departmanını geliştirerek, bir Ar-Ge merkezine dönüştüreceklerinin de haberini verdi. Bu projede hükümetin açıkladığı yeni teşviklerin büyük payı olduğunu da vurgulayan Bulgurlu, “Ar-Ge merkezinde güneş enerjisi panellerinden destek alan klimalar üreteceğiz. Şu anda proje için çalışmalarımız başladı. Bu tür ürünler önümüzdeki dönemde büyük talep görecek. Hem iç pazarda hem dış pazarlarda enerji tasarruflu, çevre dostu ürünlere ihtiyaç artacak” dedi. Bu yıl, dünyanın en sessiz klimasını ürettiklerini de belirten Hakan Bulgurlu, bugüne kadar toplam 100 milyon dolarllık yatırım yaptıklarını da vurguladı.
Radikal

Koç ve Güney Koreli ortağı, güneş enerjisiyle çalışan klima üretecek 
 
Türkiye'nin en büyük klima üreticisi Arçelik-LG, Gebze fabrikasında kurmayı planladığı yeni Ar-Ge merkezinde geliştireceği projeler ile önümüzdeki yıldan itibaren güneş enerjisi desteği ile çalışan klima üretmeye hazırlanıyor. 
 
Ar-Ge merkezini açabilmek için ruhsatlandırma çalışmalarına hız veren şirket, Türkiye'ye özgü ürünler geliştirerek iklimlendirme alanındaki tüm ihtiyaçlara tasarruflu cevaplar vereceğini açıkladı.

Sektörde geçen 10 yılını değerlendirmek üzere düzenlenen basın toplantısında konuşan Arçelik-LG Klima Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, klima pazarındaki en önemli iki trendin enerji tasarruflu ve çevre dostu ürünler geliştirmek olduğunu söyledi. Bu taleplere yenilikçi ürünleri ile cevap verebilmek için bir Ar-Ge merkezi açmaya hazırlandıklarını anlatan Bulgurlu, "Güneş enerjisi destekli klima üretmek istiyoruz. Burada hem sisteme enerji veren hem de evdeki suyu ısıtmak için kullanılan bir sistem kurulacak. Önümüzdeki yıldan itibaren de güneş enerjisi destekli klimaları piyasaya sunacağız." dedi. Bulgurlu, panel üretimi konusunda da çalışma yaptıklarını kaydetti. Bulgurlu, 50 milyon dolarlık yatırım ile faaliyete başladıkları fabrikaya şu ana kadar 100 milyon dolarlık ek yatırım gerçekleştirdikleri bilgisini verdi.

Arçelik-LG Klima, 10. yılında klima üretimini yıllık 1 milyon 350 bin adede çıkardı. Bu ay 5 milyonuncu klimasını üreten şirket, gelecek 5 yıl boyunca yıllık üretimini neredeyse ikiye katlayarak 2014'te 1 milyar dolarlık ciro hedefine ulaşmak istiyor. Genel Müdür Bulgurlu, bu cironun yüzde 75'ini ihracattan sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. Arçelik-LG, 10 yıl önce 50 milyon dolar sermaye ile yüzde 50'si LG Elektronik, yüzde 45'i Arçelik ve yüzde 5'i de Koç Holding ortaklığıyla kuruldu. Şirket, 2008'i 558 milyon dolar gelirle kapattı. Halen üretimin yüzde 65'i ihraç ediliyor. Arçelik, kâr etmedikleri pazarlardan çekilip verimliliğin yüksek olduğu pazarlara yönelecek. Mısır'a da yıllık 25 bin adet üretim kapasitesine sahip bir tesis kurduklarını dile getiren Bulgurlu, rakipleriyle yerinde mücadele edeceklerini söyledi. Bu yıl yüzde 55 pazar payı hedefleyen şirketi, sırasıyla Vestel, Airfel ve Demirdöküm takip ediyor. 2008'de 1 milyon adet olan iç pazarın krizle yüzde 27 küçülerek bu yıl 730 bin adet üretime düşeceğine dikkat çeken Bulgurlu, bu seviyenin tekrar 2007 düzeyine çıkmasının 2012'yi bulacağını bildirdi. Bulgurlu'nun verdiği bilgiye göre Yunanistan'da klimalı hane oranı yüzde 40'larda. Türkiye'de ise yüzde 9 seviyesinde.

FORD'DAN ÖDÜNÇ İŞÇİLERİ EVLERİNE UĞURLADIK

Klima sektöründe satışlar dönemsel olarak artıyor. Özellikle havaların ısınmasıyla talepler katlanıyor. Bu dönemde mevsimlik işçi almak zorunda kalan şirket, bunun yerine işlerin kötü gittiği otomotiv sektöründe faaliyet gösteren grup şirketi Ford Otosan'dan 410 işçiyi geçici olarak bünyesine dahil etti. Bu fikrin kendilerinden çıktığını kaydeden Bulgurlu, böylece bu işçilerin işsiz kalmamasını sağladıklarını dile getirdi. Nisan, mayıs ve haziranda Arçelik LG'de çalışan işçiler bu ayın başında Otosan'a geri döndü. Zaten bu işçilerin montaj konusunda tecrübeli olduğunu hatırlatan Bulgurlu, kendilerinin de geçici işçi almak zorunda kalmadıklarını ifade etti. İşçilerin ücretini, çalıştıkları sürece Arçelik-LG ödedi.
Serkan Şahin/Zaman

10 yılda 5 milyon klima üreten Arçelik-LG'nin hedefi 1 milyar $
 
5 milyonuncu klimasını üreten Arçelik-LG, 10 yılda pazar lideri oldu. Türkiye'de klima kullanımının çok düşük olduğunu  söyleyen Genel Müdür Hakan Bulgurlu, 'Bu yıl yüzde 5 daralacağız ancak 2014'te 1 milyar dolar ciroluk şirket olacağız' dedi

Koreli LG firması, Arçelik ve Koç Holding'in ortaklığıyla kurulan Arçelik-LG 10 yılında 5 milyon adet klima üretti. Bu süre zarfında Türkiye'nin en büyük 100 şirketi arasına giren ve yüzde 48 payla pazar lideri olan Arçelik-LG, 2014 yılında 1 milyar dolarlık ciro hedefliyor. Şirketin 10. yılı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Arçelik-LG Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, 50 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve 2009 yılında 500 milyon dolarlık ciroya ulaştıklarını belirterek '1 Temmuz'da 5 milyonuncu klimamız üretim hatlarından çıktı. Hem sektörümüzün lider oyuncusu hem de Türkiye'de klima sektörünün geleceğine içtenlikle inanan bir yatırımcı olarak, geldiğimiz bu noktadan büyük mutluluk duymaktayız' dedi.

Dünya klima pazarında 14,2 milyar dolarla Çin'in en büyük oyuncu olduğunu belirten Bulgurlu, Türkiye pazarının bu yıl 730 bin adet olarak tahmin edildiğini, bu durumda klima pazarının 2008'e göre yaklaşık yüzde 27 küçüleceğini ifade ederek, Arçelik-LG olarak bir miktar küçülme beklediklerini ancak pazar paylarının arttığını belirtti.  Inverter klimaların artan önemine de işaret eden Bulgurlu, inverter klimada yüzde 30 olan pazar paylarını önümüzdeki yıl yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

60 ÜLKEYE İHRACAT
60 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Hakan Bulgurlu en önemli ihracat pazarlarını Afrika, Ortadoğu ülkeleri ve Avrupa olarak sıraladı. Krizle birlikte Batı Avrupa ve BDT ülkeleri pazarının daraldığını, bu nedenle bu bölgeye yöneldiklerini ifade eden Bulgurlu, 'Şu anda bu bölgeye olan satışımız toplam ihracatımızın yüzde 60'ına ulaştı, hedefimiz 2014 yılında toplam üretimimizin yüzde 75'ini ihraç edecek noktaya gelmek' dedi.

Ticari klima için özel ekip kurdu
BU yıl ticari klima pazarına da girdiklerini söyleyen Bulgurlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: 'Teknik altyapı, bilgi birikimi ve deneyimimizi ticari iklimlendirme alanına taşıyoruz. Bu amaçla, mevcut beyaz eşya satış ve hizmet altyapısından farklı, profesyonel iklimlendirme kanalımızı oluşturmaya başladık. Ticari iklimlendirme alanında çalışacak personel, satış mühendisi, uygulamacı ve servislerimizin eğitimlerini sağlayacağımız Arçelik Klima Akademisi'ni kurduk. Satış ağımızı farklı ve modern bir tarzda tasarladığımız profesyonel iklimlendirme mağazalarımızla oluşturuyoruz. Bu alanda sahip olduğumuz üretim yeteneklerimiz sayesinde sadece Türkiye pazarında değil ihracat pazarında da etkin faaliyet planlamaktayız.

Ekimde klima sergisi
DAHA önce üzerinde ünlü ressamların resimlerinin olduğu dekoratif klimalar üreten Arçelik-LG, 10. yılı için özel bir çalışma da yapıyor. 10 genç tasarımcının kendileri için klimalar çizdiğini söyleyen Bulgurlu 'Ekim ayında bu ürünleri sergileyeceğiz, çalışmaların bir bölümünü gördüm, inanılmaz ilginç ürünler var. Herkes çok beğenecek' dedi.

'Otosan'ın 400 işçisini aldık'
BULGURLU, sektörün yapısı gereği ilkbaharda üretimin artması nedeniyle mavi yakalı personel alımı yaptıkları ancak bu yıl farklı bir yöntem denediklerini söyledi. Kriz nedeniyle işe ara verilen Ford Otosan'dan 400 işçiyi üç aylığına işe aldıklarını söyleyen Bulgurlu, 'Bu işçiler otomobil fabrikasında çalıştığı için çok deneyimli ve işi biliyorlar. Hem bizim için oldukça verimli oldu hem de işçiler işsiz kalmadılar' dedi. Bulgurlu, bu uygulamanın Koç Holding içinde de oldukça ses getirdiğini ve beğenildiğini söyledi. Bulgurlu, Arçelik-LG'nin Koç Holding içinde hızla büyüdüğünü ve 10 yılda 8. büyük şirket konumuna ulaştıklarını söyledi.
Akşam

Arçelik-LG klimada 11 ülkenin lideri oldu

10 yılı geride bırakan Arçelik-LG Klima, milyar dolar ciroya ulaşan şirketler kulübüne girmeye hazırlanıyor.

Şirketin kuruluşunun 10. yılında düzenlenen basın toplantısında konuşan Arçelik-LG Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, 2014 yılında bir milyar dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 2000'de 5 bin olan üretimin bu yıl bir milyon 350 bin adede çıktığını ve 60 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Bulgurlu, 5 milyonuncu klimalarının temmuz ayı başında üretim hattından çıktığını söyledi.

SATILAN İKİ KLİMADAN BİRİ ARÇELİK

2008'de yüzde 47.8 olan pazar paylarının bu yıl yüzde 55 olmasını öngördüklerini dile getiren Bulgurlu ‘İhracatımız 2008'de 817 bin adetti. İhracatımız iç pazarın önüne geçti. 11 çevre pazarında Arçelik-LG, pazar lideri. Geçen yıl da 235 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik' diye konuştu. Klima sektörü hakkında da bilgi veren Hakan Bulgurlu, Türkiye pazarının bu yıl 730 bin adet olarak tahmin edildiğini, bu durumda pazarın 2008'e göre yaklaşık yüzde 27 küçüleceğini ifade etti.
Star

Her iki klimadan biri Arçelik-LG

Türkiye'deki her iki klimadan birinin kendi fabrikalarında üretildiğini belirten Arçelik-LG Genel Müdürü Bulgurlu, “2014'de 1 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi

Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında yer alan klima sektörünün lider üretici Arçelik-LG Klima Sanayii, 2014 yılında 1 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor. Kuruluşunun 10. yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Arçelik-LG Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, Türkiye'deki her iki klimadan birisinin kendi fabrikalarında üretildiğini belirterek, “Pazarda ciddi bir düşüş olmasına rağmen bizim satışlarımızda artış oldu. 2014 yılında 1 milyar dolarlık ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Ekonomik kriz nedeniyle sektörün bu yıl bir miktar küçüleceğini ifade eden Bulgurlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Klima sektöründeki talep havalar ısınınca ortaya çıkıyor. Dolayısıyla ÖTV indirimleri klima taleplerini öne çekmedi. ÖTV devam etseydi çok iyi olurdu. Bu yıl reel olarak büyümemize rağmen cirosal olarak yüzde 5'lik bir küçülme bekliyoruz.”
Serkan Biter/Yenişafak

Arçelik hedefini belirledi! 
 
Arçelik ‘güneş' destekli klimalarla 2014'te 1 milyar dolar ciro hedefliyor

5 milyonuncu klimasını üreten Arçelik, 548 milyon dolarlık cirosunu 2014‘te 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Genel Müdür Bulgurlu, güneş enerjisinden yararlanarak hem soğutan, hem de ev ile kullanılan suyu aynı anda ısıtan klimaları da gelecek yıl piyasaya sunacaklarını açıkladı

KuruluŞunun 10. yılında Temmuz başında 5 milyonuncu klimasını üretim bandından geçiren Arçelik-LG, krizde daralan sektöre rağmen büyüme hedeflerini yükseltti. 2000 yılında 5 bin adet olan üretimlerinin bu yıl 1 milyon 350 bin adede çıktığını belirten Arçelik-LG Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, geçen yıl elde ettikleri 548 milyon dolarlık cirolarını 2014 yılında 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Bu yıl 730 bin adet satış yapılmasının beklendiği klima pazarının 2008'e göre yaklaşık yüzde 27 küçüleceğini ifade eden Bulgurlu, “Arçelik-LG olarak yüzde 5'lik bir küçülme bekliyoruz ancak ihracattaki atağımızla pazar payımızı artırıyoruz. 2008'de yüzde 47.8 olan pazar payımızın bu yıl yüzde 55 civarında olmasını öngörüyoruz” dedi. 11 çevre pazarında Arçelik-LG'nin pazar lideri olduğunu hatırlatan ve en önemli ihracat pazarlarını Afrika, Ortadoğu ülkeleri ve Avrupa olarak sıralayan Bulgurlu, “İhracat 2008'de 817 bin adetti. 2014 yılında toplam satışlar içerisindeki payını yüzde 75 seviyesine ulaştırmayı planlıyoruz” dedi.

Öncelik enerji tasarrufu

Bulgurlu, inverter klimada önümüzdeki yıl, ticari tip klimada da 2 yıl içinde yüzde 50 pazar payı hedeflediklerini söyledi. Enerji tasarrufunun bir numaralı öncelikleri olduğunu vurgulayan Bulgurlu, güneş enerjisi destekli klimaları önümüzdeki yıl piyasaya sunacaklarını, bu klimaların güneş enerjisinden destek alarak aynı anda evin ısıtılıp soğutulmasının yanı sıra evdeki suyun da ısıtılmasını sağlayacak bir sistemle donatılacağını kaydetti.

Yeni ürünlerin tüketicilerin dikkatini çektiğini kaydeden Bulgurlu, şöyle devam etti: “Örneğin değişken debili klimalarda bir oda soğukken bir oda sıcak tutulabiliyor. A enerji sınıfına kıyasla yüzde 44 tasarruf sağlayan Invertek markalı klimalar, kişiler neredeyse rahatsız etmemek için o yönün tersine üflüyor. 1 birim enerjiyle 5 birim ısı üreten bu klimalar, sigara dumanını ise yok ediyor.”
 Vatan


Geri Dön