28 / 03 / 2024

Arcelor Mittal, Türk şirketi Dayen'le çelik tesisi kuracak

Arcelor Mittal, Türk şirketi Dayen'le çelik tesisi kuracak

Arcelor Mittal, Irak'ın Süleymaniye kentinde Türk şirketi Dayen'le (Reşit Sinanlı'ya ait) birlikte çelik tesisi kuracağını açıkladı



Şirket, kurulacak çelik üretim tesisinde hurda metalden yılda 250 bin ton yapıyı güçlendirmekte kullanılan inşaat demiri üretimi yapılacağını duyurdu. Üretimin daha sonra ikiye çıkabileceği belirtilen çelik üretim tesisi için 100-130 milyon dolar yatırım yapılacağı kaydedildi. Bu yılın ikinci yarısında inşa edilmeye başlanacak çelik üretim tesisinin 2011 yılının dördüncü çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor.
Hürriyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

ArcelorMittal Dayen ile Süleymaniye'de çelik üretecek
Hintli çelik üreticisi Arcelor Mittal, Türk şirketi Dayen ile Irak'ın kuzeyinde çelik üretim tesisi kuruyor. Dünyanın en büyük çelik üreticisi Arcelor Mittal, Süleymaniye kentinde kurulacak çelik üretim tesisinde hurda metalden yılda 250 bin ton yapıyı güçlendirmekte kullanılan inşaat demiri üretimi yapılacağını açıkladı. Üretimin daha sonra ikiye çıkabileceği belirtilen çelik üretim tesisi için 100 ile 130 milyon dolar yatırım yapılacağı kaydedildi. Bu yılın ikinci yarısında inşa edilmeye başlanacak çelik üretim tesisinin 2011'in dördüncü çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor.
Sabah


Geri Dön