16 / 04 / 2024

ArkiPARC ödülleri için başvurular 28 Şubat'ta sona eriyor!

ArkiPARC ödülleri için başvurular 28 Şubat'ta sona eriyor!

ArkiPARC 2013 Gayrimenkul Fuarı ile dördüncü kez bir araya geliyor. ArkiPARC Gayrimenkul, Sürdürülebilirlik ve Belediye Ödülleri'ne son başvuru tarihi 28 Şubat...



Kentleşmenin en önemli aktörlerinden biri olan gayrimenkul sektörü, ArkiPARC 2013 Gayrimenkul Fuarı ile dördüncü kez bir araya geliyor. Arkitera Mimarlık Merkezi’nin “Kentsel Kalite için Diyalog” teması ile  10-11 Nisan 2013 tarihlerinde İstanbul, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceği ArkiPARC 2013, gayrimenkul sektörü ve kamu arasında bilgi paylaşımını sağlayan kapsamlı bir platform olmayı hedefliyor. 


Etkinlik kapsamında verilecek ArkiPARC Ödülleri ile fiziksel çevrenin niteliğinin iyileştirilmesine katkı sağlayan kişi ve kurumların onurlandırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda dört senedir verilen Gayrimenkul Ödülleri'nin yanı sıra Belediye Ödülü ve Sürdürülebilirlik Ödülü olmak üzere iki yeni ödül de bu sene ArkiPARC  kapsamında sahiplerini bulacak.


ArkiPARC Gayrimenkul, Sürdürülebilirlik ve Belediye Ödülleri'ne son başvuru tarihi ise 28 Şubat.


Türkiye'nin "İlk" Gayrimenkul Ödülü Dördüncü Kez Sahiplerini Arıyor

İlk kez 2008'de verilen ve Türkiye'nin gayrimenkul alanındaki ilk ödülü olan ArkiPARC Gayrimenkul Ödülü bu sene de “Konut, Ofis, Otel, Alışveriş Merkezi, Alternatif Yatırımlar ve Karma Kullanım” olmak üzere toplam altı kategorideki "projeler" üzerinden geliştirici ve mimarına verilecek.


Ödülün jürisi ise konusunda Türkiye'de gündemi belirleyen önemli isimlerden oluşuyor:

Ziyaettin Akbaş, Çayırova Belediye Başkanı 

Işıl Dinçer, TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü 

Uğur Dumankaya, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi 

Murat Ergin, Kuzeybatı Gayrimenkul AŞ Genel Müdürü 

Aysu Özlem Gökçe, Extensa Genel Müdürü 

Ayla Heyfegil, Servotel Corporation İstanbul Office Başkan Yardımcısı 

H.İnanç Kabadayı, Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı 

Yavuz Karaman, Milliyet Gazetesi Emlak Koordinatörü 

Cemal Mutlu, Optimus Mimarlık Tasarım Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı, Mimar

İki aşamalı bir sistem ile sahiplerini bulacak ödülün ilk aşamasında seçici kurul her bir kategori için üçer finalist belirleyecek. Finalistler arasından kazananlar ArkiPARC etkinliğine katılan ziyaretçi, katılımcı, konuşmacı ve basın yaka kartına sahip kişiler tarafından ArkiPARC etkinlik mekanında yapılacak oylamayla belirlenecek. Katılımcılar her bir kategori için sadece bir oy kullanabilecek.


ArkiPARC'ta bir ilk: Sürdürülebilirlik Ödülü

Sürdürülebilirlik Ödülü'nün temel amacı; çevre ile ilgili sorumlulukları göz önünde bulunduran, nitelikli kentlerin üretilmesi için kente yapılan yatırım ve hizmetlere sürdürülebilirlik çerçevesinde katkıda bulunan kişilere, kurumlara, projelere ve ürünlere teşvik sağlanması.


Ödül, çevre sorunlarına farkındalık yaratan ya da yenilikçi stratejileri ve çözümleri hayata geçirmek adına sürdürülebilirliğe önemli katkısı olan yatırım, hizmet veya ürünün kendisine ya da bunları hayata geçiren kişi veya kurumlara verilecek.Ödül, "taze fikir" ve "kişi/ürün/hizmet/gayrimenkul/kurum/tamamlanmış proje" olarak iki ana kategoride sahibini bulacak.


Ödülün jürisi, farklı uzmanlık alanlarında sürdürülebilirlik konusuna katkı sağlayan şu isimlerden oluşuyor:

Selçuk Avcı, Avcı Mimarlık Yöneticisi

Murat Bayram, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Enerji Verimliliği Dairesi Başkan Vekili

Berna Erbilek, Kortek Endüstriyel Ürünler Pazarlama Müdürü

Duygu Erten, Turkeco Başkan Yardımcısı

Tobias Levey, Bio City Development Company İcra Kurulu Başkanı

Firuz Soyuer, DTZ Pamir&Soyuer Genel Müdürü

Erdinç Varlıbaş,  Varyap Yapı Genel Müdürü


ArkiPARC Belediye Ödülü 2013

ArkiPARC Belediye Ödülü 2013, belediyeler tarafından hayata geçirilerek kentli için olumlu yönde değer artışının gerçekleşmesine sebep olan kamu hizmetlerinin teşvik edilmesini hedefliyor.


Bahsedilen kamu hizmetlerinde aranan temel şartlar, uygulandıkları kentlerde sağlıklı değer artışlarına sebep olmak ile kentlilerin yaşam kalitesini doğrudan yükseltmek olarak sıralanıyor. 


Gayrimenkul ve kent alanında uzman jürinin oyları ile belirlenecek ödüle büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyeleri başvuru yapabilecek. 


Belediye Ödülü jürisi sektörün yakından tanıdığı aşağıdaki isimlerden oluşuyor:

İlhami Akkum, Mentor Proje Yönetimi Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı, 

Ali Faruk Göksu, Kentsel Strateji Danışmanlık Ortağı ve ÇEKÜL Yönetim Kurulu Üyesi

Semra Kutluay, Şehir Plancısı

Aslı Özbay, Argos Yapı Yöneticisi, Mimar 

Hasan Rahvalı, Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü 

Dr. Savaş Zafer Şahin, Atılım Üniversitesi öğretim görevlisi 

Cansel Turgut Yazıcı, EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Genel Müdürü


ArkiPARC Gayrimenkul, Sürdürülebilirlik ve Belediye Ödülleri, 11 Nisan 2013 Perşembe günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek bir törenle sahiplerini bulacak.

 

ArkiPARC Ödülleri ve katılım koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için www.arkiparc.com web sitesi ziyaret edilebilir. 


Geri Dön