19 / 04 / 2024

Armada ile Panora AVM kiralarını TL'ye çevirdi!

Armada ile Panora AVM kiralarını TL'ye çevirdi!

Armada ile Panora Alışveriş Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk lirası kullanılması yönündeki çağrısına destek vermek amacıyla kira sözleşmelerini Türk lirasına dönüştürme kararı aldı.



Armada Alışveriş Merkezi ile Panora Alışveriş Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk lirası kullanılması yönündeki çağrısına destek vermek amacıyla kira sözleşmelerini Türk lirasına dönüştürme kararı aldı.


Söğütözü İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Panora AVM'nin ortaklarından Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın AVM kiralarının döviz yerine Türk lirası ile yapılması çağrısına kayıtsız kalmadıklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, "Dövizdeki hareketliliğe karşı her zaman kiracılarının yanında olmayı ilke olarak benimseyen Armada Alışveriş Merkezi yatırımcısı olarak dolar ve avro bazında yapılmış kira sözleşmeleri isteyen kiracılarımız için Türk lirasına çevrilecektir. Ortak alanda ise Perakende Yönetmeliği'ne uygun olarak Türk lirasında faturalandırma yapılmaktadır." ifadelerine yer verdi.


Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığından yapılan açıklamada ise şirketin iş ortağı olarak gördüğü Panora AVM bünyesinde faaliyet gösteren perakende işletmeleri ile yatırımcılarının menfaatlerini ortak noktada buluşturma çabası içinde olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:


"2009 yılı ocak ayından beri süregelen tavan kur uygulamasına rağmen, son dönemde döviz kurlarında meydana gelen yukarı yönlü sert hareketlilik sebebiyle dileyen iş ortaklarımızla döviz bazlı kira sözleşmelerini Türk lirası bazlı olarak düzenleme uygulamasına geçileceğini bildiririz."


AA


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


İş dünyasından ve vatandaşlardan dövizi altın ve Türk Lirası’na çevirme çağrısına olumlu yanıt geldi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT AŞ’nin, dövizlerin Türk lirasına dönüştürülmesi işleminde herhangi bir komisyon almayacağını ve döviz bozduracaklara yüzde 10 kargo indirimi uygulanacağını bildirdi. 

Yastık altı 5 bin ton



İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç, AA’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından gram altın satışlarında gözle görülür bir kıpırdanma olduğunu ifade ederek, bazı vatandaşların gram altınları dolarla aldığını söyledi.


Halaç, “Biz de ellerindeki dolar karşılığında gram altın almak isteyen  vatandaşlarımıza en az karla satış yapılması yönünde kuyumcularla mutabık kaldık.  Neredeyse maliyet fiyatına satış yapmalarını istedik. Cumhurbaşkanı’nın çağrısına istinaden dolarların altına çevrilmesinde bir katkımız olsun istedik” diye konuştu.


Özcan Halaç, Türkiye’de yastık altında olduğu tahmin edilen altın miktarının 5 bin ton olduğunu, bunun 200 milyar dolara tekabül ettiğini belirterek, söz konusu rakamın büyük bölümünün ev almak ya da başka önemli ihtiyaçlar için kiralık kasa, ev ya da kuyumcularda uzun yıllar atıl kaldığını söyledi.


İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler, sektör olarak Erdoğan’ın çağrısını çok olumlu bulduklarını ve desteklediklerini ifade etti.




Fındıkçı çevirdi


 İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın   çağrısına destek vermek amacıyla İHKİB’in hesaplarındaki döviz varlıklarını TL’ye çevirdiklerini bildirdi. 

Sert iniş ve çıkış gösteren döviz kurunun ihracatçıyı mutlu etmediğini belirten Tanrıverdi, şunları kaydetti:


“Ham maddeyi dolarla alırken ihracatımızın yüzde 75’ini Euro Bölgesi’ne yapıyoruz. Özellikle dolardaki artış maliyetlerimizi yükseltiyor. Bizim için kurdaki yükselişten çok euro/dolar paritesi daha önemli. Bu nedenle sanıldığı gibi yüksek döviz kuru bizim arzuladığımız bir durum değil. İhracatçı için her gün inip çıkan değil, stabil kalan döviz daha önemli.”


Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği (LASİAD), Tayyip Erdoğan’ın çağrısına destek olmak amacıyla hiçbir finansal işlemde Türk Lirası’ndan başka para kullanılmayacağını açıkladı. 


Fındık Tanıtım Grubu (FTG) Başkanı İlyas Edip Sevinç, hesaplarında bulunan dövizleri Türk lirasına çevirdiklerini söyledi.


Turistten TL alın


Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES), üyelerine turistten dolar yerine TL isteyin çağrısı yaptı. Dernek açıklamasına göre, TÜRES, Türkiye’nin her yerindeki üyelerine mektup göndererek, turizm bölgelerindeki işletmelerden dolar bozdurma kampanyasına destek istedi. TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl imzasıyla gönderilen yazıda, “Böylece, müşterimizin elindeki dövizini TL’ye dönüştürmesini sağlamış oluruz” denildi.



AVM’ler TL’ye...


Armada Alışveriş Merkezi ile Panora Alışveriş Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk lirası kullanılması yönündeki  çağrısına destek vermek amacıyla kira sözleşmelerini Türk lirasına dönüştürme  kararı aldı. 


Söğütözü İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Panora AVM’nin ortaklarından Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın AVM kiralarının döviz yerine  Türk lirası ile yapılması çağrısına kayıtsız kalmadıklarını ifade etti.  Hisarcıklıoğlu, “Dövizdeki hareketliliğe karşı her zaman kiracılarının yanında  olmayı ilke olarak benimseyen Armada Alışveriş Merkezi yatırımcısı olarak dolar ve euro bazında yapılmış kira sözleşmeleri isteyen kiracılarımız için Türk lirasına çevrilecektir. Ortak alanda ise Perakende Yönetmeliği’ne uygun olarak Türk lirasında faturalandırma yapılmaktadır” ifadelerine yer verdi.


Milliyet


Geri Dön