11 / 05 / 2024

Arnavutköy Durusu Köyü'ne yatırımcılar akın etti!

Arnavutköy Durusu Köyü'ne yatırımcılar akın etti!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahının Küçükçekmece - Sazlıdere - Durusu koridorundan geçeceğini açıklamıştı.




Yapılan açıklanın hemen ardından  asrın projesi olarak ifade edilen projenin geçeceği Arnavutköy’deki Durusu Köyü'nün taşınacağı gündeme geldi. 

 

Kanal İstanbul projesi güzergahında olması nedeniyle taşınması konuşulan mahalle ve projenin geçeceği alan ise havadan drone ile görüntülendi. 

 

Arnavutköy Durusu Köyü ne yatırımcılar akın etti!

 

Ayrıca havadan çekilen görüntülerde köyün 3'üncü havalimanına yakınlığı da dikkatleri çekmeyi başardı. 2 binden fazla nüfusu olan Durusu sakinleri ise olası bir taşınma durumunda ne yapacaklarını bilmediklerini dile getiriyorlar..

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; birçoğu mahallede doğup büyüyen vatandaşlar, projeye karşı olmadıklarını ifade ederken mahallelerinden taşınmak istemediklerini de dile getirdi.

 

“Şu an satışlarımızı durdurduk”
Projenin güzergahının açıklanmasının ardından bölgede gayrimenkul alıcıların çok büyük oranda arttığı ve bu yüzden projenin inşaatı başlayana kadar satışlarını durdurduğunu söyleyen gayrimenkul danışmanı Veli Avcı, “ Şu an satışlarımızı durdurduk, binlerce müşteri geliyor, yer vermiyoruz çünkü üzerine baya bir koyacak. Şu anda kazma vurulduğu anda bu piyasada yüzde üç yüz, dört yüz fiyatlar artış yapacak” dedi. 


 


Geri Dön