29 / 03 / 2024

Arnavutköy VEFA Konutları'nın tapuları dağıtıldı!

Arnavutköy VEFA Konutları'nın tapuları dağıtıldı!

Arnavutköy Belediyesi ve TOKİ tarafından inşa edilen VEFA Konutları'nın tapuları dağıtıldı. 720 daireden oluşan projede tapu dağıtımı için site içinde tören düzenlendi.



Arnavutköy Belediyesi yapımını tamamladığı 720 daireli VEFA Konutları’nın tapularını hak sahiplerine dağıttı.


Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın seçim vaatleri arasında yer alan VEFA Konutları, tamamlanmasının ardından sahiplerine teslim edildi. Toplamda 720 daireden oluşan VEFA Konutları’nın tapu dağıtımı için site içinde tören düzenlendi. Törene AK Parti Milletvekili Nureddin Nebati, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve hak sahipleri katıldı. Selamlama konuşmalarının ardından protokol tarafından hak sahiplerine tapuları teslim edildi.


Kamu görevlileri mutlu

Arnavutköy Belediyesi ve  TOKİ  iş birliği ile yapılan, Arnavutköy’deki kamu personellerinin yüzünü güldüren VEFA Konutları’nda ikamet edecek olan memurlar da tapularını aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. İlçede öğretmen olan Burçin Yılmaz emeği geçenlere teşekkür ederek, "Biz memurlar, öğretmenler olarak bu durumdan çok memnunuz" dedi. 23 yıllık memuriyet hayatında ilk kez ev sahibi olan Cengiz Coşkun da emekliliğine kısa bir süre kala ev sahibi olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.


"İkinci ve üçüncü etabı hedefliyoruz"

Törende hak sahiplerine tapularını teslim ettikten sonra VEFA Konutları hakkında açıklama yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, toplu konutların devamının geleceğini müjdesini verdi. Tapuları teslim ettikleri için mutlu olduğunu belirten Başkan Baltacı, "İstanbul’da bir ilk. Biz bu dönem seçim çalışmalarımızın başında Arnavutköy’de görev yapan kamu çalışanlarımıza öncelik tanımak şartıyla bir toplu konut çalışması yapacağımızı ifade etmiştik. Bu alanda Arnavutköy Belediyesi ve TOKİ iş birliği ile yapmış olduğumuz 720 konutluk bu çalışmamızı tamamladık ve hak sahiplerine bugün teslim ettik. Mutluyuz, inşallah ikinci ve üçüncü etaplarını da hedefliyoruz" dedi.


Taksitler 800 liradan başlıyor

Başkan Ahmet Haşim Baltacı ayrıca binaya taşınan bir memuru evini ziyaret ederek kahve de içti. 35 bin metrekarelik alanda yer alan Hadımköy VEFA Konutları, Arnavutköy’de görevli kamu çalışanlarına 800 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olma imkanı sundu.


VEFA Konutları, Hükümet Konağına, Belediye Hizmet ve Meclisine, kültürel ve sosyal merkezlere, park ve ticaret alanlarına, Hadımköy Yaşam ve Kültür Merkezine, 3.Havaalanına, 3. Köprü Yolu’na ve Kanal İstanbul bölgesine komşu durumda yer alıyor.



Milliyet




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Arnavutköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 720 daireli VEFA Konutları'nm tapuları törenle hak sahiplerine dağıtıldı. Site içerisinde düzenlenen törene Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve hak sahipleri katıldı. Törende hak sahiplerine tapularını teslim ettikten sonra VEFA Konutları hakkında açıklama yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, toplu konutların devamının geleceğini vurguladı. 


'VEFA BORCUMUZU YERİNE GETİRDİK' 

Tapuların teslimi nedeniyle duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Baltacı, "İstanbul'da bir ilk. Biz bu dönem seçim çalışmalarımızın başında Arnavutköy'de görev yapan kamu çalışanlarımıza öncelik tanımak şartıyla bir toplu konut çalışması yapacağımızı ifade etmiştik. Bu alanda Arnavutköy Belediyesi-TOKİ işbirliği ile yapmış olduğumuz çalışmamızı tamamladık ve hak sahiplerine bugün teslim ettik. İnşallah ikinci ve üçüncü etaplarını da hedefliyoruz" dedi. Başkan Haşim Baltacı ayrıca binaya taşman bir memurun evini ziyaret ederek kahve de içti. Kamu çalışanlarına vefa borçlarını yerine getirdiklerini dile getiren Haşim Baltacı, "Arnavutköy'deki kamu kuruluşlarında görevli olan kamu çalışanlarımıza öncelik tanımak kaydıyla bir toplu konut çalışması yapacağımızı ifade ettik. Evlerin kalitesi ve inşaat kalitesi üst düzeyde. Beyaz eşyaları ve klimaları dahi fevkalade düşünülerek yapılmış olan binalardır" diye konuştu. 


'ÇOK MEMNUNUZ' 

Konutlarda ikamet edecek olan memurlar da tapularını aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. İlçede öğretmen olan Burçin Yılmaz emeği geçenlere teşekkür ederek, "Biz memurlar, öğretmenler olarak bu durumdan çok memnunuz" dedi. 23 yıllık memuriyet hayatında ilk kez ev sahibi olan Cengiz Coşkun da emekliliğine kısa bir süre kala ev sahibi olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.



Habertürk 


Geri Dön