29 / 03 / 2024

Arsa alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Arsa alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Ev almak isteyenler kadar arsa almak isteyenler de çok. Çünkü doğru arsa yatırımı ciddi kazançların kapısı aralıyor. Kazanmak için arsanın bulunduğu bölgenin gelişim potansiyelini iyi araştırmak lazım....



Ev almak isteyenler kadar arsa almak isteyenler de çok. Çünkü isabetli bir arsa yatırımı ciddi kazançların kapısı olabiliyor. Arsanın imar durumunu öğrenmek oldukça önemli. Bu yüzden ilgili belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden imar izninin olup olmadığını kontrol edin. 


GELİŞİM POTANSİYELİ ÖNEMLİ! 


Arsanın bulunduğu bölgenin gelişim potansiyelini iyi araştırmak lazım. Gelişime açık bir aks üzerindeki arsa yatırımı her zaman daha karlıdır. Bölgede büyük yatırımlar da yapılacaksa cabası. 


BORCU VAR MI YOK MU? 

Alınması planlanan arsa üzerinde borç gözüküp gözükmediğine balan. Bu bilgiye de arsanın bağlı olduğu belediyeden ulaşabilirsiniz. 


HİSSELİ Mİ DEĞİL Mİ? 

Arsanız tek bir kişiye mi ait yoksa hisseli mi? Sorunun yanıtı önemli. Öğrenmek için tapu siciline bakın. Burada hissedar sayüarı ve isimleri yazar. 


TOPRAĞI KAYIYOR MU? 

Jeolojik yapıya önem verin ve araştırmanızı ona göre yapm. Mesela toprağı kayan bir arsaya yatırım yapmak zordur. Bu da arsanın gelecekteki değerine etki eder. 




Posta


Geri Dön