26 / 04 / 2024

Arsa fiyatlarını uçuran proje için ilk ihale yapıldı

Arsa fiyatlarını uçuran proje için ilk ihale yapıldı

İzmir'in Kanal İstanbul'u olarak nitelendirilen ve Çeşme yarımadasının yüzde 50'sinin kapsayacak olan Çeşme Turizm Projesi için ilk etapta 3 otel için düğmeye basıldı.



Çeşme yarımadasının neredeyse yarısının kapsayan proje kapsamında yaklaşık 200 otel, 4 marina projesi, 13 golf sahası, tenis kortları, sörf okulları, lojmanlar, helikopter pisti, film platosu, motorsport pisti, kongre merkezi ve temapark gibi alanlar olacak. Ancak proje yerel yönetimler, çevreciler ve 107 vatandaş tarafından dava edildi. Dava sürecinde bilirkişi kamu yararı olmadığı görüşünü açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy proje kapsamında her otel için ayrı ayrı ihale yapılacağını açıklamıştı. Projede yer alan 200 otelden 3'ü için ihale yapıldı. Denize sıfır üç değerli kupon arazi üzerinde, 300, 650 ve 1000 yataklı otel için 17 Temmuz’da ihale duyurusu yapıldı. Çeşme - Alaçatı bölgesinin en değerli yerinde bulunan ilk parsel, 650 yataklı otel için tahsis edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön