27 / 04 / 2024

Arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli? 

Arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli? 

Uzun vadede kazandıran yatırım aracı olan arsa, en güvenli yatırım aracı olarak biliniyor. Peki arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte arsa yatırımının püf noktaları...



Belli birikimi olan vatandaşlar, birikimlerini arsa satın alarak değerlendiriyor. Milliyet'te yer alan habere göre; uzun vadede yüksek gelir elde etmek isteyenler arsa yatırımı yaparken ince elip sık dokuyor. Peki, arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Arsayı alacağınız bölgenin gelişmekte olan ve yakın gelecekte değer kazandıracak bir yer olup olmadığını araştırmalısınız. 5 ila 10 yıldan önce geri dönüş beklememeniz gerekiyor, ancak yine de birkaç on yıl içinde iyi kazandıracak arsalar, önceden belli oluyor. 

Tapusunu mutlaka görün, yerinde inceleyin 

Almayı düşündüğünüz arsayı mutlaka gidip incelemelisiniz. Tapusunu istedikten sonra mülkünde “arsa” yazıp yazmadığını da kontrol etmelisiniz. Arsa satıcısının size ifade ettiği bilgilerle tapuda yazan bilgileri karşılaştırdıktan sonra bir sorun görmüyorsanız yerinde de inceleme yapın.

Arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli? 

Yapılaşma engeli var mı? 

Arsaları değerli kılan genellikle üzerinde yapı inşa ediliyor olmasıdır. Arsanız yüksek gerilim hattından geçiyor mu? Heyelan bölgesi mi? Sit alanı mı? Alt yapı var mı? Tüm bunlar hakkında bilgi olmadan arsa yatırımı yapmamalısınız.

Hisseli arsalara yatırım risklidir

Satıcının arsanın hissedarı değil de sahibi olması sizin için daha büyük avantaj sağlayacaktır. Aynı fiyata daha küçük de olsa başka bir arsa alabilirsiniz. Alacağınız arsanın bir kısım hissesi olması satışta ve tüm diğer işlerde diğer hissedarlarla sizi muhatap edecek.

Bu haberi okumadan arsa yatırımı yapmayın!


Geri Dön