29 / 03 / 2024

Arsalar yükseldi mi? Arsa fiyatları artacak mı?

Arsalar yükseldi mi? Arsa fiyatları artacak mı?

Arsa fiyatlarının düşüp düşmeyeceği pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı. İşte detaylar!



ARSA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Bakan Kurum; "Tedarik zincirinde bazı sorunlar yaşanıyor bu problemler konut sektörüne de yansıdı. Sektördeki üretimler pandemi süreciyle birlikte eski üretim miktarlarını yakalayamadı. Bunların sonucunda konut sektöründe arz azaldı. Barınma anayasamızda en temel haktır. İnsanların konut hakkı anayasamızda sosyal devletin gereği olan bir hak. Bugün baktığımızda diğer ülkeler sosyal devlet kavramını rafa kaldırmış durumda. Biz vatandaşımızın sesine kulak vererek bir çözüm yolu geliştiriyoruz. Biz talebin karşılanabilmesi için Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut projesini hayata geçiriyoruz. Arz ve talep dengesini yakalayacağız ve konut fiyatları düşecektir.

Sosyal konut projesine başvuranların sayısı 7,5 milyona ulaştı. Resmi işlemlerden sonra müracaat sayısı da 4 milyon 560 bine ulaştı. Bu rakamlardan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız bize talimat verdi ve konut yapılacak arsa sayısını 100 binden 1 milyona yükselttik.

 İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim projelerinde de bilindiği üzere gelir şartımız bulunmaktadır. Konut alacak vatandaşlar üzerine kayıtlı bir konut olmamalı. Arsa alacak kişiler üzerlerine kayıtlı arsa veya konut olmamalıdır. Aynı şekilde iş yeri için de üzerlerine kayıtlı bir iş yeri de olmamalı. Aynı şekilde iş yeri için de üzerlerine kayıtlı bir iş yeri olmamalı. Vatandaşlar kayıtlı oldukları ildeki projelere başvurabilirler. Konut projesine başvuranlar arsaya da başvurabilirler. İkisi de çıkarsa birini tercih etmek durumunda kalacaklar. Arsalarda taksitlerde fiyat artışı olmayacak. Taksitler sabit olacak. Başvuru ücreti de tarafına iade edilecek. Müstakil arsalar ile ilgili bir imar planı hazırlıyoruz. Burada yapılabilecek konutun özellikleri bu planda yer alıyor. Vatandaşlar arsalarına, mevzuata uygun bir şekilde ahşap veya çelik kendi isteklerine uygun bir şekilde projelerini hayata geçirebilirler. Ya da vatandaşlarımız isterse bizim yöresel mimariye uygun projelerimiz de bulunmaktadır.”

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

TOKİ’den ev çıktığını nasıl öğrenebilirim?

1 kilo hamsi kaç TL 2022? 1 kg hamsi ne kadar? İşte 18 Ekim balık fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön