02 / 05 / 2024

21 - 06 - 2018 Tarihli arşiv haberleri - 101 Haber

Millet Bahçesi yanına dev fuar alanı yapılmalı!

Atatürk Havalimanı’nın kapatılması ile bölgede çoğunlukla uçak yolcularına hizmet veren 62 otelin geleceği düşünülüyor.  Atıl kalma endişesi yaşayan oteller Millet Bahçesi’nin yanı sıra bölgeye dev bir entegre fuar alanı yapılmasını önerdiler.

Bingöl III. Kısım Küçük Sanayi Sitesi işyeri yapım ihalesi 11 Temmuz'da!

Bingöl Merkez III. Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı tarafından 501 işyeri yapım işi ihale ediliyor. İhale 11 Temmuz'da gerçekleşecek..

Panora GYO döviz kurunu sabitledi!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Temmuz, Ağustos ve  Eylül ayları için 1 EURO = 3,60 TL ve 1 USD = 3,10 TL tavan kur uygulanmasını devam ettirecek...

Emmanuel Macron yazlık sarayına havuz yaptıracak!

100 kilometrelik mesafeye yolculuk yapmak için cumhurbaşkanlığı uçağını kullanan Emmanuel Macron yazlık sarayına havuz yaptıracak.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne tahliye kararı!

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisini genişletmek için hemen yanıbaşındaki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na "Binadan 5 gün içerisinde oradan çıkın" diye talimat gitti.

Polatlı Belediyesi 38 dükkanı 5 yıllığına kiraya veriyor!

Polatlı Belediyesi, İstiklal Mahallesi'ndeki K Blokta bulunan içerisinde toplam 96 adet dükkanı ihale ile kiraya veriyor. İhale 6 Temmuz'da gerçekleşecek...

İstanbul Yeni Havalimanı'nda 225 bin kişi çalışacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "İstanbul Yeni Havalimanı'nda 225 bin kişi çalışacak, TÜPRAŞ'ın tam 45 katı. Dolaylı 1,5 milyon insana istihdam sağlanacak." dedi..

Tepe Emlak Yatırım, Çankaya’da 365 AVM’yi portföyüne ekledi!

Ankara ve İstanbul’da öncü alışveriş merkelerinin yönetim ve kiralamasını yürüten Tepe Emlak Yatırım, Ankara Çankaya’da 365 AVM’yi portföyüne ekledi.

Elite Concept'te 5 bin TL'lik hediye çeki!

Elite Concept projesinde 5 bin TL eşya hediye çeki  veriliyor. Peşin alımlarda yüzde 20 indirime ek 120 ay 0,98 oranla kredi veya 60 ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor.

Erzurum'daki 33 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'daki 33 yıllık tapu sorununu çözüme kavuşturdu.

Antalya Döşemealtı TOKİ'ye raylı sistem müjdesi!

Döşemealtı TOKİ konutları sakinleri ile buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2019 sonrası hedeflerinin raylı sistemi TOKİ konutlarına kadar uzatmak olduğunu dile getirdi.

Konut satışları sonbaharda ivme kazanır!

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, konut sektörünün yatırım araçlarına göre şuan sıkıntılı günler yaşadığını ancak seçimlerden sonra bu belirsizliği atlatacağını ve konut satışlarının sonbaharda artışa geçerek ivme kazanacağını dile getirdi. 

Kocaeli Darıca'ya dev spor kompleksi!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca'ya dev bir spor kompleksi inşa ediyor.

İzmit Gedikli Köy Konağı'nın ihalesi 26 Haziran'da!

Şimdiye kadar şehir merkezi ve köylerde 30’dan fazla konak inşa eden İzmit Belediyesi, Gedikli Köy Konağı'nın ihalesini 26 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirecek.

Avrasya GYO 1,06 fiyattan 212 bin 750 adet pay aldı!

Metro payları ile ilgili olarak 1,06 fiyattan 212 bin 750 adet alış işlemi Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından gerçekleştirildi.

Çeşme'nin sit sınırlarını yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde sit sınırlarını yeniden belirleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İzmir Çeşme’nin Dalyan Mahallesi’nde yeni sınırlar dünkü Resmi Gazete’te açıklandı. 

Yabancılar Aydın'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu 2018 yılı Mayıs ayı Konut Satış verilerini yayımladı. Aydın ve ilçelerinde konut satışları 2018 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 oranında artarak 3 bin 32 olarak belirtildi. 

Mistral GYO davası 23 Ekim'e bırakıldı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine İzmir 6. Tüketici Mahkemesi 2017/468 esas sayı ile 48 bin 931,90 USD talepli alacak davası 23 Ekim'e bırakıldı...

Yabancıya 5 ayda 10 bin konut satıldı!

Kamu bankaları öncülüğünde başlatılan düşük konut kredisi faiz oranı ve konut sektörünün çatı örgütlerinin desteğiyle şirketler tarafından uygulanan ‘yüzde 20 indirim, yüzde 5 peşinat’ fırsatı konut alımınında piyasayı canlandırdı. 

TOKİ Manisa Yunusemre kura çekilişi 16 Temmuz'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Manisa Yunusemre 2. Etap 1. Kısım ve 2. Kısım'daki 1.500 adet konutun kura çekilişi 16 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Torunlar GYO 2017 olağan genel kurul toplantısı tescil edildi!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2017 yılı olağan genel kurul toplantısında alınan kararlar İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edildi...

Ümraniye Aşağı Dudullu Mahallesi imar planı askıda!

İstanbul İli Ümraniye İlçesi, Aşağı Dudullu Mahallesi, 55 ve 57 parsellere ilişkin imar planı değişikliği onaylanarak askıya çıktı..

Sarıyer'de imar barışına başvuru yağıyor!

İstanbul Sarıyer'de imar barışına başvuru yağıyor. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar "Sarıyer'in en önemli sorunu mülkiyet meselesiyli. 50-60 yıllık sorundu. Şimdi vatandaşların yüzü gülüyor" diye açıklama yaptı. 

İmar barışı başvuru sayısı 1 milyonu aştı!

İmar barışından faydalanmak isteyen vatandaşların sayısında rekor bir artış yaşandı. Bakan Özhaseki, "İmar Barışı'na başvuru sayısı iki haftada 1 milyon 38 bin 655'e ulaştı" dedi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sözleşmeli Personel esaslarında değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Esasların Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Garip Adası'na 150 milyon Euro'luk proje!

8 bin kişinin mağdur olduğu Dumankaya ve Fi Yapı’daki yarım kalan projelerin tamamlanması için TMSF’nin kontrolünde Alman Drees&Sommer liderliğindeki konsorsiyumla el sıkışıldı. Garip Ada’yı alacak olan Alman konsorsiyum, projelerin tümünü 2.5 yılda bitirmeyi planlıyor. 

Kırıkkale Balışeyh projesinde teslim dönemi sona eriyor!

TOKİ tarafından Kırıkkale’nin Balışeyh İlçesi’nde hayata geçirilen 118 adet konut için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Yoksulların kirasını devlet ödeyecek!

AK Parti'nin sosyal dönüşüm ajandasına göre, yoksulların kirasını devlet ödeyecek ve sosyal konutlar yapılacak...

Sur'a 2 milyar liralık yatırım!

Terör örgütü PKK mensuplarının 3 yıl önceki saldırıları sonucu tahrip olan Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin yeniden cazibe merkezi haline getirilmesi adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeni yatırımlar yapılıyor. 

Aktim Ticaret ve İş Merkezi'nde satışlar devam ediyor!

Geniş, ferah ve modern 46 bağımsız bölümün yer aldığı Aktim Ticaret ve İş Merkezi'nde satışlar ve kiralama başvuruları devam ediyor..