26 / 04 / 2024

12 - 02 - 2019 Tarihli arşiv haberleri - 124 Haber

Geleceğin Ankara’sı inşa edilecek!

Geleceğin Ankara’sını inşa edeceklerini söyleyen Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, ‘2050 Ankara Vizyonu’ Projesinden bahsetti.

Sur Yapı projelerine ziyaretçi akını!

Sur Yapı, 08 – 10 Şubat tarihlerinde Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen Evim Türkiye Fuarı’na 15 projesiyle katıldı. Firma, stant alanında yaklaşık bin kişiyi ağırladı.

Bilgili Grup Miami’deki ünlü Raleigh Otel’i satın aldı!

Bilgili Grubu Amerika’da büyümeyi sürdürüyor. Firma, Miami’nin ünlü oteli Raleigh Otel’i de 103 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Bahçelievler'de 8 katlı bina boşaltıldı!

İstanbul Bahçelievler'de bina sakinlerinin talebi üzerine yapılan incelemelerde risk taşıdığı tespit edilen 8 katlı apartman tahliye edildi.

Musul'un tarihi çarşısı yeniden imar edilecek!

Terör örgütü DEAŞ ile savaşta büyük zarar gören Musul'un tarihi çarşısı eski haline uygun şekilde yeniden inşa edilecek.

Küçük otellere 500 bin TL'ye kadar yenileme kredisi!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Bankası iş birliğinde küçük otellere 6 ay ödemesiz olarak 500 bin TL'ye kadar yenileme kredisi verilmesi yönünde bir çalışma başlattı.

Ferit Şahenk The Raleigh otelini 103 milyon dolara sattı!

Garanti Bankası'ndaki yüzde 9.95'lik payını İspanyol ortağı BBVA'ya 3.3 milyar TL'ye satan Ferit Şahenk, Tommy Hilfiger'la Miami'de ortak olduğu The Raleigh otelini de 103 milyon dolara sattı.

Mersin Athena Residence’ta yaşam başlıyor!

Mersin’in en değerli yazlık bölgesi Erdemli’de, hayata geçirilen Athena Residence’ta yaşam başlıyor.

Kartal'daki riskli binaların yıkımı sürüyor!

İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın yanında bulunan 10 katlı binanın yıkımı sürüyor. Yıkım işlemlerin bugün tamamlanması bekleniyor.

Körfez GYO 2018 gelir tablosu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2018 - 31 Aralık 2018 dönemine ait geçici vergi beyanname eki gelir tablosunu yayınladı...

Kadıköy'de otel inşaatı durdu, kazıya devam!

Kadıköy’deki İbrahimağa Mahallesi, Dinlenç Caddesi üzerinde 9 bin 43 metrekarelik arsa üzerindeki otel inşaatı durdu. Bölgede kazıya devam ediliyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılacak Teknofest için tarih belli oldu!

TEKNOFEST 11 ile 22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılacak. TEKNOFEST 2019 yarışmalarına başvurular 28 Şubat’a kadar sürecek. 

Mevlüt Uysal: Yatay mimariden taviz yok!

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, "İmar artışı nihayetinde mutluluk değil, sıkıntı getiriyor. Artık içimize sinen, bizi rahatlatan ve güzel görünen şey yatay mimaridir. Biz de 'estetikten, yatay mimariden taviz yok' diyoruz" dedi....

Turyap, Avrupa'da büyümeye devam ediyor!

TURYAP, İngiltere’nin başkenti Londra’nın merkezi konumundaki Bloomsbury  ve Wood Green’in Lordship Lane üzerinde açılan yeni temsilcilikleri öncesi bir gece gerçekleştirdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Binayı kuralına uygun yapın!

İstanbul Kartal’da yıkılan ve 21 kişinin hayatını kaybettiği binayla ilgili “Bina elbette yapılır ama binayı yaparken kuralına uygun yapacaksın” diye konuştu.

Mehmet Özhaseki Ankara projelerini açıkladı!

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, seçime 46 gün kala Ankaralılar için planladığı projelerini anlattı. 

Hazine'den 1.4 milyar liralık kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 1 milyar 479 milyon 130 bin lira tutarında kira sertifikası ihraç edildi.

Fatih'te 5.4 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

İstanbul İli, Fatih İlçesi Çarşı Mahallesi Sahaflar mevkiinde yer alan kargir dükkan vasıflı gayrimenkul 5 milyon 400 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Mina Başaran'ın nişanlısı Murat Gezer'den duygusal mesaj!

Geçen yıl Dubai'de düzenlenen bekarlığa veda partisinden dönerken meydana gelen uçak kazasında yaşamını yitiren Mina Başaran'ın nişanlısı Murat Gezer, Can'ın doğum gününü duygusal bir paylaşımla kutladı.

Gaziantep'teki hasarlı iki bina yıkıldı!

Gaziantep'te doğal gaz patlaması nedeniyle ağır hasar gören iki binanın yıkımı belediye ekipleri tarafından gerçekleşti.

2 yıl içinde 5 milyon kullanıcı hazır ofislerde çalışacak!

Başka bir ülkede ofis açmak isteyen yabancı şirketler, yeni iş kurmak isteyen girişimciler veya daha itibarlı bir ofise taşınmak isteyen firmalara cevap vermek üzere geliştirilen hazır ofisler, 40 yıldan bu yana katlanan bir ivmeyle büyüyor...

TOKİ Altıağaç başvuru tarihleri!

TOKİ Altıağaç başvuru tarihleri haberimizde yer alıyor. Projede toplam 594 adet konut bulunuyor.

Vakıf Varlık Kiralama'nın kira sertifikası itfa ve getiri ödeme işlemleri tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın yönetim sözleşmesine dayalı yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı.

Konut satın alırken bunlara dikkat!

Konut yatırımı hala en çok kazandıran yatırım araçlarının en başında geliyor. Peki konut satın alırken nelere dikkat etmeli?

Konut satışlarına Evim Türkiye dopingi!

Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın İlki Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlendi. Fuarda yapılan satışlarla konut piyasasının canlandığını belirten yetkililer, yeni fuarlar için gün sayıyor.

İndirimler sonrası 5 yıl vadeli konut kredi faizleri ne durumda?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüş Şubat başından itibaren hız kazanarak devam ediyor. İşte faiz indirimlerden sonra 5 yıl vadeli konut kredilerinin son durum…

Konut rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Pazar değeri olarak da bilinen konut rayiç bedeli nereden öğrenilebiliyor. İşte cevabı...

Depreme en dayanıklı bina için yarışacak üniversiteler belli oldu!

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının ön kayıt dönemi sona erdi. Yarışmada dereceye giren ilk üç takımın yanı sıra en iyi mimari, en iyi deprem performansı, en iyi sunum ve iletişim becerisi ile yarışma ruhuna sahip takımlar da ödüllendirilecek.

Olmayan daireye don biçmek!

Hürriyet Emlak Projeland ve Homsters CEO'su Andrew Olejnik, Türkiye'de toplam pazarın yarısına yakınını oluşturan yeni projelere gireceklere doğru seçim olanağını sağlayacak bir rehber olduklarını söylüyor. 

KT Sukuk Varlık Kiralama 100 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek! 

KT Sukuk Varlık Kiralama'nın 100 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na yapmış olduğu Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı....