19 / 04 / 2024

15 - 03 - 2019 Tarihli arşiv haberleri - 111 Haber

Mimaride maket!

"Maketini yapmakla sorumlu olduğumuz mimari projenin bire birini yapmakla yükümlüyüz" diyen maket tasarımcısı Onur Çaka, mimari düşüncenin somut bir yansıması olan makette projenin doğru ifade edilebilmesinin önemli olduğunu vurguluyor...

Univa Öğrenci Evleri'ne yoğun talep!

Univa Öğrenci Evleri kurucusu Rıza Hüseyin Erkanlı, projeye olan talebi anlattı. Erkanlı; projenin çıkış nedenini ve yatırımcılarından bahsetti.

TOKİ'nin İstanbul projeleri devam ediyor!

TOKİ'nin İstanbul’da devam eden kentsel dönüşüm proje alanlarını inceleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Kayaşehir, Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Beyoğlu Sütlüce’deki yerleşim projelerinin inşa çalışmalarını değerlendirdi...

19 maddede site yönetiminin denetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminin denetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Lokman Çağırıcı Bağcılar projelerini açıkladı!

Bağcılar Belediye Başkan Adayı Lokman Çağırıcı, ‘ustalık’ dediği üçüncü dönemine girmeyi hedefliyor. Çağırıcı bu hedefleri kamuoyuna açıkladı. Yeni Gençlik Merkezi’nden Şehir Kütüphanesi’ne kadar çok sayıda dev eseri anlatan Çağırıcı, “Projelerimizin yüzde 70’e yakını gençlere dönük” dedi.

Muğla'da 75 milyon TL'ye icradan satılık 5 gayrimenkul!

Muğla İli, Bodrum İlçesi'nde yer alan 5 adet gayrimenkul toplamda 75 milyon 53 bin 870 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkuller için birinci satış günü 4 Nisan 2019 olarak belrilendi. 

22 soruda kira vergisi!

2018 yılında kira geliri elde edenlerin 25 Mart'a kadar bu gelirleri için beyanname vermeleri gerekiyor. Bu konuyla ilgili merak edilen çok soru var….

Atilla Aydıner, Bayrampaşa'da değişim için söz verdi!

Eğitimden sanata bir çok alanda yenilikler yapacağını söyleyen Atilla Aydıner “Hedeflediğim projelerin yüzde 97’sini gerçekleştirdim. AK Parti vadettiği her şeyi yapar. Sahada güzel bir seçim havası var. Bir kesim kararsız bir seçmen olsa da onlarla görüşüp kararlı hâle getiriyoruz” dedi...

Bodrum'da 38.7 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gündoğan Mahallesi, Kızılburun Mevkii'nde yer alan tarla niteliğindeki gayrimenkul 38 milyon 762 bin 500 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Vergi mükellefleri dikkat! Beyannameler için son 10 gün!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren beyan döneminde sona doğru geliniyor. Vergi mükellefleri beyanname dönemi için son 10 gün kaldı. Vergi mükellefleri bu tarihlere dikkat... 

Konkordato zorlaşıyor!

Global ekonomik gelişmelere paralel olarak ülkemizde de buna bağlı mevzuat değişiklikleri yapılıyor. Bu hıza yetişmek için bu hafta önemli gördüğümüz gelişmeleri birkaç konu başlığı altında özetliyoruz...

Ziraat Bankası konut kredi faiz oranları ne durumda?

Ziraat Bankası elindeki konutların satışında düşük faiz oranı ve birçok konut kredisi masraflarından muaf şekilde Banka Gayrimenkulü Konut Kredisi ürünü kullandırıyor.

Ankara Şehir Hastanesi'nin teknoloji altyapısında Türk Telekom imzası!

Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük kamu-özel iş birliği projelerinden olan Bilkent’teki Ankara Şehir Hastanesi’nin tüm bilgi teknolojileri altyapısı, Türk Telekom Grubu tarafından yapıldı. 

Devre tatil ve maketten satışta cayma hakkı!

Tüketicilerin ayıplı malları iade etme, maketten ev alma sözleşmesinden cayma, garantide tamir edilmeyen üründe ücret iadesi talebi gibi birçok hakkı bulunuyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çatalca-Yassıören kesimi açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri kesimi Çatalca-Yassıören hattı ile Habibler-Başakşehir kavşakları güzergahını bugün hizmete açacak...

8 soruda TOKİ 2019 indirim kampanyası!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 2019 yılının ilk indirim kampanyasını başlatacağını açıkladı. TOKİ'den ev almış olan vatandaşların borçlarını kapamaları halinde yüzde 22 oranında indirim uygulanacak. 

Sancaktepe'deki tapu sorunu çözülürken kimde mağdur olmayacak!

Tapu sorununu bildiklerini, süreç sırasında hiç kimsenin mağdur edilmemesi için dikkatli olduklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tapuların en kısa zamanda alınması temennisinde bulundu.

Tuzla'da 7.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 7 milyon 886 bin 954 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Yeşil yol projesinde son durum!

Turistlerin doğa içerisinde ulaşım sağlaması hedeflenen Yeşil Yol Projesi kapsamında Samsun'dan Artvin'e kadar bin kilometre yolda iyileştirilme yapıldı.Çalışmanın tamamlanmasıyla bir çok şehre ziyaret gerçekleşecek...

Kartepe'de 7.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Kartepe Belediye Başkanlığı; Uzunbey Mahallesi'nde yer alan imar durumu sanayi alanı vasıflı gayrimenkulü 7 milyon 276 bin 222,20 TL bedel ile satışa çıkardı. 

VakıfBank güncel konut kredisi kampanyaları!

VakıfBank konut kredisi ürünleri kapsamında yüzde 0.98’den başlayan faiz oranları ile 10 yıl vadeye kadar konut kredisi kullandırıyor.

İstanbul Havalimanı’nda müze açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, İstanbul Havalimanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işleteceği bir müze olacağını ifade etti. 

Atatürk Havalimanı'na ne yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Atatürk Havalimanı arazisi bize teslim edildikten sonra TOKİ aracılığıyla millet bahçesi yapacağız, İstanbul'umuzu kazandıracağız. dedi...

TOKİ yüzde 22 indirim kampanyası 2019!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 2019 yılının ilk indirim kampanyası için düğmeye bastı. TOKİ'den ev almış olan vatandaşların borçlarını kapamaları durumunda onlara yüzde 22 oranında indirim yapılacak...

TOKİ 2019 indirim kampanyası başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, " Bugüne kadar TOKİ'den ev almış vatandaşlarımız var. 210 bin vatandaşımızı ilgilendiren süreçte, biz inşallah 21 Mart tarihi itibariyle vatandaşlarımızın borçlarını 19 Nisan'a kadar kapatmaları halinde yüzde 22 indirim kampanyasını başlatıyoruz." dedi...

Kartal'da 8.5 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Kartal Emlak Müdürlüğü; Orhantepe ilçesi ve Soğanlık ilçesinde yer alan 3 adet arsayı toplamda 8 milyon 518 bin 940 TL bedel ile satışa çıkardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Albatros arazisine inşaat eleştirisi!

İstanbul Büyükçekmece mitingde Albatros arazisine inşaat yapılmak istenmesini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parkın birilerine peşkeş çekildiğini ifade eti. 

TOKİ Biga Konutları'nın temeli atıldı!

Çanakkale'nin Biga ilçe Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlar için Sosyal Konut Projesi başlatıldı. 600 konutun yer alacağı projenin ilk ayağı olan Hamidiye Mahallesi'nde 100 konut için temel atma töreni yapıldı. 

Muğla Bodrum'da 13 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Muğla İli, Bodrum İlçesi, Kumbahçe Mahallesi'nde yer alan avlulu iki kargir ev vasıflı gayrimenkul 13 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İhalelere yönelik başvurular hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

İhalelere yönelik başvurular hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü 30716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.