25 / 04 / 2024

11 - 09 - 2019 Tarihli arşiv haberleri - 105 Haber

Nurol GYO sosyal medyada çıkan haberler hakkında açıklama yaptı!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sosyal medyada çıkan haberler hakkında açıklama yaptı. İşte Nurol GYO'nun açıklaması; 

İmar barışı yıkımından, yeni kentsel dönüşüme!

BloombergHT'den Güntay Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un ‘İmar Barışı’ adımından çok hoşnut olduğunu sanmıyorum. Kentsel dönüşümün yeni yol haritasında bakalım bu rahatsızlıklar ne kadar yansıyacak" diyor...

Elite Concept'ten Eylül'e özel yüzde 20 indirim! 

Kadıköy Fikirtepe'de yükselen Elite Concept, Eylül ayının 20'sine özel yüzde 20 indirim fırsatı sunuyor. Kampanya haftasonunu içerecek şekilde 20-22 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak.

Bağcılar'da 1466 asansör mühürlendi! 

Bağcılar'da kamu kurumları, okul, hastane, ibadethane, iş yeri ve konutları kapsayan 3 bin 64 asansöre kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda bin 466 asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı. 

Yahya Çavuş'un doğduğu ev müzeye dönüştürülecek!

Çanakkale Savaşları'nda büyük fayda sağlayan ve yaralanmasının tedavisi sırasında şehit olan Ezineli Yahya Çavuş'un doğduğu ev müzeye çevrilecek.

Bomonti Bira Fabrikası'nın müftülüğe devrinin iptali için imza kampanyası başlatıldı!

Bomonti Bira Fabrikası'nın Şişli Müftülüğü'ne devinin ortaya atılmasından sonra mahalle sakinleri harekete geçti. Şişli mahalle sakinleri Diyanet'in kararı iptal etmesi için imza kampanyası başlattı. 

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı açıklandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum İstanbul'da "Kentsel Dönüşüm Eylem Planını" kamuoyuna açıkladı. Kurum, "8 maddelik Kentsel Dönüşüm Eylem Planı hazırladık. Bu kapsamda kentlerin dönüşüm anayasasını oluşturacağız" dedi...

HalkBank kredi faiz oranları ne kadar 2019?

HalkBank da diğer kamu bankaları ile beraber faiz indirimi gerçekleştirmesinin ardından düşük faiz oranları ile kredi fırsatları sunmaya devam ediyor. HalkBank kredi faiz oranları ne kadar?

Çinliler 'vatandaşlık' veren emlak için geliyor!

250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık verilmesi Çinlileri de Türkiye’ye çekti.

Raporlu gayrimenkul değerleme uzmanı tazminatsız kovuldu!

İş Mahkemesi, Bodrum’a, Kartalkaya’ya tatile giden gayrimenkul değerleme uzmanının tazminatsız işten çıkarılmasını haklı bulsu.

İngiliz hükümetinin kaos senaryosu basına sızdı!

Sunday Times gazetesi, İngiliz hükümetinin son bir ay içinde hazırladığı anlaşmasız Brexit senaryosuna göre, ülke petrol, gıda ve ilaç krizi ile karşı karşıya kalacak...

Kuruçeşme'deki otel inşaatıyla ilgili İBB'den açıklama!

Kuruçeşme’de yapılan otel şehrin siluetini bozduğu gerekçesiyle tartışma konusu oldu. Kuruçeşme'de bulunan otel inşaatıyla ilgili İBB'den açıklama geldi.

Trump'tan iyi niyet göstergesi! O kararı erteledi!

ABD Başkanı Donald Trump, 250 milyar dolarlık Çin ürününe ek gümrük vergisi getirme kararını 1-15 Ekim tarihleri arasına ertelediğini açıkladı...

TOKİ Aksaray Güzelyurt 47 konut ihalesi bugün!

TOKİ'nin Aksaray İli Güzelyurt İlçesi 47 Adet Konut, 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 12 Eylül'de...

TOKİ yeni konut satışları ne zaman yapılacak?

Türkiye'nin farklı yerlerinde uygun fiyat ve ödeme kolaylığıyla binlerce vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ 280 bin yeni konutunu satışa çıkardı. Peki başvuru şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisi faiz oranları için kritik gün! 

Merkez Bankası’nın bugün gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısı merakla bekleniyor. Bankaların kredi faiz oranları üzerinde doğrudan etkili olan repo faizleri için beklentiler neler? Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Hong Kong'tan 39 milyar dolarlık teklif!

Hong Kong Borsası Londra Borsası’nı satın almak için 39 milyar dolar teklifte bulundu. Londra Borsası teklifi değerlendireceğini açıkladı..

Yalova İMES OSB'de ilk kazma vuruldu! 

6.5 milyar TL değerindeki Yalova İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ilk kazma vuruldu. Sahaya inen iş makineleri çalışmalara başladı.   

Koç Holding'in Divan Oteli'ne tepki!

Koç Holding, kurul kararlarını dinlemeyerek, tarihi kalıntıların üzerinde Divan Oteli inşa etmeye devam etti. Sosyal medya üzerinden tepkilerin ardı arkası kesilmedi.

Hindistan'da müslümanlar için toplama kampı inşa ediliyor!

Hindistan'ın Assam eyaletinde vatandaşlıktan çıkarmayı planladığı 1,9 milyon Müslüman için 10 toplama kampı inşa ediliyor.

Borçlanma Genel Müdürlüğü kuruldu, İstanbul'a taşınma için ilk adım atıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Borçlanma Genel Müdürlüğü kuruldu.Bu yeni genel müdürlüğün İstanbul'da görev yapması bekleniyor. Böylece Hazine ve Maliye Bakanlığının bazı birimlerinin İstanbul taşınması konusunda ilk adım atılmış olacak...

Borçlanma işlemleri bir noktada buluşuyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde devletin iç ve dış borçlanma işlemlerinin daha etkin yürütülmesi amacıyla Borçlanma Genel Müdürlüğü oluşturuldu.

Muratpaşa'da 34.4 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkuller!

Antalya 3. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliği, Antalya ili, Muratpaşa ilçesindeki üç adet gayrimenkulleri toplam 34 milyon 371 bin 509 TL'ye icradan satıyor...

MB'den faiz indirimi bekleniyor!

MB'nin, bugünkü Para Politikası Kurulu toplantısında faizlerin 250 baz puan indirmesi bekleniyor. Küresel piyasalar pozitif seyrederken, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası toplantılarından çıkacak kararlar takip edilecek...

Türk Hava Yolları ağustosta yüzde 84,8 doluluğa erişti!

THY'nin ağustos ayı doluluk oranı, havacılık sektöründe küresel ölçekte yaşanan talep azalmasına karşın yüzde 84,8 seviyesine ulaştı.

İzmir'de bir apartman tahliye edildi! 

İzmir'in Torbalı ilçesinde İZSU ekiplerinin çalışma yaptığı sırada bir apartmanın istinat duvarı yıkıldı. Dairelerinde hasar olan apartman tedbir amaçlı boşaltıldı. 

Facebook’un Libra'sından gelişmekte olan piyasalara mali özerklik!

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü, “Libra gelişmekte olan ülkelere daha fazla mail özerklik getirebilir.” açıklamasını yaptı.

Yabancı emekliler, otelde tatil yerine konut alıyor!

Ülkemizde yabancı vatandaşlara 250 bin dolara vatandaşlık hakkı verilmesi, konut satışında geçen yılın son çeyreğinden itibaren artış gösterdi.

İş GYO Taksim Ofis Lamartine'deki ofisini İş Yatırım Menkul Değerler'e kiraladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Taksim Ofis Lamartine Binası'nda yer alan yaklaşık 170 metrekarelik ofis alanının İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye kiralandı...

Nedim Keçeli'den Gamze Keçeli'ye 350 bin TL'lik hediye! 

İnşaatçı Nedim Keçeli 2017 yılında Gamze Karaman ile evlenmişti. Çiftin oğulları 8 Temmuz'da dünyaya geldi. Nedim Keçeli eşine doğum hediyesi olarak 350 bin TL'lik saat hediye etti.