26 / 04 / 2024

11 - 09 - 2019 Tarihli arşiv haberleri - 105 Haber

İlk kez ev alan yüzde 1 harç ödesin!

Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Çelik, ev sahibi olma oranının düştüğüne dikkat çekerek, kamu ve özel sektöre yeni model önerdi: İlk evini alan yüzde 1 tapu harcı ödesin, KDV yüzde 1 olsun, konut kredisi ev fiyatının yüzde 90’ına kadar kullandırılsın...

Konut sigortası yaşamı kolaylaştırıyor!

Ray Sigorta Genel Müdürü Erdoğan, konut sigortasının evde gerçekleşebilecek pek çok hasara karşı teminat verdiğini belirterek, bu ürünle beraber sunulan çilingir, halı yıkama ve klima bakımı gibi ek hizmetlerin ev halkının yaşamını kolaylaştırdığını ifade etti...

Çukurova Belediyesi'nden 5.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Çukurova İlçe Belediye Başkanlığı, 100. Yıl Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 5 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

9 bölge kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya, Denizli, Muğla, Osmaniye, Van, Rize ve Adana’da 9 ayrı bölge kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Şekerpınarı Doğal Sit Alanı'na kesin koruma!

Adana ili, Pozantı ilçesi sınırları içerisinde bulunan Şekerpınarı Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'daki 1.6 milyon metrekarelik alan imara açıldı! 

Arnavutköy'deki 1.6 milyon metrekarelik arazi imara açıldı. Alan sanayi tesisi alanı olarak ilan edildi. 

Anadolubank konut kredisi faizlerinde indirim!

Anadolubank konut kredisi faiz oranlarında bir indirim uyguladı. Banka konut kredisi faizlerini yüzde 1.85’e kadar düşürdü...

TOKİ 18 ildeki 199 arsayı bugün satıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye'nin 18 şehrinde bulunan 199 arsayı satışa çıkardı. 1 milyar 111 milyon 670 bin 221 TL'lik arsaların satışı ise bugün gerçekleşecek.

Turyap arabuluculu ofisler kiralayacak!

Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (TAM) Çözüm Merkezi’ni İstanbul Kağıthane’de açan Turyap yeni merkezinde arabulucularla bir araya gelip ofis kiralayacak.

11 maddede malik değişimlerinde işlemler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'malik değişimlerinde işlemler' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı bugün açıklanacak!

Kentsel dönüşümün yeni yol haritası bugün İstanbul'da düzenlenecek toplantıda kamuoyuyla paylaşılacak.

Manavgat'ta 9.3 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

Manavgat 2. İcra Dairesi Müdürlüğü, Manavgat ilçesi, Seydiler Mahallesi, 135 ada 107 parseldeki tarlayı 9 milyon 302 bin 736 TL'ye icradan satıyor...

EBRD yeni Türkiye stratejisini açıkladı!

EBRD, beş yıl boyunca Türkiye'deki yatırımlarına ve politikalarına yön verecek olan yeni stratejisini açıkladı. Banka yatırım yapmanın yanı sıra, ülke ekonomisini güçlendirecek politikalara da destek verecek.

Galatasaray Florya projesi geliştirilecek, Riva projesi revize edilecek!

GS Başkanı Cengiz, "Bakan ve Emlak Konut Genel Müdürü ile konuştuk. Biz 'Galatasaray'dan ekstra kuruş para çıkmayacak şekilde Florya'yı geliştirelim. Sadece Riva'yı revize edelim.' dedik. . Sözlü mutabakat sağladık.Bugün toplanacaktık ama divan toplantısı nedeniyle erteledik" dedi...

Gelir idaresi listedeki ilk 100'ün vergi borçlarını açıkladı!

Gelir İdaresi, 47 bin 32 kişi ve kuruluşun 1 milyon liranın üzerinde vergi borcunun bulunduğunu açıkladı. Listedeki ilk 100'ün borcu 44,3 milyar lira.

Dursun Özbek: Galatasaray Riva ile Florya projesi zorda!

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, "Riva, Florya projesi bugün zordadır. İstenmeyen bir şekilde istenmeyen bir tarzda neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde çıkmazın eşiğindedir" dedi...

Pickajet Havacılık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Pickajet Havacılık Hizmetleri Limited Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Avni Akkaya, Ayşe Akkaya ve Nesli Şen Özçelik Özer ortaklığıyla kuruldu.

Aura Organizasyon Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aura Organizasyon Turizm Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 40 bin TL sermaye bedeli ile Atıl Barış Eriş, Elmas Poray, Talin Mersinlioğlu ve Tuna Demircan ortaklığıyla kuruldu.

HRN Dekorasyon İnşaat Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

HRN Dekorasyon İnşaat Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Harun Özbitirgiç tarafından kuruldu.

Emm Mimarlık Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Emm Mimarlık Organizasyon Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Yeşil tarafından kuruldu.

Moys Touristic Organizasyon Gıda Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Moys Touristic Organizasyon Gıda Turizm Limited Şirketi Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Melek Kaymaz ve Oğuz Çetin ortaklığıyla kuruldu.

Ic Uluslarası Uygunluk Değerlendirme Belgelendirme Müh. Eğitim Hizmetleri Ticaret LTD.ŞTİ. kuruldu!

Ic Uluslarası Uygunluk Değerlendirme Belgelendirme Müh. Eğitim Hizmetleri Ticaret LTD.ŞTİ. Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ayfer Güneş ve Tarık Kıyan ortaklığıyla kuruldu.

Yerli kredi derecelendirmede yeni model!

İlk kez 2008'de fikir olarak ortaya atılan yerli kredi derecelendirme kuruluşu konusunda yeni bir model oluşturulduğu, hükümetin sıfırdan bir şirket kurmak yerine Türkiye'de faaliyet gösteren JCR şirketini satın alma gibi düşüncelerin olduğu öne sürüldü.

Keçetest Muayene Ölçüm ve Kontrol Mühendislik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keçetest Muayene Ölçüm ve Kontrol Mühendislik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Kamil Sayıcı ve Yusuf Sayıcı ortaklığında kuruldu.

Mamak'ta okul bahçesindeki inşaat alanına çitli önlem!

Ankara'nın Mamak ilçesinde, Açıkalın İlkokulu'nun bulunduğu alanda yapımı devam eden okulun inşaat malzemelerinin bulunduğu alanda panel çit çekilerek önlem alındı.

Kent Oluşum Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kent Oluşum Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Servet Çılgın tarafından kuruldu.

Önsa Mimarlık Taahhüt İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Önsa Mimarlık Taahhüt İnşaat Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Mert Önsal tarafından kuruldu.

Fonartt Mühendislik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fonartt Mühendislik Dış Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 20 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Koçak tarafından kuruldu.

TOKİ'nin hangi ilde konut sattığını nasıl öğrenebilirim?

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) hangi ilde konut satışının olduğunu nasıl öğrenebilir? İşte yanıtı...

Tesma İnşaat Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Tesma İnşaat Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Anthony Oluwagbemıga tarafından kuruldu.