25 / 04 / 2024

26 - 03 - 2020 Tarihli arşiv haberleri - 104 Haber

TOKİ'den Kırıkkale'ye millet bahçesi müjdesi!

Kırıkkale Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 13 Mayıs 2020 tarihinde yapılacak.

Yemen'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir ay kira muafiyeti kampanyası!

Yıllardır devam eden çatışmalar nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğü Yemen'de bir ay kira muafiyeti kampanyası başlatıldı.

Moskova'daki dev koronavirüs hastanesi rekor hızla inşa ediliyor!

Moskova yakınlarındaki, Yeni Moskova bölgesinde hayata geçirilen koronavirüs hastanesinin inşaatı rekor hızla ilerliyor.

Konut kredisi hacmi geçen hafta 400 milyon arttı!

Bankaların kredi hacmi artmaya devam ediyor. BDDK verilerine göre geçtiğimiz hafta bankaların konut kredisi hacmi 400 milyon TL artarak 210.2 milyar TL’ ye ulaştı.

İspanya kan ağlıyor, Real Madrid stat inşaatını durdurmuyor!

Corona virüs salgını sebebiyle bilançonun ağırlaştığı İspanya'da, Real Madrid'in stadı Santiago Bernabeu'daki yenileme çalışmaları ise aralıksız olarak devam ediyor.

Kristal Türkiye gayrimenkul satış sürecini dijitale taşıdı!

Kristal Türkiye, gayrimenkul danışmanlığının tüm süreçlerini dijitale taşıdı. Kristal Türkiye Yönetim Danışmanı Zennure Özen, korona salgını nedeniyle ikametlerinde uzun süre geçirenler evlerinin durumunu gözden geçirme vakti bulduklarına dikkat çekti.

Le Chic Tarabya'nın inşaat faaliyetlerine ara verildi!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Tarabya'da bulunan Le Chic Tarabya projesinin inşaat faaliyetlerine ara verildi...

Konut kredisi mevduatı son haftada 300 milyon arttı!

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 44,5 milyar lira artarak 2.8 trilyon liraya yükseldi. Aynı dönemde konut kredisi mevduatı ise 288 milyon artışla 194.6 milyona ulaştı.

Mahmut Tanal'dan Kanal İstanbul ihalesi yorumu!

CHP Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Kanal İstanbul projesinin ilk ihalesine çıkılmasına ilişkin, "İhalenin şimdi sırası mıydı?" dedi...

65 yaş ve üstü maddi durumu iyi olmayan 50 bin kişiye gıda yardımı!

İstanbul Valisi Yerlikaya, "65 yaş ve üstü maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 50 bin vatandaşımıza, 6 hafta boyunca gıda kolisi ulaştıracağız." dedi.

Özyurtlar Holding, tüm projelerinde online satışa geçti!

30 yıldır sektörün gelişimine öncelik eden projelerin mimarı Özyurtlar Holding, coronavirüse karşı aldığı tedbir kapsamında satış faaliyetlerinde yeni bir uygulamaya geçti. Şirket, tüm projelerinde online satışa başladı.

43. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 24 Ağustos 2020’ye ertelendi!

Dünyanın en büyük fuarcılık şirketlerinden biri olan Hyve Group’un Bölge Direktörü Kemal Ülgen; uluslararası fuarlardaki ertelemeler hakkında bilgi verdi…

Ev arayan sağlık çalışanlarına gönüllü gayrimenkul danışmanlığı!

Gayrimenkul danışmanlık markası Kristal Türkiye, koronavirüs salgını sebebiyle evine gidemeyen ve otellerde konaklayan sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla, gönüllü konut danışmanlığı yapacak...

Özyurtlar Holding tüm projelerinde online satışa geçti! 

Özyurtlar Holding, geçici bir süreliğine satış ofislerinin faaliyetlerini sonlandırarak konutta online satış dönemini başlatmış oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi büfe ve dükkan kiralıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, 1 büfe ve 2 dükkan için kiralama ihalesi yapacak.

Tekfen Holding yönetiminde görev değişimi!

Tekfen Holding Olağan Genel Kurul toplantısı sonucunda Dr. M. Ercan Kumcu Yönetim Kurulu Başkanvekili görevine atandı, Cansen Başaran Symes'in ise bağımsız üye olarak kurulda yer almasına karar verildi....

Hukukçulardan icra işlemlerinin ertelenmesi yorumu!

Koronavirüsle mücadele kapsamında düzenlemelerin de eklendiği Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hukukçular yeni düzenlemeleri yorumladılar…

Berat Albayrak: 40 bin çiftçiye erken ödeme yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "TÜRKŞEKER, 40 bin çiftçiye verilmesi gereken avans ile küspe istihkak bedellerinin ödemesini erken yapacak." dedi.

Gayrimenkul değerlemede koronavirüs önlemleri! 

Küresel salgın olarak ilan edilen koronavirüs gayrimenkul sektörünü de etkiliyor. Harmoni Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erkan Sümer, değerleme uzmanlarının virüse karşı tedbir alarak çalışmaya devam ettiklerini belirtti...

Bankalardan kurumsal ve ticari müşterilere kredi paketi!

Türkiye Bankalar Birliği 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık yüzde 9,5 faizli Çek Ödeme Destek Kredisi sunulacağını bildirdi.

Vakıf GYO Sermaye Artışından Elde Edilecek Fonun Kullanımına İlişkin Rapor!

Vakıf GYO'nun 230 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 460 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin "Bedelli Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanımına İlişkin Denetim Komitesi Raporu" yayınlandı.

Fitch ABD'yi 'kredi gücünün aşındığı' konusunda uyardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'nin "AAA" düzeyindeki kredi notunu ve "durağan" olan not görünümünü teyid etti.

Vakıf GYO'nun sermayesini artırmak için SPK'ya sunduğu taslak izahname!

Vakıf GYO, 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 230 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 oranında artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 460 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na  yaptığı başvuruda yer alan "Taslak İzahname"  yayınladı.

Ekonomik güven endeksi geriledi!

Ekonomik güven endeksi, mart ayında aylık bazda yüzde 5,9 azalarak 91,8'e düştü.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,7 arttı!

Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,7 artarak 58,2 ve inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,7 artarak 77,2 değerine ulaştı.

Akiş GYO sermaye artırımı başvurusunu geri çekti!

Akiş GYO, tahsisli sermaye artırımına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı başvurusunu ülke ve dünya genelinde yaşanan koşullar nedeniyle geri çekti.

GSD Denizcilik Gayrimenkul genel kurul toplantısı tescillendi! 

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 6.933.382,13 TL 2019 yılı net karının 346.669,11 TL kadarının birinci tertip yasal yedeklere ve kalan 6.586.713,02 TL kadarının olağanüstü yedeklere ayrılmasına karar verildi...

Yeni Gimat GYO paylarını geri aldı!

Yeni Gimat GYO, yönetim kurulu toplantısında aldığı hisse geri alım kararı kapsamında; 26 Mart 2020 tarihinde yapılan işlemlerin detaylarını yayınladı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul kar dağıtım tablosu 2019!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2019 yılı kar dağıtım tablosunu yayınladı...

GSD Denizcilik Gayrimenkul 2020 yılı için denetim şirketini seçiyor!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 2020 yılı hesap dönemi denetiminin yapılması hususunda Bağımsız Denetim Kuruluşu olarak Denetimden Sorumlu Komite tarafından önerilen KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi, Genel Kurul'un onayına sunulacak...