29 / 03 / 2024

26 - 03 - 2020 Tarihli arşiv haberleri - 104 Haber

Tevfik Bilgin, Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Nuh Çimento'nun dün gerçekleşen toplantısında  Yönetim Kurulu Başkanı olarak Tevfik Bilgin'in seçilmelerine karar verdi.

Şantiyelerde 'koronavirüs' riski!

Koronavirüs önlemleri kapsamında "Evde kal" çağrıları devam ediyor. Ancak sosyal izolasyon kuralı sayıları 1 milyon 200 bini bulan inşaat işçileri faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Semt pazarlarında kurallar yeniden düzenlendi!

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelge ile ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazarlarında uyulması gereken kurallar yeniden düzenlendi.

Koronavirüs Aydın'da emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını tüm sektörleri olumsuz etkilerken emlak sektörüne nasıl yansıdı? Barış Emlak sahibi Güler Kurudere Akbaş emlak sektörünün yaşayacağı sıkıntılar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu..

Mücevher İhracatçıları Birliği'den AVM uyarısı!

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar yaptığı açıklamada, "Bazı AVM'ler kira geliri kaygısıyla kapılarını kapatmayarak fırsatçılık yapmaya çalışıyor" dedi.

Sanatçılar Girişimi’nden Kanal İstanbul yorumu! 

Sanatçılar Girişimi Sözcüsü Ataol Behramoğlu, Kanal İstanbul'un ilk ihalesinin gerçekleştirilmesine ilişkin, projeden vazgeçilmezse ortaya çıkacak deprem felaketiyle ağır bedeller ödeneceğini ifade etti...

KOBİ alacakları devlet garantisinde!

Hazine ve Maliye Bakanlığının aldığı ve 1 Nisan'da yürürlüğe girecek olan karar, Kovid-19 salgınının yol açması beklenen ekonomik risklere karşı işletmelere rahat nefes aldıracak.

Konut kiralarında da düzenleme bekleniyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok iş yeri kepenk indirdi. Kapanan iş yerlerinin sahipleri kiraları için destek ve düzenlenme bekliyor. 

Şanlıurfa'da inşaattaki iskeleden düşen işçi yaralandı!

Şanlıurfa Hilvan'da inşaata çalışan bir işçi, üzerinde çalıştığı iskelenin kayması sonucu 5. kattan düşerek ağır yaralandı...

Kira alamayan mülk sahipleri vergi ödeyecek mi?

Koronavirüs krizi nedeniyle alınan tedbirler peş peşe açıklanıyor. Peki çalışmayan esnaf 3 ay sonra birikmiş kirasını nasıl ödeyecek? Kiradan geçinenler ne yapacak? Emlak vergileri nasıl ödenecek?

Bankaların konut kredisi erteleme faizleri ne oldu?

Coronavirus salgınına karşı ekonomik tedbirler alan bankalar tüketicilerin konut kredisi borçlarını ertelemeye başladı. Peki bankalar kredi ertelemeden ne kadar faiz alıyor?

Faiz hassasiyeti olana kira sertifikası!

Uzmanlar, kira sertifikası uluslararası para piyasalarında ve Türk ekonomisinin kalkınmasında önemli aktör olduğunu belirterek, kira sertifikası ihracının gerek işletmeler gerekse bireysel kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü ve katılım bankacılığı endeksleri için vazgeçilmezi oldu.

Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş-Başakşehir kesimi ihalesi 21 Mayıs'ta!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Nakkaş-Başakşehir kesiminin ihalesini 21 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Canan Kaftancıoğlu'ndan Kanal İstanbul ihalesine tepki! 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul için dün yapılan ilk ihaleye ilişkin, "İstanbul’un İstanbulluların Kanal İstanbul’a değil, Sahra Hastanelerine, evde kalabilecek ekonomik koşullarının oluşturulmasına ihtiyacı var" dedi...

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Nakkaş-Başakşehir kesimi 21 Mayıs’ta ihaleye çıkıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Nakkaş-Başakşehir kesimi 21 Mayıs'ta Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ihale edilecek…

Konut sahibi ve kiracılar vergi ödeyecek mi?

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle çeşitli önlemler alınıyor. Bu önlemlerden biri de, iş yeri ve ev sahiplerinin kira almaması. Peki, konut sahipleri ya da kiracılar vergilerini ödeyecek mi, kiracılar stopaj yapacak mı? 

Defne Samyeli ev sahibi ile icralık oldu!

Kemerburgaz’da yaşayan Defne Samyeli'nin kirasını ödeyemediği iddia edildi. Samyeli’yi kira ödemediği için için mahkemeye veren ev sahibi Yusuf Aras,“ Defne Hanım bir buçuk yıldır kira vermiyor” dedi..

Coronavirüs konut talebinde trendleri değiştirecek! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs gayrimenkul ilanlarını dahi etkiledi. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, virüsün konut talebi konusunda trendleri değiştireceğini, vatandaşların şu dönemde internette dolaşan saçma ve gerçek dışı ilanlara çok dikkat etmesi gerektiğini söylüyor.

Salih Tatlıcı'nın miras davasında şok gelişme!

2009 yılında vefat eden ve geride 3 milyar dolarlık servet bırakan Salih Tatlıcı’nın mirasçılarından eşi Nurten Tatlıcı ve Uğur Tatlıcı, miras davaları nedeniyle yıllardır atıl durumda olan Zincirlikuyu’sa bulunan Tat Towers’ın koronavirüsle mücadele için Sağlık Bakanlığı’na tahsisi için mahkemeye b

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı. 

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Yeni taksit ödemeleri belli oldu!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında TOKİ ve Emlak Konut’tan ev alan vatandaşların nisan ve mayıs konut taksitlerini ertelediklerini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni taksit ödemelerinin detaylarını paylaştı.

4 maddede taşınmaz satış vaadinden kaynaklanan davalar!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stj.Av. Beste Karakoç, "Taşınmaz satış vaadinden kaynaklanan davalar" konusunu kaleme aldı. İşte 4 maddede taşınmaz satış vaadinden kaynaklanan davalar...

Kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Kamu arazileri üzerinde yer alan turizm tesislerinden nisan, mayıs ve haziran aylarında tahsil edilecek gelirler, 6 ay süreyle ertelendi" diye konuştu.

Kira süresi nasıl belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper, '2015’te evimi kiraya verdim. Başka gelirim yok. İlgili belediye tarafıma geriye dönük Emlak Vergisi borcu ve faizi düzenlemiş. Bu durum normal mi, değilse ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Koronavirüsün konut kredilerine etkisi ne oldu?

Konut kredisi faiz oranları düşecek mi sorusu kredi için başvuru yapacaklar tarafından merak ediliyor. Peki konut kredisi faizleri düşecek mi? 

Kuzey Yakası kısmi geçici kabulü onaylandı!

Emlak Konut GYO, İstanbul Başakşehir Kayabaşı Rekreasyon Alanı, Ticaret ve Bölge Parkı İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi' nde (Kuzey Yakası) 982 Ada 1 ve 2 Parsel A1, A2, A3, A4, B3, B4 ve B5 Bloklar ve Bu Bloklara Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri' nin kabulü yapıldı.

Tekfen Holding A.Ş kar payı dağıtacak mı?

Tekfen Holding 2019 yılı kar payı dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararı hakkında açıklama yaptı...

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul ihalesi açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Kanal İstanbul etki alanındaki köprülerin rekonstrüksiyon ihalesinin yapılmasıyla ilgili, "Bizler, her gece korona salgını konusunda umutla güzel haberler gelir mi diye beklerken, birileri de rant işlerini takip ediyor" dedi...

Yatırım Varlık Kiralama kira sertifikasının 2. kupon kar payı oranı yüzde 4,0305!

Yatırım Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının 2.kupon ödeme dönemine ilişkin kâr payı oranı yüzde 4,0305 olarak kesinleştirildi...

İcra ve iflas takipleri resmen durduruldu!

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamındaki düzenlemelerin de eklendiği ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, icra ve iflas takipleri resmen durduruldu...