26 / 04 / 2024

23 - 05 - 2020 Tarihli arşiv haberleri - 67 Haber

TOKİ Denizli Serinhisar 178 konut ihalesi 3 Haziran'da!

Denizli İli, Serinhisar İlçesi Kızılhisar Mahallesi 178 Adet Konut, 6 Adet Ticaret ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 3 Haziran 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Gayrimenkul sektöründe COVID-19 etkileri!

İnşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri ''Ortak akıl ve bilim çalışırsa şeffaflık oluşur, güven kazanılır ve projeler nihayete varır'' diyerek, sektörün bilim kuruluna ihtiyacının olduğunu söyledi.

Birevim, Christian König'i konuk etti!

Birevim, “90 Günde Birlikte Mümkün”de Almanya Tasarruf Sandıkları Başkanı Christian König'i konuk etti...

Art Hotel Spaander corona virüsü nedeniyle iflas etti!

Amsterdam yakınlarındaki turistik kasaba Volendam'da yer alan  ve corona virüsü salgınından ciddi biçimde etkilendiği bildirilen dünyaca ünlü Art Hotel Spaander iflas etti.

Emay İnşaat haciz işlemleri ve alacak takiplerinden kurtuluyor!

2018 Kasım'da konkordato ilan eden Emay İnşaat'ın bir yıllık kesin mühlet süresi doldu. Firma yıl sonuna kadar mahkeme korumasında faaliyetlerine devam edecek.  

Yıkılacağı açıklanan Yılmaz Özdil'in villası için encümen kararı!

Bodrum'da gazeteci- yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil için satın aldığı villanın yıkılması amacıyla alınan encümen kararının detayları belli oldu...

İnşaat patronları kriz sonrası yeni fırsatlara odaklandı! 

Ekonomide yaşanan krize dair birçok senaryoyu masaya yatıran ve ağırlıklı olarak toparlanmanın yavaş olacağını öngören inşaat patronları, krizin getirdiği yeni fırsatlara odaklanarak yeni dönem yatırım rotasını çizmeye hazırlanıyor.

Bodrum'da sitenin sahil kısmında kaçak iskele inşa edildiği iddiası!

Muğla Bodrum Tilkicik Koyu'ndaki sitenin sahil kısmına kaçak iskele yapımı için kum döküldüğü ihbarı üzerine bölgeye sahil güvenlik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi ekipleri sevk edildi.

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi faiz oranları düşecek mi? 

Kredi faiz oranlarında yapılan güncel indirimler, ev alacak vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Peki konut kredisi faiz oranları düşecek mi? 

Kira yerine seks: Covid-19 sürecinde kiracılara yönelik cinsel taciz vakaları arttı!

Koronavirüs krizinin yol açtığı ekonomik güçlükler sebebiyle ev kirasını ödemekte zorlanan kiracılar, ev sahiplerinin artan "kira yerine seks" talebiyle karşı karşıya kaldı.

Akasya ve Akbatı Alışveriş Merkezleri kapılarını 1 Haziran’da açıyor!

Koronavirüs nedeniyle 19 Mart tarihinde kendi inisiyatifi ile kapanan Akasya ile Akbatı, 1 Haziran’da kapılarını yeniden açacak.

İHH Suriye'deki briket ev hedefini 20 bine çıkardı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı açıklamada Suriye içerisinde hayata geçirilen briket ev projesi kapsamında hedefledikleri sayıyı 20 bine çıkardıklarını söyledi.

Arap Körfezi’nde dev projeler birer birer durdu!

Dünyanın en zengin bölgelerinden biri olan Arap Körfezi’nde dev projeler birer birer durdu...

Bursa Osmangazi’de emlak vergisi online ödenebilecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle Osmangazili vatandaşlar, emlak vergisinin 1. taksit ödemelerini Osmangazi Belediyesi’nin e-belediye tahsilat sistemi üzerinden günün 24 saati yapabilecek.

Almanya'da DİTİB ve YTB'den ihtiyaç sahiplerine kira yardımı!

Almanya'nın Köln kenti yakınlarındaki Hürth beldesinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Hürth Camisi yetkililerince mali destek alma şansına sahip olmayan vatandaşlara kira yardımı yapıldı.

Xperia Otelleri'nden Erciyes’e 550 yatak kapasiteli otel!

Xperia Otelleri Erciyes’e yatırım yapmak için düğmeye bastı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, temel atma aşamasına gelen otelin 550 yatak kapasiteli olacağını duyurdu.

İzmit Cedit Mahallesi'ni bakanlık dönüştürecek!

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığında toplantıya katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, dönüşüm projesinin yapımı için Çevre Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardı.

İstanbul’da konut fiyatına yüzde 7, kiraya yüzde 5 zam!

Konut piyasasındaki fiyat gelişmeleri değerlendiren Endeksa’nın analizlerine göre salgının etkisiyle İstanbul'da istenilen konut satış fiyatı yüzde 7, kira fiyatı ise yüzde 5 arttı. İstanbul'da istenilen güncel ortalama konut metrekare satış fiyatı 3.908 TL, kira fiyatı ise 18,51 TL’ye ulaştı.

Fenerbahçeli inşaat ustası sarı lacivert sevdasını apartmanın duvarlarına işledi!

Fenerbahçeli inşaat ustası Ali Uslu, futbol tutkuları nedeniyle 4 katlı evlerini sarı-lacivert renklere boyayıp, her cepheye kulübün armasını işledi.

Çanakkale Lapsekili emlakçılar normalleşme sürecini bekliyor!

Çanakkale Lapsekili emlakçılar işlerinin ve piyasanın düzelebilmesi için koronavirüs normalleşme sürecini bekliyor.

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

Yeşilköy'deki pandemi hastanesi 31 Mayıs'ta açılıyor!

Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi'nde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs tarihinde açılışını duyurduğu hastane inşaatındaki son durum da havadan görüntülendi.

Yenilenebilir enerjiye nisanda 5 milyar liralık destek!

Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten santrallere nisanda yaklaşık 5 milyar liralık destek sağlandı.

XL Mimarlık+Mühendislik'e The DNA Paris Design Awards 2020’den iki ödül!

The DNA Paris Design Awards 2020’de en iyiler ödüllendirild. XL Mimarlık+Mühendislik, “İrme Elektrik Genel Merkez Binası” ve “WITHCO Coworking Space” projeleri ile iki ayrı ödülü almaya hak kazandı.

San Siro Stadı yıkılıyor!

Milano'nun sembolleri arasında yer alan tarihi San Siro Stadı'nın yıkımı konusunda yeni bir aşama kaydedildiği belirtildi.

Kuşadası'nda metruk binanın ikinci katındaki duvarlar yıkıldı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan metruk bir binanın ikinci katındaki duvarları yıkıldı. Olay sonucu park halinde bulunan bir otomobil ve bir işletmenin çatısı zarar gördü.

Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı hakkında karar verildi!

Muğla'nın Milas İlçesi'nde yer alan Mazı Köyü'ndeki Molla İbrahim Koyu'nda kaçak olarak inşa edilen binanın 3 Haziran'da yıkılmasına karar verildi.

TOKİ Adıyaman Samsat Hükümet Konağı ihalesi 18 Haziran'da!

Adıyaman İli Samsat İlçesi Hükümet Konağı ve Ek Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 18 Haziran 2020 tarihinde saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

Eyüp Sultan Meydanı ve çevresini düzenleme çalışması başlatıldı!

Çalışmalarına devam eden Eyüpsultan Belediyesi, Eyüp Sultan Meydanı ve çevresinde yer alan tarihi yapıların görünümlerini kapatan düzensiz yapılaşmaları kaldırmak için çalışmalara başladı.

Kayseri'nin İkinci Bilim Sanat Merkezinde inşaat çalışmaları tam gaz!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada inşaatı hızla süren ikinci bilim sanat merkezinin kısa sürede hizmete gireceğini müjdeledi...