23 / 04 / 2024

Artaş İnşaat GYO kuracak!

Artaş İnşaat GYO kuracak!

Artaş Grubu, Topkapı’da Kale Endüstri Holding’in arazisinde konut ağırlıklı karma proje Avrupa Konutları Kale’ye 650 milyon TL yatırım yapacak. Projede satışa başlayan Artaş, gayrimenkul yatırım ortaklığı kurmayı planlıyor.



Avrupa konutları markalı konut projelerinin yatırımına devam eden Artaş Grubu, Avrupa Konutları Kale’nin lansmanını yaparak satışlarını başlattı. Kale Kilit’in Topkapı’daki arsası üzerinde, Artaş Grubu imzasıyla yükselen Avrupa Konutları Kale, 650 milyon liralık yatırımla hayata geçiriliyor. 5.200 ön talep aldıklarını belirten Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, satış için endişelerinin olmadığını birkaç hafta içinde konutları satabileceklerini söyledi.


Artaş Grubu, bugüne dek hayata geçirdiği Avrupa Konutları markalı 10 bin konut sattı. 599 daire, 52 ofis ve 30 dükkanın yer aldığı projede, ortalama metrekare fiyatı ise 7 bin lira. Projede, 77 metrekare ile 210 metrekare arasında değişen daireler, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleriyle alıcı buluyor. İnşa çalışmalarının başladığı projede teslimler ise Temmuz 2016’da yapılacak.


Hasılat paylaşımı

Kale Endüstri Holding ile hasılat paylaşımına gideceklerini dile getiren Çetinsaya, konutları öncelikli olarak oturacak olanlara satmak istediklerini vurguladı. Çetinsaya, “Biz mümkün olduğu kadar bir kişiye bir ev satıyoruz. Yani yatırım için birkaç ev alınmak istenebilir ama önceliğimiz oturumcudan yana. Aileleri ve tarihi yarımada karşısında olmamızı düşünerek aslında bölgenin 14 kat imar hakkı olmasına rağmen 10 katlı yapılar tercih ettik” dedi.


GYO kurmak istiyor

Banka kredileri ve konut fiyatları anlamında sektörün uygun bir dönemde olduğunun altını çizen Çetinsaya, “Sektördeki arkadaşlarımızın ellerinde konut stoğu yok. Ancak, belki lokasyonu uymayan ya da yüksek fiyatlarla satışa çıkıp zorlanmış arkadaşlarımız olabilir” diye konuştu.


Çetinsaya, gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) olma konusunda hazırlıkları bulunduğunun söyleyerek  “2004’ten bugüne kadar birçok teslim gerçekleştirdik.  TOKİ  ile başlayan konutta kredilendirme hareketiyle inşaat sektörü büyük bir hız kazandı. Bunun doğrultusunda büyük parseller üzerinde siteler oluşmaya başladı” dedi.



Kale Kilit arazi stoğunu kullanacak

Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, bu projenin ardından da yatırım ve ortaklıklara devam edeceklerini söyledi. Grup bünyesinde pek çok arazi olduğunu belirten Özgür, “Arazilerimizi yatırımlarla ekonomiye katmak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda yeni çalışmalar olacak. İkinci projemizi de yine Artaş’la yapacağız, prensipte anlaştık. Güngören, Çobançeşme, Avcılar, Çorlu’da arazilerimiz var. Bunlar 10 bin ile 50 bin metrekare arasında”

diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön