20 / 04 / 2024

Artık ev temizliğine reiki yardımcı oluyor!

Artık ev temizliğine reiki yardımcı oluyor!

Elektrik süpürgesi, toz bezi, çamaşır suyu, arap sabunu... Bütün bunlar evinizdeki görünür kirleri temizleyebilir. Ya birikmiş olumsuz enerjiler Reiki uzmanı Tuba Küçükaksuya göre evinizde gerçek bir temizlik istiyorsanız reiki yapmanız gerek!



 Reiki pek çoğumuzun ne olduğunu bilmese bile adına aşina olduğu bir şifalandırma tekniği. Kelime anlamı ruhsal rehberlik eşliğinde yaşam gücü enerjisi olan reiki tekniği birçok ülkede hastanelerde uygulanıyor. Hatta sağlık sigortası kapsamına da girmeye başlayan reiki için Hollanda ve İsviçrede hastanelerde özel odalar bulunuyor. Reikiden ameliyat öncesi ve sonrası ağrıların azaltılması, bazen tamamen ortadan kaldırılması için yararlanılıyor.

Meg Ryan, Jim Carrey gibi Hollywood ünlülerinin ruhsal olarak arınmak amacıyla tercih ettiği Güney Hindistandaki Birlik Üniversitesinin Türkiyedeki tek temsilcisi reiki uzmanı Tuba Küçükaksu, insanın enerji ve fiziksel olarak iki bedeni bulunduğunu anlatıyor: Enerji bedeninizde bir problem varsa bu daha sonra fiziksel bedeninize yansır. Reiki, çakralar dediğimiz enerji merkezlerimizdeki yavaş ya da durağan olan enerjiyi eski hızına getirir. Başımıza ne geliyorsa aslında bunu biz yapıyoruz. Örneğin uzun yıllar kendinizi ifade edemiyor, içinize atıyorsunuz. Bu enerji bedeninizde bir tıkanma oluşturur, yok edilmezse guatr hastalığıyla karşılaşırsınız. Sevgiyle ilgili bir sorununuz varsa kalp çakranız, inançlarınızla, gerçeklikle ilgili problemlerinizde üçüncü gözünüz tıkanır. Aslında tüm düşünce ve duygularımız enerji bedenimizle bağlantılıdır. Düzenli olarak reiki yaptığınızda sorunlar fiziksel bedeninize inmeden çözülüyor. Günde 15-20 dakika kendinizle ilgilenmenizi sağlıyor. Bu sizin ruhsal gelişiminiz için çok önemli.

Kayıt anne karnında açılıyor

Küçükaksu, reiki ile kişinin geçmişine giderek aileden gelen olumsuz kayıtlarında silinebileceğini görüşünde. Anne karnına düştüğümüz andan yedi yaşına kadar olan sürede kayıt düğmemizin açık olduğunu söyleyen Küçükaksu büyüdüğümüzde bu kayıtların bir bir karşımıza çıktığını anlatıyor: Bir işe başlayacaksınız, tam ulaşıyorsunuz pat diye kesiliyor. Evlenemiyorsunuz ya da evliliğinizi yürütemiyorsunuz. Çocuğunuzla sürekli anlaşmazlık yaşıyorsunuz. Bunların hepsi anne ve babanızdan gelen kayıtlar. Kökenleri enerji bedeninizde mevcut, oraya oturmuş. Bunları reiki ile çözmek mümkün. Ancak burada ebeveynlere çok önemli bir görev düşüyor, yapılması gerekenler var. Benim önerim: Çocuğunuza altı yaşına kadar kral gibi, 12ye kadar prens gibi, 12den sonrasında bir arkadaş gibi davranın! Örneğin 12 yaşından büyük bir çocuğa asla yaptırım uygulamayın, hatta öneri de getirmeyin. Onlara koçluk yapın, kendi seçimlerini yapmasına imkan tanıyın. Çünkü 12 yaşından 16sına kadar çocuk kendini arar. İnsan bir başkası için değil kendisi için kendi seçimleriyle yaşadığı zaman mutluluğu yakalıyor.

Su bidonuna kalp çizin

Bugün ve yarın Sapanca Richmond Nua Otelinde meraklılarına reiki eğitimi verecek olan Küçükaksu, eğitimleri Anadoludaki el verme yöntemine benzetiyor: Anadoluda şifacı kadınlar vardır, tam ölmeden önce kızına el verir. Aslında reiki de böyledir. El verme işleminde çakralarınıza enerjinizi başkalarına aktarabilmeniz için enerjiyi verir. 121 günlük bir detoks süresi var. Bu süreçte sürekli ağlayabilir, bazı besinleri yemekten vazgeçebilir ya da sigarayı bırakabilirsiniz. Reiki ile farkındalığınız ve bakış açınız değişiyor. Bir bakıyorsunuz hayatınızda daha fazla huzur, düzen olmuş. Üstelik çevrenize de yardımcı olabiliyor, geçmişe, geleceğe, evcil hayvanınıza, evinize, ilaçlarına enerji verebiliyorsunuz. Kronik hastalıkları olan birçok kişi torba torba ilaç getirir bize. Reiki verdiğinizde ilaçların enerjisi yükselmiyor. Sadece ve sadece yan etkileri azalıyor. Çünkü ilaç nötr hayat enerjisiyle doluyor. Reikiyi suya da yükleyebiliyorsunuz, ninelerimizin yaptığı okunmuş su gibi... Mesela evinizdeki su bidonunuzu alın. Ona kocaman bir kalp çizip Seni seviyorum deyin. Bir süre sonra suyun tadı bile güzelleşecektir.

En çok olumsuzluk koltuklarda birikir

Küçükaksu, reiki ile ev temizliği yapabileceğimizi söylüyor. Evde biriken olumsuz yani durağan enerjilerin reiki ile harekete geçirilerek temizlenebileceğini anlatan Küçükaksu, bir odaya girdiğinizde duyduğunuz sıkıntı hissinin de bu olumsuz enerjiden kaynaklandığını hatırlatıyor: Örneğin evinizin ya ofisinizin yanında bir mezarlık vardır. İnşaat aşamasında sorunlar çıkmıştır veya sizden önceki kiracı iflas etmiştir. Mekanlar bütün olumsuzlukları taşır. Bu yüzden özellikle işyeriniz için mekan seçiminde sizden önceki kiracıları mutlaka araştırın. Çünkü onların bıraktığı izler sizin işinizi de etkiler.  Ruhsal temizlik yaptığınızda belki bolluk ve bereket anlamında tam olarak akmayan enerjiler akmaya başlar.

En çok olumsuzluğun oturma odasında oluştuğunu belirten Küçükaksu, eve gelen misafirlerin bütün sıkıntı ve sorunlarını koltuklarınıza bıraktığını iddia ediyor: Yatak odasında da olumsuzluk birikir. Rüyalarınız, kendinizle baş başa kaldığınız zamanlar yatağınızı etkiler. Kötü enerjileri çekmek için sokak kapısına tuzlu su bırakılır ya da evin bazı köşelerine küçük kaplarda tuz konur. Mumlar da olumsuz enerjiyi çeker. Tütsünün dumanı ve kokusu odaya yayıldığında durağan enerjileri hareketlendirir."
Star


Geri Dön