19 / 04 / 2024

Artvin Yusufeli'nde yeni binalar yükseliyor!

Artvin Yusufeli'nde yeni binalar yükseliyor!

Yusufeli Belediye Başkanı Aytekin, "Yöresel mimariye uygun olarak bünyesinde farklılıkları da barındıran 21. yüzyılın en modern ilçesini kurma gayreti içindeyiz" açıklamasında bulundu. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre ; Artvin Yusufeli İlçesi'nde yeni yerleşim yeri çalışmaları kapsamında binalar yükselmeye başladı. Yusufeli Barajı ve HES projesi kapsamında sular altında kalacak Yusufeli ilçesinde bugüne kadar 9,2 milyon metreküp kazı, 7,8 milyon metreküp dolgu ve 7 dolgu alanı yapıldı. 


Yusufeli ilçesi, Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise 3’üncü büyük barajı olacak 270 metre yüksekliğe sahip Yusufeli Barajı'nın su tutmasıyla sular altında kalacak. Bölgede yeni yerleşim yerinde üstyapı çalışmaları kapsamında binaların yapımı sürüyor. 

 

- Üçüncü bölgede inşaatlar başladı 

İlçe Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, ilçe merkezindeki üçüncü bölgedeki altyapı çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. Birinci ve ikinci bölgedeki çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi. 

 

Aytekin, "Buradaki inşaatlar  TOKİ  tarafından yapılıyor. Yapılan inşaatlar içinde 340 konut, 1 jandarma hizmet binası, 1 okul, 1 tanede toplum sağlığı merkezi olacak. Bu bölgede yapılan konut tiplerimiz arasında 3+1, 4+1 konut tiplerimiz var. Konutların altında otoparklar mevcut. Oldukça geniş sosyal alanları olan, yöresel mimariye uygun bir yer olacak.” dedi.

 

Aytekin, yöresel mimariye uygun olarak bünyesinde farklılıkları da barındıran 21. yüzyılın en modern ilçesini kurma gayreti içinde olduklarını aktararak şöyle devam etti: 

 

“Birinci bölgede altyapı çalışmamaları kapsamında yapılan dolgu ve kazı çalışmaları ocak ayı sonu itibariyle bitecek. Sonrasında TOKİ tarafından üstyapı ihaleleri yapılacak. Birinci bölgede de binaların yapımına Mart ayında başlanmış olacak. İkinci bölgede ise gelişme alanlarıyla ilgili kazılar sürüyor. Bu bölgedeki altyapı çalışmalarının 2018 yıl sonu itibariyle sona ermesini bekliyoruz, akabinde de üstyapı çalışmalarına geçilecektir."

 

- Taşınma süreci 2023’ü bulabilir 

Başkan Aytekin, 2023 yılına kadar bu sürecin tamamlanacağını düşündüğünü dile getirerek "Ama tam tarihi ilgili idareler verebilir. Bizim gayretimiz, beklentimiz burada eksik olarak gördüklerimizin yapılmasıyla ilgili. Biz insanımızın içinde yaşayacağı bütün sosyal imkanların hatta tarım alanlarının içinde olacağı Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 21. yüzyılın ilçesine katkı verme gayretindeyiz.” dedi. 
 


Geri Dön