28 / 03 / 2024

Artvin'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Artvin'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Artvin’de İmar Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan İmar Barışı düzenlemesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. 



Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce düzenlenen toplantıya, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kurum müdürleri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdiler.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre imar barışının kapsamını anlatan slayt gösterimiyle başlayan toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt, imar barışının, devletin vatandaşı ile itilaflı oldu imar planına aykırı ruhsat ekleri projesine aykırı veya ruhsatsız olan yapıların kayıt altına alınması olduğunu dile getirdi. 

31 Ekim 2018 tarihine kadar İmar barışı başvurularının yapılabileceğini dile getiren Murat Cavunt, “31 Aralık 2018 tarihine kadar da bedeli yatırılarak yapı kayıt belgesi yapı kayıt belgesi alınacaktır. Yapı kayıt belgesinin bedeli ise konutlar için yapının bina inşaat bedeli ile yapının emlak bedelinin yüzde üçü, ticari alanlarda ise yüzde olarak düzenlenmiştir. Tapuda cins değişikliği veya kat mülkiyetine geçilmesi için ise aynı bedel yatırılarak kat mülkiyeti ve tapudaki cins değişikliği yapılmış olur” dedi.


Geri Dön