19 / 04 / 2024

As Merkez Outlet tematik bir AVM'ye dönüştü!

As Merkez Outlet tematik bir AVM'ye dönüştü!

Sönmez Holding perakende sektöründe de dünya trendlerini yakından takip ediyor



Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden Sönmez Holding, turizm, inşaat, enerji, çimento, teknoloji gibi gelişen sektörlere yaptığı yatırımların ardından perakende sektöründe de dünya trendlerini yakından takip ediyor.
Sönmez Holding şirketlerinden As Merkez Outlet Alışveriş Merkezi, müşterilerinden gelen talep üzerine 6 Milyon Dolarlık yatırım ile tematik bir alışveriş merkezine dönüştü.

Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden Sönmez Holding, turizm, inşaat, enerji, çimento ve teknoloji alanında yaptığı yatırımlarla başlattığı yapısal dönüşümü perakende sektöründe de “Tematik Alışveriş Merkezi” konsepti ile sürdürüyor.

9 yıl önce “Bursa'nın en eğlenceli alışveriş merkezi” sloganı ile açılan As Merkez Alışveriş Merkezi, 10. yılında ziyaretçileri ile yapılan anket ve dünya perakende trendleri çerçevesinde 6 Milyon Liralık yeni yatırımla As Merkez Outlet Alışveriş Merkezi'ne dönüştü.

Sönmez Holding'e ait Bursa Baia otelinde yapılan ve yoğun katılım ile gerçekleşen basın toplantısında bir konuşma yapan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez  “Bugün burada Holdingimiz yatırımlarından As Merkez Alışveriş Merkezi'mizin yeni yüzünü, aylardan beri yürüttüğümüz titiz çalışmalarımızın sonuçlarını, yeni dönemin ilk aktivitesi olan ‘Outlet Şenliği'nin detaylarını sizlerle paylaşacağız. Sönmez Holding olarak, kurucumuz Ali Osman Sönmez'in çizdiği yolda, sürekli gelişerek ve yenilikleri bünyemize katarak ilerlemeye devam ediyoruz. Başta Türkiye olmak üzere, dünya üzerindeki ekonomik gelişmeleri, yeni trendleri yakından takip ediyoruz. Faaliyette bulunduğumuz tüm sektörlerle ilgili analizlerimizi zamanında yapmaya çalışıyor, yeni iş kollarının değerlendirilmesinde verimliliği, rekabet edebilirliği ön planda tutuyoruz” dedi.

Açıklamalarına “Müşterilerin değişen ihtiyaçları ve yeniden tanımladığı beklentiler sonucunda, rekabetin arttığı bu sektörde, dünyada birçok örnekleri bulunan “Tematik Alışveriş Merkezi” olarak faaliyetini sürdürmesinin daha doğru olacağını düşündük” şeklinde devam eden Sönmez, son olarak süreçlerde desteği olan paydaşlarına teşekkür etti.

Celal Sönmez'den sonra söz alan As Merkez Outlet Genel Müdürü ve bu önemli değişimin mimarı Fahir Çam, perakende sektörüne önemli ilkler sağladıklarını belirterek “6 aydır bu konsept üzerine çalışıyoruz. Bursa da ilk ve tek olarak bir outlet konseptli alışveriş merkezi yaratma fikri ile yola çıktığımızda tüm mağazalarımızdan olumlu dönüşler aldık. Bu da kararımızın ne kadar doğru olduğunu bize gösterdi. Türkiye'nin en büyük oyuncak hipermarketi gibi birçok ilkin yanı sıra Bursalıları ve şehrimizden transit geçiş yapan konuklarımızı uygun fiyatlı alışveriş ile tanıştıracağız. Kriz dönemine rağmen 6 Milyon Dolar gibi bir yatırım yaparak misafirlerimizin karşısına çıkıyoruz” dedi.

Etkinliklerin sadece açılış gününe özel olmadığını belirten Çam “Bugün başlattığımız “Outlet Şenliği” 26 Kasım'a kadar sürecek. Bu süreçte ziyaretçilerimiz birbirinden keyifli etkinlikler, harika hediyeler ve muhteşem organizasyonlarla karşılaşacak” dedi.

Açılış Konseri Sıla'dan…

Basın toplantısı sonrasında, yaklaşık 600 kişilik bir kokteyl yapıldı. Bursa iş, siyaset ve sanat dünyası temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen kokteylden sonra ise Bursalıların katılımı ile Sıla konserine geçildi. Buz pisti üzerinde gerçekleşen konserde yaklaşık 2000 kişi birlikte şarkı söyledi. As Merkez Outlet Alışveriş Merkezi için özel olarak hazırladığı jingle'ı da ilk defa bu konserde seslendiren Sıla, “Bu parçayı albümümde de kullanabilirim” dedi. Buz pistinde dans gösterisi ve sürpriz aktivitelerin de yer aldığı gece ışık gösterileri ile son buldu.


Geri Dön