20 / 04 / 2024

Aşçıoğlu, yurtdışına markasını ihraç eden ilk Türk şirketi oldu!

Aşçıoğlu, yurtdışına markasını ihraç eden ilk Türk şirketi oldu!

Aşçıoğlu, Dubai’deki Midtown projesindeki 80 dairelik bloku Selenium imzasıyla satacak. Aşçıoğlu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin dünyaya marka ihraç etmesi gerektiğini söyledi. Biz de bunu başardık” dedi



Türk gayrimenkul sektörü, yurtdışında konut yapmanın yanı sıra markasını da ihraç etmeye başladı. Geçen yıl, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük gayrimenkul şirketlerinden ve Dubai İslamic Bank'ın da ortak olduğu Deyaar Development PSJC ile güçbirliği yapan Aşçıoğlu, Midtown Selenium by Deyaar'la markasını Dubai'ye taşıdı.


PROJEDE 2 BİN 400 DAİRE VAR

Dubai'de inşaatına başlanan 817 milyon dolarlık Midtown projesindeki 80 dairelik bir bloka Selenium ismini veren Aşçıoğlu, Türkiye'den ilk defa markasını ihraç eden şirket unvanını aldı. Aşçıoğlu, 27 blokta 2 bin 400 konuttan oluşan Midtown projesinin ikinci etabı Dania District'teki konutları Selenium imzasıyla satacak. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2023'te Türkiye'nin dünyaya marka ihraç eden konuma gelmesini hedef göstermişti. Biz bu hedefe ulaştık. İnşaat sektöründe bir ilki başardık. Orta vadede ilk işimiz bu, uzun vadede ise Deyaar'la Türkiye'de ve diğer ülkelerde proje yapmak" dedi. Midtown projesinin diğer fazlarındaki bloklarla da ilgilendiklerini belirten Yaşar Aşçıoğlu, Midtown Selenium By Deyaar projesine yoğun ilgi olduğunu ve satışı kısa sürede bitireceklerini söyledi. Londra'ya odaklandıklarını da anlatan Aşçıoğlu, "Aynı şirketle Londra'da da proje yapabiliriz. Ayrıca Bodrum Cennet Koyu'nda da ortak proje geliştiriyoruz" diye konuştu.


TÜRKLER'E SATACAĞIZ

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu da, projenin 2020'de Dubai'de yapılacak Expo Fuarı'na ve dünyanın en büyük havalimanı olacak Şeyh Maktum Havalimanı'na yakın olduğunu vurguladı. Aşçıoğlu, "Proje, Dubai'nin yeni şehir merkezi olarak planlanan bölgesinde hayata geçiriliyor. İstanbul'da Araplar'a konut satma hedefi var, biz biraz tersini yapıyoruz, Türkler'e Dubai'den satış yapacağız. Türkler bu ülkeyi çok seviyor" dedi.


AŞÇIOĞLU İLE YOLA DEVAM

Deyaar İcra Kurulu Başkanı Saeed Mohammed Al Qatami, eylül ayında Türkiye'ye gelerek yeni konut geliştirme seçeneklerine bakacaklarına dikkat çekti. Saeed Mohammed Al Qatami, "Türkiye Dubai'de çok seviliyor. Çok fazla yatırım ve ticari potansiyel barındıran bir ülkeniz var. Emlak alımları giderek artıyor. Biz şirket olarak Türkiye piyasasında kalmaya devam edeceğiz. Aşçıoğlu şirketi ile İstanbul'da da yeni projeler için ortak çalışmalar yapacağız" diye konuştu.


400 BİN $'LIK YATIRIMA SÜRESİZ OTURUM İZNİ

Cenk Aşçıoğlu, Dubai'de yatırım geri dönüşünün 9-10 yıl arasında olduğunu belirterek, "Ülkede emlak vergisinin olmaması da önemli bir avantaj. Ayrıca 400 bin dolar üzerinde yatırım yapana süresiz oturum izni veriliyor" dedi. Aşçıoğlu, "Daire fiyatının yüzde 30'u 6 aylık taksitli seçeneğiyle 3 yılda ödeniyor. Ödeme yüzde 30'a ulaştığında satış ve devir hakkı veriyoruz. Projede bin 500 dolar civarında kira geliri olacak" diye konuştu.


PROJEDE METREKARE FİYATI 2 BİN 125 DOLAR

Toplam 510 bin metrekare inşaat alanı üzerinde 2 bin 400 konuttan oluşacak Midtown, 817 milyon dolarlık yatırımla yapılıyor. Projenin ikinci etabı ise Dania District olarak adlandırılıyor. 579 dairenin bulunduğu ikinci etapta yer alan Midtown Selenium By Deyaar Eylül 2019'da teslim edilecek. Projede metrekare fiyatları 2 bin 125 dolardan, daire fiyatları ise 199 bin dolardan başlıyor.



Sabah


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


Dubai İslamic Bank’ın da ortakları arasında bulunduğu, ülkenin en büyük konut geliştiricilerinden Deyaar Development PSJC ile stratejik anlaşmaya imza atan Aşçıoğlu grubu, İstanbul’da markalaştırdığı “Selenium”u, Midtown Selenium By Deyaar projesiyle yurtdışına taşıdı. Dubai’de inşaatına başlanan Midtown projesinin ikinci etabında 80 dairelik bir bloka Selenium markasını veren Aşçıoğlu, böylece Türkiye’den ilk defa bir konut markasını dünyaya ihraç etti.


Türklere satacağız

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, 2023’te Türkiye’nin dünyaya marka ihraç eden konuma geleceğini belirtmişti, şimdi biz bu hedefi burada başlattık. Türkiye inşaat sektöründe bir ilki başardık. Orta vadede ilk işimiz bu, uzun vadede ise Deyaar’la birlikte hem Türkiye hem de başka ülkelerde işbirliğimiz devam edecek” diye konuştu. Aşçıoğlu, Selenium markasının ihracında ikinci adım olarak ise Londra’yı işaret etti.


Toplam 510 bin metrekare inşaat alanı üzerinde 2 bin 400 konuttan oluşacak Midtown projesi, 817 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiriliyor. 27 bloktan oluşacak projenin ikinci etabı ise Dania District olarak adlandırılıyor. 579 daire yer alacak ikinci etapta yer alan Midtown Selenium By Deyaar 2019 eylül ayında teslim edilecek. Projede metrekare fiyatları 2 bin 125 dolardan, daire fiyatları ise 199 bin dolardan başlıyor.


Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, projenin 2020 yılında Dubai’de düzenlenecek Expo Fuarı’na ve dünyanın en büyük yeni havalimanı olacak Şeyh Maktum Havalimanı’na yakın konumda yer aldığını vurguladı. Aşçıoğlu, “Proje, Dubai’nin yeni şehir merkezi olarak planlanan bölgesinde hayata geçiriliyor. İstanbul’da Araplara konut satma hedefi var, biz biraz tersini yapıyoruz, Türklere Dubai’den satış yapacağız. Türkler Dubai’yi oldukça çok seviyor” dedi.


Londra yolcusu

Midtown projesinin diğer fazlarındaki bloklarla da ilgilendiklerini belirten Yaşar Aşçıoğlu, Midtown Selenium By Deyaar projesine yoğun ilgi olduğunu, kısa sürede satışı bitireceklerini söyledi. Londra üzerine odaklandıklarını anlatan Aşçıoğlu, “Bu proje işbirliğimizin ilk adımı. Aynı şirketle farklı ülkelerde de olabiliriz. Mesela Londra gibi. Ayrıca Bodrum Cennet Koyu’nda da ortak proje geliştirme hedefimiz var” dedi.


İstanbul’a geliyor

Deyaar İcra Kurulu Başkanı Saeed Mohammed Al Qatami, eylül ayında Türkiye’ye gelerek geliştirme seçeneklerine bakacaklarına dikkat çekti. Qatami, “Dubai’de Türkiye çok seviliyor. Çok fazla potansiyel barındıran bir ülke. emlak alımları giderek artıyor. Türkiye piyasasında kalmaya devam edeceğiz. Aşçıoğlu ile İstanbul’da da projeler için çalışmalar yapacağız” dedi.


Cenk Aşçıoğlu, “Emlak vergisinin olmaması önemli bir avantaj. Ayrıca 400 bin dolar üzerinde yatırım yapana süresiz oturum izni veriliyor” dedi. Aşçıoğlu, “3 yıl faizsiz vade sunduğumuz projede, fiyatın yüzde 30’u 6 aylık taksitle 3 yılda ödeniyor. Ödeme miktarı yüzde 30’a ulaştığında yatırımcıya satış ve devir hakkını da veriyoruz” diye konuştu.


Milliyet 



Bu haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Dubai’nin en büyük gayrimenkul şirketlerinden Deyaar ile ortaklık kuran Aşçıoğlu, kendi konut markası olan Selenium’u Midtown Selenium by Deyaar’ projesi ile Dubai’ye taşıdı. Aşçıoğlu, özellikle Türklere satış yapacak.


Gayrimenkulde uzun zamandır dile getirilen marka ihracatı gerçekleşti. Türkiye’den ilk marka ihracatını gerçekleştiren ise Aşçıoğlu oldu. Aşçıoğlu, konut markası Selenium’u ‘Midtown Selenium by Deyaar’ projesi ile Dubai’ye taşıdı. Dubai'nin en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden ve Dubai İslamic Bank ortaklarından Deyaar ile geçtiğimiz yıl ortaklık anlaşması yapan Aşçıoğlu, Dubai City'de 817 milyon dolar yatırımla inşa edilen Midtown projesinin 27 blokluk ikinci etabı olan Dania District'teki 80 dairelik bir bloğu 'Selenium' ismiyle satacak. 1+1 formatındaki geniş dairelerden oluşan projede dairelerin metrekare satış fiyatları 2 bin 125 bin dolardan başlıyor. 


Türk yatırımcıyı Dubai’ye çekecek 


Dubai'de Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ile Deyaar'ın İcra Kurulu Başkanı Saeed Mohammed Al Qatami'nin katıldığı toplantıda tanıtılan Midtown Selenium by Deyaar projesiyle Aşçıoğlu, Körfez'e Türk yatırımcıyı çekmeyi amaçlıyor. Yaşar Aşçıoglu, ortaklıkla birlikte projeye isimlerini verdikleri gibi projeyi Türk kullanıcısına uygun hale getirecek dokunuşlarda bulunduklarını belirterek, bu projeyi özellikle Türk yatırımcıya satmayı planladıklarını söyledi. 


'Londra'ya odaklandık' 


Yaşar Aşçıoğlu, Türkiye'de ilk kez bir konut markasının yurt dışına taşındığını belirterek "En büyük hedefimiz dünya markalarından biri olmaktı. Bugün Aşçıoğlu olarak Selenium markasını Deyaar ile dünya markası haline getiriyoruz" dedi. Deyaar ile Midtown projesindeki bir bloğun geliştirilmesi için anlaşma imzaladıklarını ifade eden Aşçıoğlu, "Cumhurbaşkanımız '2023'te Türkiye dışarıya marka ihraç edecektir' diye vizyon koymuştu. Şimdi biz bu hedefi buradan başlatmış oluyoruz. Ve Türkiye'de bir ilki başarmanın da gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. Midtown projesinin diğer etaplarında da yer almayı amaçladıklarını kaydeden Aşçıoğlu, Deyaar ile hem Dubai, hem Türkiye, hem de dünyanın başka yerinde proje geliştirme gibi hedeflerinin olduğunu belirtti. Aşçıoğlu, Londra'ya da odaklandıklarını ifade etti. Aşçıoğlu, "Burada iş yapalım evet ama İstanbul daha büyük pazar. 'Win-win' (kazan kazan) modelini nasıl geliştirebiliriz onu ele alıyoruz. Belki Londra'da beraber iş yaparız" diye konuştu. 


Deyaar CEO'su Muhammed Saeed Al Qatami de, Aşçıoğlu'nu Midtown'un Dania District etabı için Türkiye'deki münhasır satış ve pazarlama acentesi olarak seçmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Türkiye'de proje yapmakla ilgilendiklerini ifade eden Al Qatami, eylülden sonra İstanbul'a geleceğini belirtti ve şöyle konuştu: "Aşçıoğlu ile daha fazla işler için iş birliğimiz sürecek. Bodrum ve İstanbul'da bir proje olabilir. Türkiye'ye gelirsek ortağımız Aşçıoğlu olacaktır."


Vergi yok, kira geliri 1.500 dolar


Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, yatırım geri dönüş süresinin 9-10 yıl arasında olduğu Dubai'de emlak vergisinin olmadığını söyledi. Proje bedelinin yüzde 30'unu ödeyip 3 yıl sonra daireyi teslim aldıktan sonra kalan ödemenin yapılacağını kaydeden Cenk Aşçıoğlu, "Alıcılar bu teslimden sonra kalan yüzde 70’lik bedel için isterse kredi alabiliyor. Hedefimiz projenin satışını birkaç ay içinde bitirmek" dedi. Dairelerin tapu devrinin de yapılacağını belirten Aşçıoğlu, yaşamayıp kiraya vermek isteyenlerin 1500 dolar civarında gelir elde edebileceğini söyledi.


199 bin dolardan satılıyor 


Aşçıoğlu'nun satışa sunacağı Midtown Selenium by Deyaar'da 93 ile 155 m2 ebatında 80 adet 1+1 daire yer alıyor. 8 katlı bir bloktan oluşan proje Eylül 2019'da teslim edilecek. Projede brüt metrekare fiyatı 2 bin 125 dolardan, daire fiyatları ise 199 bin dolardan başlıyor. Dania District içinde inşa edilen proje Dubai’nin yeni kesişim noktasında konumlandığı için “Midtown” olarak anılıyor. Proje dünyanın en büyük golf tesisinin hemen yanı başında bulunmasından ötürü “Yeşil Koridor” olarak da adlandırılıyor. Dubai’nin metro sisteminde planlanan genişleme çerçevesinde güzergâha yakın konumuyla şehirde ulaşım kolaylığı sağlayacak proje, aynı zamanda Dubai Expo 2020 ve Dünya’nın en büyük yeni havalimanı Şeyh Maktum Havalimanı’na da yakın bir konumda yer alıyor.


Dünya



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Aşçıoğlu'nun Dubaili ortağı Deyaar'ın Midtown projesi içinde hayata geçirdiği, yurt dışındaki ilk Türk markalı konut projesi olan Midtown Selenium by Deyaar satışa sunuldu. Aşçıoğlu, 19 bin 900 dolar peşinatla Dubai'de ev sahibi yapma imkanı sunuyor. Ödeme miktarının yüzde 30'a ulaşmasıyla satış ve devir hakkı verilecek olan proje, 2019 yılı Eylül ayında teslim edilecek. 


Vatan





Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Selenium markasını 'Midtown Selenium By Deyaar' projesiyle Dubai'ye taşıdıklarını vurgulayan Yaşar Aşçıoğlu "Cumhurbaşkanımız 2023'te dünyaya marka ihraç eder hale geleceğimizi belirtmişti, biz bu hedefi başlattık" dedi.


Aşçıoğlu, Türkiye'den ilk defa bir konut markasını dünyaya ihraç etti. Geçen yıl Dubai islamic Bank'ın da ortaklarının arasında bulunduğu, dev gayrimenkul şirketi Deyaar Development PSJC ile stratejik bir anlaşmaya imza atan Aşçıoğlu, Selenium markasını, Midtown Selenium By Deyaar projesiyle yurtdışına taşıdı. Dubai'de inşaatına başlanan projedeki 80 dairelik bir bloğa Selenium markasını veren Aşçıoğlu, Türkiye'den ilk defa bir konut markasını dünyaya ihraç etti. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2023'te Türkiye'nin dünyaya marka ihraç eden konuma geleceğini belirtmişti, şimdi biz bu hedefi burada başlattık. Türkiye inşaat sektöründe bir ilki başardık. Deyaar'la birlikte hem Türkiye hem de başka ülkelerde işbirliğimiz devam edecek" diye konuştu. Projenin ikinci etabı ise Dania District olarak adlandırılıyor. 579 dairelik ikinci etapta yer alan Midtown Selenium By Deyaar 2019 Eylül tarihinde teslim edilecek. 


817 milyon dolar  yatırım


2 bin 400 konuttan oluşacak Midtown projesi, 817 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiriliyor. Projede daire fiyatları 199 bin dolardan başlıyor. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu da, projenin dünyanın en büyük yeni havalimanı olacak Şeyh Maktum Havalimanı'na yakın konumda yer aldığını vurgulayarak, "Türklere Dubai'den satış yapacağız" ifadelerini kullandı.


Sırada Londra var


Aşçıoğlu, Midtown Selenium By Deyaar projesine yoğun ilgi olduğunu söyledi. Aşçıoğlu, "Bu proje işbirliğimizin ilk adımı. Aynı şirketle farklı ülkelerde de olabiliriz. Mesela Londra gibi. Bodrum Cennet Koyu'nda da ortak proje geliştirmek için çalışmalar sürüyor" dedi.


İstanbul'da da proje yapacağız


Qatami, "Emlak alımları giderek artıyor. Türkiye piyasasında kalmaya devam edeceğiz. Aşçıoğlu ile İstanbul'da da projeler için çalışmalar yapacağız" dedi.


400 bin dolar yatıranlara oturum izni 


Cenk Aşçıoğlu, "Dubai'de 400 bin dolar üzerinde yatırım yapana süresiz oturum izni veriliyor" dedi. Kendi projelerindeki avantajlı ödeme modelinden de bahseden Aşçıoğlu, "Projede, daire fiyatının yüzde 30'u 6 aylık taksitli ödemelerle 3 yılda ödeniyor. Yaşamayıp kiraya vermek isteyenler 1.500 dolar civarında gelir elde edecek" dedi. 


Dubaililer İstanbul hayranı


Deyaar İcra Kurul Başkanı Saeed Mohammed Al Qatami de, eylül ayında Türkiye'ye gelerek geliştirme seçeneklerine bakacaklarına dikkat çekti. Qatami, "Dubai'de Türkiye çok seviliyor. İstanbul'da ev alma konusunda da çok hevesliler. Türkiye büyük potansiyel barındıran bir ülke" değerlendirmesini yaptı. 



Akşam



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dubai'de Deyaar tarafından 817 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek 2 bin 400 konutluk Midtown adlı projede Aşçıoğlu, Selenium markasıyla daire satacak. 


Aşçıoğlu, gayrimenkul devi Deyaar ile anlaşma imzalayıp konut markasını uluslararası arenaya çıkardı. İki firma hem Türkiye'de hem de Dubai'de ortak proje geliştirecek Birleşik Arap Emirlikleri'nin önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Dubai merkezli Deyaar ile işbirliğine giden Aşçıoğlu, "Selenium" markasını yurtdışına taşıdı. Türkiye'de ve Dubai'de ortak gayrimenkul projeleri geliştirmek için geçen yıl anlaşma imzalayan iki şirket ilk adımı attı. Dubai'de Deyaar tarafından 817 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek 2 bin 400 konutluk Midtown adlı projede Aşçıoğlu, Selenium markasıyla daire satacak. Deyaar Grubu ise başta Bodrum ve İstanbul olmak üzere Türkiye'de Aşçıoğlu ile birlikte proje geliştirecek. 


İLK TÜRK KONUT MARKASI 

Selenium'u dünya markası yapmak için yola çıktıklarım kaydeden Yaşar Aşçıoğlu, "Bunun için İstanbul'dan sonra marka şehir olarak dünya vizyon başkentlerinden biri olan Dubai'yi seçtik. Midtovvn Selenium by Deyaar ile Türkiye'den ilk kez bir konut markasını, yurtdışına taşımış oluyoruz" dedi. Vergi avantajı, güvenli bir şehir olması, refah seviyesi, iş imkanları ve yatırım fırsatları nedeniyle ilk yurtdışı yatırımlarını Dubai'ye yaptıklarım kaydeden Aşçıoğlu, "Midtown Selenium by Deyaar projesiyle ile Türk yatırımcılara Dubai'de ilk etapta 80 dairelik bir blok pazarlayacağız. Ardından yeni bloklarla bu sayıyı yukarıya çekeceğiz" diye konuştu. Aşçıoğlu ile birlikte Bodrum ve İstanbul'da ortak proje geliştirmek için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Deyaar'ın CEO'su Al-Qatami ise bu kapsamda önümüzdeki eylül ayında Türkiye'ye geleceğini belirtti. 


12 YILDA AMORTİ EDECEK 

Halka açık bir şirket oldukları için yatırım miktarı ve projeler hakkında henüz bilgi veremeyeceğini ifade eden Saeed Mohammed Al-Qatami, "Türkiye'de mutlaka proje üreteceğiz ve ortağımız Aşçıoğlu olacak" dedi. U+A Architects tarafından projelendirilen Midtown Projesi, toplam 510 bin metrekare inşaat alam üzerinde 2 bin 400 konuttan oluşacak. Projenin ikinci etabı olarak adlandırılan ve Aşçıoğlu'nun da satışını yapacağı konutların yer aldığı Dania District'te ise 579 daire yer alacak. 1+1 dairelerden oluşan Midtown Selenium by Deyaar'da brüt metrekare satış fiyatları 2 bin 125 dolardan, daire fiyatları ise 199 bin dolardan başlayacak. Ortalama bin 500 dolardan kiraya verilebilen daireler yaklaşık 12 yılda kendini amorti edecek. 


Yüzde 30'u üç yılda kalanı teslimde ödenecek 

AŞÇIOĞLU ve Deyaar Development tarafından tanıtımı yapılan Midtown Selenium by Deyaar projesinde yatırımcılara peşin ve vadeli olmak üzere iki farklı ödeme planı sunuluyor. Üç yıl faizsiz vade avantajı sunulan projede, daire fiyatının yalnız yüzde 30'u iki aylık taksitli ödemelerle üç yılda ödeniyor. Ödeme miktarı yüzde 30'a ulaştığında yatırımcıya satış ve devir hakkı verilen projede, daire tesliminde kalan yüzde 70 ödeme talep ediliyor. 2019 Eylül ayında teslim edilmesi planlanan projede yaşamı tercih edenler dünyanın en büyük golf tesisi Jumeirah Golf Estates'ten de istifade edecek. Dubai Expo 2020 ve dünyanın en büyük yeni havalimanı Şeyh Maktum Havalimanı'na da yalan bir konumda yer alan projenin önünden metro geçecek. 


Sözcü



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Aşçıoğlu, konuttaki Selenium markasını Dubai'ye taşıdı. Dubaili Deyaar'ın Midtown projesindeki bir bloka Selenium adı verildi.


DUBAİ'NİN en büyük konut geliştiricilerinden olan Deyaar Development PSJC ile geçtiğimiz yıl stratejik bir anlaşmaya imza atan Aşçıoğlu, Selenium markasını 'Midtown Selenium By Deyaar' projesiyle Dubai'ye taşıdı. Dubai City'de inşaatına başlanan Midtown projesinin ikinci etabında 80 dairelik bir blok Selenium markasıyla yükselecek. Böylece Aşçıoğlu, Türkiye'den ilk defa bir konut projesi markasını dünyaya ihraç etmiş oldu. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Selenium'u, dünya markası yapma hedefiyle yola çıktık. Midtown Selenium by Deyaar ile Türkiye'den ilk kez bir konut markasını, Selenium'u, yurt dışına taşımış oluyoruz. Türk inşaat sektöründe bir ilki başardık. Orta vadede ilk işimiz bu, uzun vadede ise Deyaar'la birlikte hem Türkiye hem de başka ülkelerde işbirliğimiz devam edecek" diye konuştu. 


Al Qatami Midtown projesinin diğer fazlarındaki bloklarla da ilgilendiklerini belirten Aşçıoğlu, projeye yoğun ilgi olduğunu, kısa sürede satışı bitireceklerini söyledi. Londra üzerine odaklandıklarını anlatan Aşçıoğlu, "Bu proje işbirliğimizin ilk adımı. Londra gibi farklı ülkelerde de olabiliriz. Ayrıca Bodrum Cennet Koyu'nda da ortak proje geliştirme hedefimiz var" dedi. Deyaar İcra Kurulu Başkanı Saeed Mohammed Al Qataıııi de Eylül ayında Türkiye'ye gelerek geliştirme seçeneklerine bakacaklarına dikkat çekti. 


400 bin $ üstüne oturma izni var 

AŞÇIOĞLU Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, İstanbul'da Araplara konut satma hedefinin olduğunu belirterek, "Biz biraz tersini yapıyoruz, Türklere Dubai'den satış yapacağız.  Türkler Dubai'yi oldukça çok seviyor" dedi. Cenk Aşçıoğlu, Dubai'de yatırım geri dönüşünün 9-10 yıl arasında olduğunu belirterek, "Ülkede emlak vergisinin olmaması da önemli bir avantaj.  Ayrıca 400 bin dolar üzerinde yatırım yapana süresiz oturum izni veriliyor" dedi. 


Vatan


Geri Dön