25 / 04 / 2024

Aşçıoğlu'ndan Merter ve Sarıyer'e yeni proje!

Aşçıoğlu'ndan Merter ve Sarıyer'e yeni proje!

Aşçıoğlu İnşaat 2017'de de yeni projelerine devam ediyor. Selenium Retro 9 ile Ataköy'deki büyümesini devam ettiren Aşçıoğlu, Merter ve Sarıyer'de yeni proje yapacak.



Selenium markalı lüks konut projeleri geliştiren Aşçıoğlu Grubu, 50’inci yılı olan 2017’de toplam 245 milyon dolar yatırımla Sarıyer, Ataköy ve Merter’de yeni projeler inşa etmeye hazırlanıyor. Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, 2017 hedeflerine ilişkin, “Ataköy’deki büyümemizi Selenium Retro 9 ile devam ettireceğiz. Merter ve Sarıyer’de de birer projeyi hayata geçireceğiz. Tüm bu yatırımlar çerçevesinde 755 kişiye istihdam sağlayacağız. Geçtiğimiz yıl 213 milyon TL ciro elde ettik. Bu yıl da 415 milyon lira ciro elde etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


Ataköy’e 325 milyon $

Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, Ataköy projelerine ilişkin detayları paylaştı. Ataköy’e 3 proje ile toplam 325 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade eden Aşçıoğlu, şu bilgileri verdi: “Geçtiğimiz yıl 3 blokta 321 birimden oluşan Selenium Ataköy’ü tamamlayarak teslim ettik. Bu projede 20 dairemiz kaldı, taşınmalar devam ediyor. Bu yıl Haziran ayında Selenium Retro’yu teslim edeceğiz. 396 birimin yer aldığı Selenium Retro’da yüzde 85 satışa ulaştık. Önümüzdeki ay Selenium Retro 9’un inşaatına başlayacağız. 356 birimden oluşan projenin yüzde 25’ini opsiyonladık. Böylece Ataköy’de yaklaşık 1.100 birime ulaşarak bölgeye 325 milyon dolar yatıracağız.”


Tamek arsası dönüşüyor

Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu da yeni projelerden söz etti. Aşçıoğlu, Tamek’in Merter’deki arsası için anlaşmaya vardıklarını belirterek, “Bu projemiz ofis ve ticari alanlardan oluşacak. Hatta proje kapsamında üniversite ya da hastane binasına yer vermeyi hedefliyoruz. Son olarak bu yıl Sarıyer’de 20 milyon dolar yatırımla kendi arazimizde lüks konut projesi gerçekleştireceğiz” dedi.


İrfan Aşçıoğlu, Beykoz’da 550 dönümlük büyük bir arsa için görüşmelerinin sürdüğünü, Şişli, Bakırköy, Zeytinburnu sahilde de araştırmalarının sürdüğünü kaydetti.


Dubai’de 21 daire Türkler’e satıldı

Geçtiğimiz yıl Dubai’de inşası başlayan Midtown Selenium byDeyaar projesinde yalnızca Türkler’e satış yaptıklarını ifade eden Cenk Aşçıoğlu, “Burada yüzde 25’lik bir satış başarısı elde ettik. 80 dairemizin 21’inin satışını gerçekleştirdik. Projenin tamamına baktığımızda satışlarımız çok iyi gidiyor” diye konuştu.


Ulaşılabilir konut için seferberlik

YAŞAR Aşçıoğlu, İstanbul’daki deprem tehdidine vurgu yaparak, konut stokunun yenilenmesi gerektiğine dikkati çekti. “Biz az kazanmaya razıyız yeter ki stoku yenileyelim” diyen Aşçıoğlu, devletin ucuz arsa sağlaması gerektiğini söyledi. Devletin ucuz arsa sağlaması durumunda kendilerini de lüks konutun dışında ucuz konut yapabileceğinin altını çizen Aşçıoğlu, “Türkiye’de ulaşılabilir konut seferberliğinin başlatılması şart” dedi.


Vatan 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı



Bu yıl 50. yılını kutlamaya hazırlanan Aşçıoğlu Grubu, toplam 245 milyon dolar yatırımla Sarıyer, Ataköy ve Merter’de ticari alan, konut ve ofis içeren üç projeyi hayata geçirecek


Aşçıoğlu Grubu, yeni yıla hızlı başladı. İstanbul projeleri ile Dubai projesinde satışlarının büyük çoğunluğunu tamamlayan Aşçıoğlu, 2017 yılında ise 245 milyon dolar yatırımla 3 yeni projeyi hayata geçirecek. Selenium projeleriyle Ataköy’de 2 proje hayata geçiren Aşçıoğlu, yeni projesi Selenium Retro 9 ile bölgeye yeni bir yatırım daha yapıyor. Gelecek hafta başlaması planlanan proje, Selenium Retro projesiyle etkileşimde olacak. konut ve ofis olmak üzere 359 ünitenin yer alacağı projede metrekare satış fiyatlarının 9 bin liradan başlaması öngörülüyor. Üçüncü projeyle birlikte Aşçıoğlu bölgeye toplamda 325 milyon dolar yatırmış olacak.


Sarıyer’de Aşçıoğlu’nun arazisi üzerinde ise konut projesi gerçekleştirilecek. Merter’de ise eski Tamek arsası olarak bilinen ve pek çok firmanın peşinde olduğu araziyi alan Aşçıoğlu, Hastane-okul gibi seçenekleri de planladığı yeni bir projeyle yatırım yapacak. Beykoz’da da büyük bir projenin hazırlıkları için çalışmaların sürdüğü açıklanırken, projenin 550 dönüm olduğu ve 2018 yılında hayata geçirileceği bilgisi paylaşıldı.


Selenium global oldu


Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, projelerinde kullandıkları ‘Selenium’ markasının adım adım global bir marka olma yolunda giderek, hedefine ulaştığını anlattı. 2016 yılında Dubai’nin önde gelen gayrimenkul geliştirme markalarından Deyaar Group ile işbirliği yaparak Dubai’nin ilk Türk markalı konut projesine imza attıklarını hatırlatan Yaşar Aşçıoğlu, “50. yılımıza kolay gelmedik... İlk olarak Fulya’da Türkiye’nin gerçek anlamda ilk rezidansını inşa ettik. Fulya ile Selenium markamız özdeşleştikten sonra İstanbul’un en eski yaşam alanlarından Ataköy’de projelerimize başladık. Tüm bu çalışmalarımız sonucunda Dubaili Deyaar Group ile Midtown Selenium by Deyaar projesi adına işbirliğine imza atarak Selenium’u global bir marka haline getirdik” dedi. 


‘Fiyatlar katlandı’


Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, Ataköy’de toplamda 1100 birime ulaştıklarını anlatarak, 2014 yılında satışa çıktıklarında 5 bin 500 lira olan metrekare satış fiyatlarının şu anda 12 bin liradan satıldığını kaydetti. Ataköy’ün ulaşım seçenekleriyle de ön plana çıktığını anlatan Aşçıoğlu, “İstanbul’un yapılacak tek büyük fuar alanı da proje önünde olacak... İlk projemiz Selenium Ataköy’ün yüzde 90’ını sattık, hayat başladı. Selenium Retro’nun yüzzde 85’i satıldı. Dubai’de ise satış yüzde 25 seviyesine geldi” dedi.  


‘Ulaşılabilir fiyat için seferberlik lazım’


2016 yılı değerlendirmesinde bulunan Yaşar Aşçıoğlu, 15 Temmuz süreci ardından ‘taşın altına elini koyan’ sektörün attığı adımlarla yıl sonunda yüzde 4’lük bir satış artışı yaşandığını söyledi. Hükümetin attığı adımların ise sektörde ciddi bir ivme oluşturduğunu anlatan Aşçıoğlu, “Konut kredi faizleri, dövizdeki hareketler ve artan arsa maliyetleri konularında sürdürülebilir bir iyileştirme yapılabilirse, ciddi büyüme oranı yakalarız” dedi. Özellikle arsa maliyetlerine dikkat çeken Aşçıoğlu, “Devletin herkesin ulaşabileceği konutlar üretilmesi için arsa geliştirmesi lazım. Ulaşılabilir fiyata konut seferberliği için harekete geçilmeli” ifadelerini kullandı. 


Tahvil İhracı planlıyor


Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu, şeffaflaşma politikası kapsamında tüm mali süreçlerin bağımsız bir denetim firması tarafından denetlendiğini belirterek, ayrıca bu yıl 50-100 milyon lira aralığında tahvil ihracına çıkmaya hazırlandıklarını açıkladı.


Milliyet


Haber Dünya'da şöyle yer aldı


Selenium markasıyla tanınan Aşçıoğlu, bu yıl yatırım değeri 240 milyon dolar olan 3 yeni projeye başlayacak. Şirket, Sarıyer'de konut, Merter ofis ve ticari proje ve Ataköy'de ise konut ve ofis yapacak. Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Ataköy'de 125 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek Selenium Retro 9'da metrekare fiyatlarının 9 bin TL olacağını söyledi. Bir diğer projelerinin ise Merter'de olacağını aktaran Yaşar Aşçıoğlu, "E-5 yan yol üzerinde, Güngör 

Sipahioğlu'na ait eski Pepsi Cola dolum tesislerine ait arazide kat karşılığı anlaşma yaptık. 100 milyon dolarlılık bir yatırımla burada hastane ya da üniversite binası yapmayı planlıyoruz. Sarıyer'de ise 15 milyon dolara lüks konut projesi yapacağız" dedi. Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu da açıklanan projelerde 755 kişiye istihdam sağlanacağını belirtti. Cenk Aşçıoğlu, "Geçen yıl toplanı 213 milyon TL ciro elde ettik. Bu yıl 415 milyon TL ciro elde etmeyi hedefliyoruz" dedi. Grup, bu yıl 50 - 100 milyon TL'lik tahvil ihracı da planlıyor.


Dünya



Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Yarım asın deviren Aşçıoğlu Grubu, 245 milyon dolar yatırımla Sarıyer'de konut, Ataköy'de konut ve ofis ve Merter'de ticari ve ofis olmak üzere üç yeni proje inşa edecek. Grubun 2017 büyüme hedefi yüzde 90 


Selenium Ataköy, Selenium Retro ve dünyanın ilk Türk markalı konut projesi Midtown Selenium by Deyaar olmak üzere 2016 yılında toplam 81 birim satışa imza atan Aşçıoğlu Grubu, 2017 yılında toplam 265 birim satış gerçekleştirerek ciro bazmda geçen seneye oranla yüzde 90 büyümeyi hedefliyor. Gayrimenkul sektöründe 50 yılı geride bırakan Aşçıoğlu Grubu'nın 2016 değerlendirmesi ve 2017 yatırım planı, Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri İrfan ve Cenk Aşçıoğlu'nun katıldığı toplantıda açıklandı. 


2016 cirosu 213 milyon TL 


Aşçıoğlu Grubu'nun 2017 yılında yine Avrupa Yakası'nda yeni projelere imza atacağını söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, "Ataköy'deki büyümemizi Selenium Retro 9 ile devam ettireceğiz. Merter ve Sarıyer'de de birer proje hayata geçireceğiz. Bu yatırımlarla 755 kişiye istihdam sağlayacağız" dedi. 2016'yı 213 milyon TL ciro ile kapattıklarını ifade eden Aşçıoğlu, 2017 ciro beklentisini ise "Bu yıl üç proje için 245 milyon dolar yatırıma imza atarak yıl sonunda 415 milyon TL ciro elde etmeyi hedefliyoruz" söyleriyle açıkladı.


Geri Dön