28 / 03 / 2024

ASELSAN, Körfez Geçişi Köprüsü'ne gişe alanlarından birini kurdu!

ASELSAN, Körfez Geçişi Köprüsü'ne gişe alanlarından birini kurdu!

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.



Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.


Savunma elektroniğinin hemen her alanında çözümler sunan ASELSAN, askeri projelerden elde edilen bilgi birikimi, yetenek ve nitelikli insan gücünü diğer kamu kurum ve kuruluşlarının elektronik sistem ihtiyaçları için de kullanıyor.


Şirket, bu kapsamda, dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olma özelliği taşıyan ve İstanbul-İzmir Otoyolu’nun en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü için geliştirilen ücret toplama gişelerinin teslimatını tamamladı.


ASELSAN, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü için Türkiye’nin en büyük gişe alanlarından birini tesis etti. Gişe alanında toplam 20 gişe hizmet verecek. Otoyolun diğer gişe alanlarının teslimatı ise Aralık 2015'te tamamlanmıştı.


Şirket bu proje için OGS, HGS, kredi kartı ve nakit ödemelerin tamamını kabul eden bir Entegre Geçiş Sistemi geliştirildi. Ayrıca sistemde OGS ve HGS gibi elektronik ödemelerde anında bakiye sorgulaması yapılarak kullanıcıların bakiyelerinin geçiş ödemesi için yeterli olup olmadığı kontrol edilebilecek.


Serbest geçiş sistemi tesis edilecek

Giriş ve çıkışların tamamında araçların ön ve arka plakaları için otomatik plaka tanıma teknolojisi kullanılacak geçiş sisteminde, denetimler için bağımsız araç sayma ve sınıflandırma özellikleri de bulunuyor.


Sistemin önemli özelliklerinden biri de gelişmiş bir merkezi denetim ve muhasebe altyapısı sunması oluşturuyor. Sistem, gerçekleşen tüm geçişlerin elektronik olarak denetlenmesi ve elektronik ödemeler için otomatik muhasebe özellikleriyle işletmenin işlerini kolaylaştırıyor.


Projede bu aşamadan sonra, İstanbul-Ankara yolunu İstanbul-İzmir yoluna bağlayan Muallimköy Kavşağı'nda Serbest Geçiş Sistemi tesis edilecek.


Köprü, İstanbul ile  İzmir  arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayaklarından birini oluşturuyor.


AA



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’ne Türkiye’nin en büyük gişe alanlarından birini  kurdu.


Türkiye’nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olma özelliği taşıyan ve İstanbul - İzmir Otoyolu’nun en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü için geliştirilen ücret toplama gişelerinin teslimatını tamamladı.  Şirket bu proje için OGS, HGS, kredi kartı ve nakit ödemelerin  tamamını kabul eden bir Entegre Geçiş Sistemi geliştirildi.  Ayrıca sistemde OGS ve HGS gibi elektronik ödemelerde anında bakiye sorgulaması yapılarak  kullanıcıların bakiyelerinin geçiş ödemesi için yeterli olup olmadığı kontrol  edilebilecek.


Giriş ve çıkışların tamamında araçların ön ve arka plakaları için  otomatik plaka tanıma teknolojisi kullanılacak geçiş sisteminde, denetimler için  bağımsız araç sayma ve sınıflandırma özellikleri de bulunuyor.


Milliyet




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Savunma elektroniğinin hemen her alanında çözümler sunan ASELSAN, dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olma özelliği taşıyan ve İstanbul-İzmir Otoyolu'nun en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü için geliştirilen ücret toplama gişelerinin teslimatını tamamladı. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü için kurulan alanda toplam 20 gişe hizmet verecek. ASELSAN; bu proje için OGS, HGS, kredi kartı ve nakit ödemelerin tamamını kabul eden bir Entegre Geçiş Sistemi geliştirildi. Otoyolun diğer gişe alanlarının teslimatı ise Aralık 2015'te tamamlanmıştı. Sırada Muallimköy Kavşağı'nda Serbest Geçiş Sistemi kurma işi var.



Yeni Şafak



Haber Vatan gazetesinde şu şekilde yer aldı;


ASELSAN, Körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek izmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu. 

Gişe alanında toplam 20 gişe hizmet verecek. 

Otoyolun diğer gişe alanlarının teslimatı Aralık 2015'te tamamlanmıştı. Şirket bu proje için OGS, HGS, kredi kartı ve nakit ödemelerin tamamını kabul eden bir Entegre Geçiş Sistemi geliştirildi. Ayrıca sistemde OGS ve HGS gibi elektronik ödemelerde anında bakiye sorgulaması yapılarak kullanıcıların bakiyelerinin geçiş ödemesi için yeterli olup olmadığı kontrol edilebilecek. Giriş ve çıkışların tamamında araçların ön ve arka plakaları için otomatik plaka tanıma teknolojisi kullanılacak geçiş sisteminde, denetimler için bağımsız araç sayma ve sınıflandırma özellikleri de bulunuyor. 

Sistem, gerçekleşen tüm geçişlerin elektronik olarak denetlenmesi ve elektronik ödemeler için otomatik muhasebe özellikleriyle işletmenin işlerini kolaylaştırıyor. 


Vatan


Geri Dön